Сто и трета плетаческа тема

• 33 987
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
Видях, че има 2 вида, едната като фин плат/найлон, а другата като панама.
В Алиекспрес излиза на PVA Water Soluble Embroidery 
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-PVA-Water-Soluble-Embroid … o.detail.search.0

В temu някак ме пусна и излизат такива с моделчета.
https://www.temu.com/bg/1-%D0%B1%D1%80-2-%D0%B1%D1%80-a4-%D0%B2% … 099524019571.html

# 736
  • на брега на морето
Това е, благодаря. Cocktail

# 737
Здравейте! Плета една играчка, но на десети ред от приложената снимка със схема запецнах. Не мога да разбера как да свържа двата еднакви елемента, изобщо тези 12+1 ниски пълнежа къде да ги бода, не ми става ясно. Превеждах на български, но пак не го разгадах. Ако някоя от Вас го разбира, или е плела подобно нещо, ще се радвам да обясни. Трябва да се получи кокоши крак.

# 738
  • Нотингам/Пловдив
Здравейте, не умея да плета, но вече съм баба на едно момченце вече на 2 седмици и трябва да се науча очевидно, нали съм баба😘 препоръчате, моля, клипчета или книжки за начинаещи. Имам книги на английски, днес разглеждах доста, но сякаш не мога да се ориентирам. Благодаря на всички предварително!🤗

# 739
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Плета една играчка, но на десети ред от приложената снимка със схема запецнах. Не мога да разбера как да свържа двата еднакви елемента, изобщо тези 12+1 ниски пълнежа къде да ги бода, не ми става ясно. Превеждах на български, но пак не го разгадах. Ако някоя от Вас го разбира, или е плела подобно нещо, ще се радвам да обясни. Трябва да се получи кокоши крак.

прочетох го, гледах и картинките...
изплиташ първия "нокът" и режеш конеца.
изплиташ втория по същия начин, но когато изплетеш 9 ред не режеш конеца, а продължаваш да плетеш, като след последната бримка на втория нокът директно минаваш на последната бримка на първия нокът. така ги съединяваш един за друг и стават 13 бримки от единия + 13 бримки от другия - общо 26 бримки.
ако погледнещ към дупките на елементите, ще видиш нещо като осмица. Simple Smile

честито, коко. здрав да расте младежа Simple Smile
кажи какво те тегли  ще търсим.

# 740

прочетох го, гледах и картинките...
изплиташ първия "нокът" и режеш конеца.
изплиташ втория по същия начин, но когато изплетеш 9 ред не режеш конеца, а продължаваш да плетеш, като след последната бримка на втория нокът директно минаваш на последната бримка на първия нокът. така ги съединяваш един за друг и стават 13 бримки от единия + 13 бримки от другия - общо 26 бримки.
ако погледнещ към дупките на елементите, ще видиш нещо като осмица. Simple Smile

честито, коко. здрав да расте младежа Simple Smile
кажи какво те тегли  ще търсим.
Благодаря! Трябва да пробвам, за да видя ще ги докарам ли 26 бримки. Иначе до девети ред съм изплела двата еднакви елемента, на втория не съм рязала конеца, както пише. Ще пробвам, дано се получи.

# 741
  • Бургас
Коцко, ако започваш от нулата -започни с по-дебела прежда неща като кръг, квадрат, панер на език, който разбираш. За мен най-добре обясняват рускините. В ютюб има много клипове.

# 742
Момичета, помагайте: Как се плете в кръг стълбчета с наметка, така че да не остава дупка. Плета една шапка от дебела прежда за внучето ми, но и в началото и в края на реда се получава по-голямо разстояние и е дразнещо, пък и ще "духа" оттам.

# 743
Напиши ,, плетене в кръг на една кука '' в гугъл и ти излизат схеми . Можеш от там да си избереш и да плетеш . Ако е както казваш стълбче с една наметна не изплитай бримка между тях за да не остава място , а директно изплиташ 3 бр на горе за следващ ред .
С 4 бримки ли започваш плетката или завърташ и изплиташ няколко бримки с наметка и затягаш ? По принцип аз така започвам плетките .

https://bgk.hallowedgaming.com/journal/pletiva-za-deca-bareti-za … tene-na-edna.html

https://www.youtube.com/watch?v=DbSzu_306r0
https://www.youtube.com/watch?v=mnGQTf9LA7s
Можеш да погледнеш и другите клипове на Дени в Ю Туб . Страхотна е . Всекидневно следя дамите във Фейсбук .

# 744
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз започвам с магически кръг и карам спираловидно.
Но ако се сменя цвят ще е неподходящо.

1-2 юни Wink

# 745
Момичета, помагайте: Как се плете в кръг стълбчета с наметка, така че да не остава дупка. Плета една шапка от дебела прежда за внучето ми, но и в началото и в края на реда се получава по-голямо разстояние и е дразнещо, пък и ще "духа" оттам.

Не съм сигурна дали разбрах правилно проблема, но обикновено първото стълбче се започва със синджир бримки, вместо да се плете висок пълнеж. Накрая, след като се изплете последното стълбче, се прави залепена бримка в последната бримка(върха) на първото стълбче.

# 746

Не съм сигурна дали разбрах правилно проблема, но обикновено първото стълбче се започва със синджир бримки, вместо да се плете висок пълнеж. Накрая, след като се изплете последното стълбче, се прави залепена бримка в последната бримка(върха) на първото стълбче.
Да всичко е точно така, но между синджир бримките и първото стълбче се получава по-голяма дупка и не ми харесва както изглежда. Така е и между последното стълбче, макар че там не е чак толкова очевадно.

Алиса, много благодаря! Ще гипогледна довечера, че вчера не ми остана време!

# 747
Колко бримки плетеш за първо стълбче . Трябва да са поне 3 и после последното стълбче го свързваш със 3 бримка от началното стълбче . Или вероятно плетеш хлабаво и ти се отваря . Не са при мен куките да пробвам . Аз мисля , че трябва да наддаваш някъде . През 1 бримка в другите х 2 в бримка . Не съм плела шапка все още , а и куките друг път ги нося със себе си , но сега останага вкъщи ,че имам да завършвам една жилетка .

ПС : Който е плел жилетка със шестоъгълник да каже за размер ХЛ горе долу колко реда са . Остана ми някой друг ред да изплета и вече ще наддавам на дължина и на ръкави . Мисля следващото да е жилетка от квадрат или жилетка изплетена в кръг . Доста сложно е , но ще се предизвикам .

# 748
За шестоъгълна много зависи от прежда, куки и т.н. Аз лично пробвам просто.
За отварянето на бримката дай снимка да видим случая точно. Има трикове

# 749
nas_nina, защо не изплетеш шапката без наметки, както летните от рафия? Така не остават дупки.

Общи условия

Активация на акаунт