Сто и трета плетаческа тема

• 34 104
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Чудно е Simple Smile
Коя е тази прежда?
Скоро се загледах по този moss stitch, това е оризовата плетка на една кука, така ли? Е това съм си харесала
https://www.ravelry.com/patterns/library/moss-stitch-in-a-square-blanket

Така като започнеш от средата няма опасност да сбъркаш с размерите.

И аз плета "одеалце", но на две игли и не се получава много добре. И май в един момент ще го дръпна и ще го разплета... И прехвалената Лана Гато ме дразни, че нишките не са добре усукани.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 00:07 от FB680797BGM

# 706

Момичета, това видях и се сетих за Вас, не знам дали е функционално, но много сладичко ми се видя.

# 707
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Дани! Точно си мислех какво мога да измисля, така че хем да са съхранени на едно място, хем да виждам какво имам и какво нямам, че сега се оказах с три 4,5 и нито една 4.

Фб68..., моето е температурно одеало. Започнах го отново и съм към края на януари Wink
Преждата е Карма Модерна, един от цветовете е Поло
Харесва ми как става.

Харесах и това. Още не знам за дъщерята или за една от племенничките да е, но много ми харесва, а имам и точната прежда. Египетска е, fulya.
https://www.stranamam.ru/post/15229990/

# 708
Благодаря, Дани! Точно си мислех какво мога да измисля, така че хем да са съхранени на едно място, хем да виждам какво имам и какво нямам, че сега се оказах с три 4,5 и нито една 4.

Фб68..., моето е температурно одеало. Започнах го отново и съм към края на януари Wink
Преждата е Карма Модерна, един от цветовете е Поло
Харесва ми как става.

Харесах и това. Още не знам за дъщерята или за една от племенничките да е, но много ми харесва, а имам и точната прежда. Египетска е, fulya.
https://www.stranamam.ru/post/15229990/
Голям мерак имам за такова одеало, ама пусто време за какво по-напред. Специална ли е преждата за тези одеала?

# 709
  • Бургас
Пуловерчето е чудно, и аз имам желание за нещо подобно.

За първи път чувам температурно одеало, какво е това?

# 710
Преждата е каквато си я избереш.
Важното е да си определиш температурните интервали и да имаш по един цвят за всеки.
По-пъстричко и весело е с цветове, но моята дъщеричка избра монохром от черно до бяло.
Девет цвята са, интервалът ми е през 5 градуса, защото в България,в нейната година на раждане, максималните температури са били от -5 до + 40

Трябва да се сметне колко дни са със всяка температура, за да се вземе достатъчно прежда.

И да се намери плетка, с която 365 реда да са около 2 метра. С първата плетка щеше да стане 3,10. Grinning
С новата между 2,05 и 2,15.
Звучи ми приемливо

# 711
  • Бургас
Аз пък си представих нещо с различно дебели прежди.

Намерих още една рокля за  удължаване с данетла, но се чудя няма ли да ми станат много вече.

# 712
Преждата е каквато си я избереш.
Важното е да си определиш температурните интервали и да имаш по един цвят за всеки.
По-пъстричко и весело е с цветове, но моята дъщеричка избра монохром от черно до бяло.
Девет цвята са, интервалът ми е през 5 градуса, защото в България,в нейната година на раждане, максималните температури са били от -5 до + 40

Трябва да се сметне колко дни са със всяка температура, за да се вземе достатъчно прежда.

И да се намери плетка, с която 365 реда да са около 2 метра. С първата плетка щеше да стане 3,10. Grinning
С новата между 2,05 и 2,15.
Звучи ми приемливо
Сложно ми се струва . . . Явно пак ще остане за далечното бъдеще Simple Smile

# 713
Момичета дайте идея за някакво болеро , жилетка или шал . Някакво плетиво с прежда Ализе Ангора Голд . Меланж е в бежово - кафявата гама . Преждата е по тънка от тази с която плета сега с 4 мм кука съм . Дали и тази да я плета с 4 мм ? Имам около 1500 м . Мисля си дали да не изплета един пуловер и шал . Но чакам и вашите идеи .

И вчера ми дойде този прекрасен меланж 60 про памук и 40 акрил . На допир е прекрасен и в есенни цветове . С него мисля да изплета някоя жилетка или болеро . Вероятно няма да ми стигне и ще трябва да поръчам още 2- 3 към поръчката в друг цвят .

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 09:47 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 714
За дупчестото пуловерче пише, че отива половин кг. На линка има схема и обяснение.
Замислям едно пончо Wink лесно, бързо и не пада като шаловете. Слагаш го и си седи на раменете ти и те топли. Попадах на схема, плете се само правоъгълник 2:1 след това късата страна се зашива към дългата, ъгъл към ъгъл. Изглежда лесно и няма значение дали на една кука или на две.
Ще потърся картинка да покажа.

Междувременно януари мина;)
Два дена под нулата, един ден над десет градуса.

Бързичко върви. Повече време отиде да измисля плетката и да избера нюансите.

Остават 11 месеца.

# 715
Каква е идеята да се описва температурата в одеалото?

А аз си харесах една плетка почва се от единия ъгъл но не ми е ясно как се събира после след като стигна средата.

# 716
Каква е идеята да се описва температурата в одеалото?

А аз си харесах една плетка почва се от единия ъгъл но не ми е ясно как се събира после след като стигна средата.
Скрит текст:

с доста по-плътна прежда е и не съм съвсем сигурна, че е твоята плетка.

одеалото е закачка. Simple Smile

# 717
  • Бургас
Имам такова пончо, но е купено, с вълна, наистина много топли.То ме спаси на една екскурзия/ тогава го купих/.Скоро и аз си мислех дали да не си оплета някакъв вид пончо, но в друг цвят, но като се знам колко съм бавна сигурно за  ще стане лято.

# 718
сториха ми се много сложни проучвания и изчисления ☺️

# 719
Тук Добри е обяснила по-подробно за темепературните одеала. Има и снимки доста цветни одеала, линкове, коментари.
https://bg-mam.ma/p/1458720/45848503

Общи условия

Активация на акаунт