Сто и трета плетаческа тема

• 34 085
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сториха ми се много сложни проучвания и изчисления ☺️

не е трудно, даже  е допълнително удоволствие да обикаляш щандовете, да пипаш прежди, да опитваш плетки....

и като знам, че е за щерката ми става по-топло Simple Smile

# 721
Аз като не съм започнала да го плета на 1 януари, мога ли да проверя дневните температури и да го изплета изведнъж ?
Или идеята е да вплиташ деня в одеалцето, да плетеш по един ред на ден?

# 722
Който както предпочита е май.
Моето одеало е за годината на раждане на дъщерята, не съм записвала данните тогава.
Има сайт и там може да се свалят данни за всяка минала година. Няма да е съвсем като да го записваш лично, заради разликите в локацията на станцията и вашия адрес, но не мисля, че е чак толкова различно.

Ще потърся линка и ще го пусна.

https://meteostat.net/en/place/bg/sofia

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 07:51 от st. Dobri

# 723
Да се похваля -имам си внук на пет дни и съм много щастлива Heart
Удържах на изкушението да разплета одеалцето и криво-ляво го завърших. След прането почти си удвои размерите и сега изглежда така:

Мятам го в сушилнята да видя как ще му се отрази и ще го нося на бебето Simple Smile

# 724
Харесва ми одеалцето, дано има мерино в състава и да топли като обичта с която баба го е плела😊
Здрав и спокоен да расте малкия юнак😍

# 725
Благодаря Simple Smile
Сто процента мерино е https://hobiyarn.com/lana-gatto-italianski-prejdi-proizvoditel/b … ks-prejda-za-bebe . Точно 300г ми се получи.
Може да се пере в пералня и дори в момента в в сушилнята, отварям я да проверявам как се държи. Става по-пухкаво, което ме радва.

# 726
живо и здраво да е мъничето.
да расте здраво и обградено с обич.
харесва ми одеалцето. Simple Smile да се ползва със здраве и желание.

знам, че акрилът се отрича, но номер три има алергия към вълна, пера и какво ли не още.
чак сега има пуловер с някаква част вълна, трябва да видя мерино ли беше или алпака. на 17 е, знае и го носи върху риза, за да няма пряк допир.

# 727
Живо и здраво да е бебочето и одеалцето да го обгръща като бабина прегръдка. Simple Smile

Добри, и аз имах алергия към вълна, но с годините изчезна и сега мога да нося. Нали алергените се менят, едни са днес, други утре.
Алпаката я дават хипоалергенна, не зная дали е така, но не ми е правила проблем. Докато вълнената Амалия ми прави проблеми и ми се налага да я плета с маска, за да не вдишвам.

# 728
  • на брега на морето
Момичета, къде мога да намеря такива шаблончета за бродерия върху плетиво? След намокряне се разтваря от водата. Отдавна не плета, но една шапка за мен с бродерия няма да ми дойде излишна.

# 729
Попаднах на подложки, но без бродерия
https://www.axioma-hobby-shop.com/vodoraztvorima-podlojka-solvy-fabric

https://risuvamsigla.com/vodoraztvorima-panama-14-kaunta-1
В temu покзва, че има бродерии, но не ме пуска да ги видя, иска да наместя някакъв безумен пъзел, който не ми се отдава. Laughing

Питай на тези двете места, може да имат и готови бродерии, или да знаят къде има.

# 730
  • Бургас
Щом го има в тему, може би и в шейн ще го има. Тоя пъзел и глупавите съобщения ме отказаха от тему.

# 731
Не мога да видя, май и там е само основа. В Алиекспрес само основи. Не успях да намеря готови бродерии.
Който иска такава бродерия, да хваща иглата.

# 732
  • Бургас
Теоритично би могло с маркери да се нарисува върху канва и да се избродира после.

# 733
  • на брега на морето
Мерси за идеите. Това представлява нещо като тънка хартия с нарисуван модел, бродира се и като се намокри остава само бродираното.

# 734
Виждала съм такава на ДМЦ, казва се magic canvas, бродираш, като на нормална панама, след това накисваш и канавата се топи, избродирано то остава.
Друг, много по-изгодно вариант е да се купи изнищваща се канава. Имаше я по лев-два метъра във всички магазини за гобленарски материали - от игла до конец, под колоните на Пиротска, другите два магазина за гоблени от женския пазар до Ботев...
Използваш я като основа за бродиране върху детска дрешка или плетиво, когато свършиш изтегляш нишките. Лесно става.

Общи условия

Активация на акаунт