Февруарчета 2024 - Тема 6

• 37 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Абсолютно. Съдържа цинков оксид, който изсушава кожата. Но щом на теб ти действа овлажняващо, няма значение какво съдържа 😁
За овлажняване аз лично препоръчвам на Палмърс нещата. Някой беше писал за ръцете. Този крем е много хубав, съдържа кокосово масло и витамин Е, които имат овлажняващо действие.

# 166
Той човекът е адаптивно животно, Бочи Wink
Belle25, как си днес?

Добре съм, благодаря! В събота вдигнах малко температура, но засега само с парацетамол и авирон рапид се разминах. Надявам се до няколко дни да съм се възстановила. Иначе не знам от хапчетата ли е, от бременността ли, но получих някаква болка в стомаха и хранопровода, която се появява за секунди - основно преди/след хранене и прием на вода. Не знам киселини ли са, понеже досега никога не съм имала или нещо друго.

# 167
  • София
Щом си свалила температурата, пушка си. Моята не щеше да пада под 37,7 - 38 градуса и затова ме сложиха на антибиотик. После като спря температурата, другото не беше страшно (макар че ей сега чак ми мина кашлицата и ми поизчезна секрета от нсооглътката). Поне антибиотика изтрепа и бактериите във венците, та спряха да кървят.
Като минеш преглед на бебока и се успокоиш, почваш да осъзнаваш, че поне няма повече да го мислиш тоя Ковид и поне като ще раждаш зимата, срещу един от вирусите дребното ще има антитела Wink
Това в стомаха може би наистина са киселини, май на този етап от бремеността могат да се очакват вече - и аз не ги познавам отблизо, но нещо като парене/болка, което пълзи от долу нагоре си ги представям (така са ми казвали). Дано някой "опитен" се изкаже, да знаем всички Simple Smile

# 168
Киселини са, много е неприятно. Хапвайте зелена ябълка - помага. Също и пробиотик.

# 169
Аз съм имала болка от киселини,болка от газове също - чувството е все едно ще експлоадирам и едва се движа, нося високо бебока и имам мънички органи и като цяло внимавам никога да не преяждам, че чак сърцебиене получавам ...
Иначе момичета за стрии и за сухи ръце аз ползвах кокосовото масло на Драгон, клепам го с извинение навсякъде - като се бръсна, епилирам,за стрии, за пети напукани, ръцете ми са сега с екземи от перилни препарати и пак с това си подхранена кожата. Даже на съпруга ми белезите мажа с него, поне е са големи им го сърби. Смятам да си продължим с него до края и след като родя, а и е уж изцяло натурално, поне по етикет де.

# 170
Щом си свалила температурата, пушка си. Моята не щеше да пада под 37,7 - 38 градуса и затова ме сложиха на антибиотик. После като спря температурата, другото не беше страшно (макар че ей сега чак ми мина кашлицата и ми поизчезна секрета от нсооглътката). Поне антибиотика изтрепа и бактериите във венците, та спряха да кървят.
Като минеш преглед на бебока и се успокоиш, почваш да осъзнаваш, че поне няма повече да го мислиш тоя Ковид и поне като ще раждаш зимата, срещу един от вирусите дребното ще има антитела Wink
Това в стомаха може би наистина са киселини, май на този етап от бремеността могат да се очакват вече - и аз не ги познавам отблизо, но нещо като парене/болка, което пълзи от долу нагоре си ги представям (така са ми казвали). Дано някой "опитен" се изкаже, да знаем всички Simple Smile

Ами точно, че и аз така си го представям, но реално не го усещам като парене, а по-скоро като болка/неприятно усещане в стомаха и хранопровода, което се усеща за секунди и преминава.

# 171
О, не знаех че Палмърс имат и специален крем за ръце, не съм го виждала, ама за сега този за стриите ми върши чудна работа и за ръцете, но ако видя специалния за ръце може да взема да го пробвам. Иначе аз скоро пак мазах суха кожа по краката с кокосово масло обаче за ръцете грам не ми помага, а даже не знам защо пламват целите червени (нещо което за моята алергия е нормално на моменти), но започват и адски много да ме сърбят. Аз и преди съм го опитвала на ръцете, пак беше така, но викам айде пак ще пробвам, но явно не е моето за там.

# 172
Аз също ползвам на Палмърс лосиона (само че против стрии). Мислих да се насоча към медицинска козметика, но чух доста добри отзиви за Палмърс.

# 173
Момичета,
Присъединявам се към отбора на бременните с Ковид 🙄 Уикенда бях с температура 38-38,3 , която успях да овладея за ден и половина. Сега съм с кашлица и много секрет в носа, никакви вдишване не мога да направя плюс болка в ухото. Изписаха ми разни билкови и хомеопатия и ще се надяваме да мине без антибиотик.
За много сухата кожа помага мас с невен също

# 174
  • София
Виж инхалации дали няма да помогнат? Майка ми беше казала и за мед в носа (татко за тампон с ракия), но не можах да се накарам.

# 175
Виж инхалации дали няма да помогнат? Майка ми беше казала и за мед в носа (татко за тампон с ракия), но не можах да се накарам.
Мерси, Тони! Ще пробвам, че е кошмар. Не съм спала снощи от хрема и кашлица.
Тъкмо помолих съседите да ми донесат домашен мед и ще слагам.

# 176
Веднага се включвам с нещо за хрема,Алиум Цепа 9 по пет гранулки 5-6 пъти на ден. При мен остра хрема мина преди две седмици с това. За запушения нос промивам със спрей на Допелхерц с морска вода и билки, прекрасно хидратира. Също пих чай лайка и чай мента са отпушване на носа. Ако е много суха лигавицата може и с обикновен вазелин да се маже. Слагала съм и масло грахово зърно в ноздрите, това е при сух нос и синузит - аз страдам от отвратителен синузит и знам за какво става дума 😭 И никакви млечни продукти, че се кашля страшно от тях с хрема като си. Успешно и бързо оздравяване! И само парацетамол за болки и температура.

# 177
ей хора стига с тоя ковид 😷 какво направихте вие , звучи притеснително че толкова бременни имат

# 178
Момичета,
Присъединявам се към отбора на бременните с Ковид 🙄 Уикенда бях с температура 38-38,3 , която успях да овладея за ден и половина. Сега съм с кашлица и много секрет в носа, никакви вдишване не мога да направя плюс болка в ухото. Изписаха ми разни билкови и хомеопатия и ще се надяваме да мине без антибиотик.
За много сухата кожа помага мас с невен също

Ох, ужас. Явно пак се почва с вирусите. Аз поне го гледам от добрата страна, че по-добре сега, отколкото в трето тримесечие, но все пак е доста неприятно. Аз свалих температурата с парацетамол, пих си и авирон рапид и витамини.

# 179

Капките, които стават за нас са Aromaforce Био спрей за нос - Pranarom

Меда - в леглнало положение, с глава леко назад (без възглавница), за да се стича; ако е силно възпалението, щипе много Stuck Out Tongue Closed Eyes
За кашлица - издълбана черна ряпа, пълна с домашен мен, и преседяла 1 нощ. После по лъжица-две на ден.

Общи условия

Активация на акаунт