Как да постъпя?

• 6 210
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
На твое място бих говорила с него сега да започнем опитите сега и ако започне да увърта без да дава ясни срокове - ще си опека нещата и ще го напусна възможно най-скоро. Това е зрял мъж в късните си 30, с дете. Не е пъпчив първокурсник, който има 20 лв до идния петък и е подал документи за първата си работа като продавач-аранжор в Лидл, че да го оправдаваме колко му е несигурен животът. Ако иска нещо, ще го изговори. Усукването е показателно.

# 76
От любов човек може да направи много компромиси със себе си, но това също трябва да има някакви граници.

Допълвам се, сетих се за още нещо важно според мен. Причината за раздялата на мъжа с майката на детето му има значение. Дори авторката да не сподели тук с нас, съветвам я задълбочено да си помисли по темата. Така може да си направи изводи, полезни за нея, както и да стигне до отговори на въпроси, които я вълнуват.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 11:28 от bell_87

# 77
Ама чакайте,кога дойдохме до раздяла?Нали всичко освен желанието за дете ,беше цветя и рози,нали беше приела датато му като свое?Може би аз нещо не разбирам,или ?

# 78
Аз съм от хората, които много рядко дават съвети " бягай с 200",,,, но след последния пост на авторката точно това ще направя. Той отначало ти е отказал категорично, ама после уж размислил...да, бе, да. Просто го е страх да не те загуби, щото му е добре с теб и за това те мога. Неговата дума била колкото хиляди пръстени... Той и на първата така е викал, дето му е родила дете... И как така да няма значение защо са се разделили с първата си "жена"??? Ми ако той е хойкал по младо, докато тя си седи сама вкъщи с детето? Или той я е неглижирал тотално като жена, щото тя примерно е надебеляла след раждането? Или изобщо не се е интересувал от детето си? Повярвай ми, жена с малко дете не напуска ей така бащата на детето си, щото така й е хрумнало. И друго, ти хубаво отделяш време и финанси за неговото дете, а той за теб какво отделя? И сигурна ли си, че ти ако не живееше в неговия апартамент и не му гледаше детето, а той живееше сам, щеше да го взима всяка седмица? Утре рано... 😂Ако имате общо дете, дали ще си много ок всяка седмица да гледаш и  чуждото??? Човекът явно е егоист, гледа само на него да му е добре. По добре бягай, докато си млада и хубава, мъж без багаж, който иска да имате дете ще си намериш. То думата му не знам колко тежала, то работата ще си сменя, то после друго ще измисли.... Само и само да не ти предложи дори брак. Кво по хубаво от това - има си дете, ама не е при него постоянно, има си жилище от мама, има си и младо гадже, с което да делят разходите, да му шеташ и да му гледа детето... Що да си разваля рахата с брак и още едно? Е, ако го натиснеш много за дете, може и да ти се получи, ама помисли първо, докато си сигурна, че и ти после няма да го гледаш сама, с помощта на някоя "какичка" за събота и неделя.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 11:44 от Прекрасная Василиса

# 79
Ама чакайте,кога дойдохме до раздяла?Нали всичко освен желанието за дете ,беше цветя и рози,нали беше приела датато му като свое?Може би аз нещо не разбирам,или ?
Ами да няма как да разберете , защото не искате,а слагате мой думи, каквито аз не съм употребявала, с цел да ме нападате и да ме изкарате виновна.
Аз не съм на 5, вие на толкава ли сте? За да смятате, че между двама души всичко е цветя и рози( ваши думи). И защо така гадно дълбаете в тази тема, отново да омаловажите действията ми  и отношенията ми към това дете. Може би Ви  доставя удоволствие, знам ли!

# 80
Допълвам,да си поставиш ясно изискванията.Примерно ,до 3 месеца -брак,после бебе!При сериозин разговор ще стане ясно какви са му намеренията,иначе,ясно че ще иска 10 год по-млада и да му гледа детето.

# 81
Ама чакайте,кога дойдохме до раздяла?
Ако въпросът е към мен, имах предвид причината за раздялата с първата му жена. Понеже авторката писа, че не било толкова важно. Напротив, има голямо значение.

# 82
Абсолютно съм съгласна с горното мнение, той един подпис не иска да сложи, щото тука сигурно е като в други държави, че после при развод ще трябва да дели семейното имение и богатство с теб, нищо, че сигурно освен една кола на старо няма нищо на свое име, а ти си се засилила дете да му раждаш, което той не иска. Той за първата не се е оженил, и я е зарязала с малко дете, защо мислиш, че с теб ще е различно?
Пак да питам, той, ако живееше сам, мислиш ли, че всеки уикенд детето щеше да бъде при него, или щеше да го взима 2 пъти в месеца и да го тропосва на майка си? Той, ако много те обичаше, до сега  сам и брак, и общо дете да ти беше предложил.

# 83
  • София
Ака иска да остарее с нея и я обича ще я дари и с дете. За него може и да е компромис отначало, но ако, той откаже, това показва единствено какъв егоист е.
Аз също съм на това мнение. И това не означава, че не го обичам. Знам, че той също ме обича. Въпросът е, че е егоистично да очаква аз да задоволя майчинския си инстинкт с неговото дете или пък с кучето, което имам. Няколко пъти ме подпитват дали е имал тежък развод, не е бил женен за предната си жена, нито аз съм причина за тяхната раздяла. Причината да се разделят няма значение и не е моя работа да я казвам тук, защото не ме касае пряко. Компромисите са ключ към здравословните отношения в една връзка. Аз компромис съм направила вече с това, че той има дете. С това, че споделям от личното си време и финанси с детето. С това, че семейния ни бюджет изтича в джоба на друга жена.. и още доста неща. Simple Smile
Видяла съм неговата гледна точка, взела съм предвид, защо не е ентусиазиран да иска да има друго дете. Но когато заявиш, че думата ти струва повече от всички пръстени на света и че иска да остарее с теб и че те оценява каква жена си. Все пак мисля, че думите трябва и да си подплатят с действия. И не е егоизъм да преследвам моя интерес , а не неговия , защото няма кой друг да го направи вместо мен.
Егоистично е да искаш една жена сама за себе си до живот, без да се съобразиш с желанието и за дете и брак, след като ти вече си изживял подобно нещо. Когато за първи път заговорих за дете, той категорично ми каза , че не иска. Но малко по-късно под напрежение, че може би това ще е краят на нашите отношения( без да сам дала индикация за това ), той ми каза че е размислил. Повечето от вас се чудят какво повече искам, щом е казал заветното “ да” и зелена светлина. Искам желанието ни да е споделено. Искам дори той да ме беше попитал пръв затова. Но разбира се , това са неща, за които или ги има, или не. Не можем да накараме насила един човек, да иска дете.
Ако бях егоистка, щях да ме поставя ултиматум, но аз не съм. Никога не съм го правила и не бих. Либерална съм и вярвам, че ако той не иска дете, то има друг човек на този свят, който с радост би откликнал на желанието ми да имаме дете.
Чувала съм много истории, за 10 годишни връзки , без нищо да си случва с тях. Обикновено поради нежелание за действие от страна на мъжа, разделят се и в следващата година мъжът се жени и чака дете от друга жена.

В твоите очи, ти си направила много компромиси и си ядосана, защото не виждаш у него желание за същото спрямо теб. Май се чувстваш и удобна, а него виждаш като егоист, който иска да вземе, каквото му харесва, и по възможност да не дава насреща? Чудя се в неговите очи как стоят нещата? Тук някой може да ти каже, че си права, но това няма да промени неговата нагласа за нещата. Ти готова ли си да останеш без брак, без дете? Ако не, готова ли си да стоиш с нагласата, че той ти е длъжен, заради направеното от теб, или ще си търсиш човек, който е готов да ти даде и желае същите неща? Когато правим компромиси, искаме ли човекът отсреща да прави същото, защото ни е длъжен, или защото ни обича и иска да се чувстваме добре?

# 84
Не съм целяла да Ви обидя,а да изясня нещата.Живота си е Ваш,постъпвайте както искате.Нали целта на темата е да чуете различни мнения и съвети.Много от списващите са на годините на родителите Ви, с голям житейски опит.Щом смятате,че е по продуктивно  да се обиждате-моля!

# 85
Абсолютно съм съгласна с горното мнение, той един подпис не иска да сложи, щото тука сигурно е като в други държави, че после при развод ще трябва да дели семейното имение и богатство с теб, нищо, че сигурно освен една кола на старо няма нищо на свое име, а ти си се засилила дете да му раждаш, което той не иска.
Не е така, има възможности, има стабилна работа.
Причината за раздялата, не ми се вижда смислено да я казвам , защото монетата има две страни, както и в моя случай. Та няма как да сме сигурни, как точно е било, защото знам само едната версия. ( а именно, че тя му е изневерила) , често казано вярвам , че сега ще почне анализ защо му е изневерила, което е излишно според мен.
Той е стабилен мъж, грижи се за детето си, обича си го. Грижи се и за мен. Нищо не ми липсва. Обичаме се, разбираме се.

# 86
Има възможности не значи, че при развод ти ще му вземеш нещо, че толкова да се дърпа от брак. Има стабилна работа, ама в момента е без. Тя му била изневерила, а сигурна ли си, че не е било точно обратното? Аз знам, че хората се женят, когато искат да прекарат остатъка от живота си с даден човек, дори и да не планират общи деца. Пък колко му тежала думата иначе... Кажи му, че за теб един подпис в гражданското  значи повече от хиляди "тежки" думи.
И как познах, че той нея я е зарязал, ама ти вярвай на тежки приказки под шипковия храст.

# 87
Има възможности не значи, че при развод ти ще му вземеш нещо, че толкова да се дърпа от брак. Има стабилна работа, ама в момента е без. Тя му била изневерила, а сигурна ли си, че не е било точно обратното? Аз знам, че хората се женят, когато искат да прекарат остатъка от живота си с даден човек, дори и да не планират общи деца. Пък колко му тежала думата иначе... Кажи му, че за теб един подпис в гражданското  значи повече от хиляди "тежки" думи.

В момента има работа, при това на висока позиция, не е безработен. Плаща не малка издръжка обаче( по негово желание). Мислила съм, че го притеснява, това да не се окаже в същата ситуация като с предната си връзка и отново да плаща поредната издръжка за дете. Това е лично мое мнение, разбира се , може и да не е това причината.

# 88
Ми явно не планира да остане с теб дълго време, щом от сега мисли каква издръжка ще ти плаща😂
И да те светна, от форума знам, че масово съдът присъжда по 200 лева на дете, толкова и струва да се сключи граждански брак. Пък и нали сега уж търсел нова работа, за това и не смееш да го питаш за дете.

# 89
Напълно е възможно мъжът да се тревожи, че събитията може да се повторят. Не толкова заради финансовата страна (издръжката), колкото заради поредното евентуално разочарование и усещането, че отново се е провалил.

Общи условия

Активация на акаунт