Февруарчета 2024 - Тема 6

• 37 615
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря ти, LaFilleDeLaMer! Кръвното ми е супер - меря го вече три дни и все е нещо от типа 90-100 на 60-60 и малко. Дано не стигам до техниките на биене на инжекции, но ако стигна, ще знам, че има кого да питам за споделен опит Simple Smile И съм абсолютно съгласна за добра и разнообразна храна + движение колкото позволява на всеки състоянието.
Вода уж всички пием старателно още отначало, нали?

# 91
От седмица пия Сорбифер дурулес 2×1 и вече 2-3 пъти час - час и нещо преди или след като го пия забравям и  хапвам я парче сирене, я кашкавал, я кисело мляко. Значи голям зор ще е да свикна с Тея часове. Е сега ще го пия в 6 часа и мисля към 8 да готвя яйца със спанак, че да има поне 2 аса разлика. То не че голям проблем просто не се усвоява така добре като е близо до млечните ама все пак ще гледам колкото мога да ги отдалечавам ( освен като забравя разбира се 😁)

# 92
Аз бях тази, която каза, че е яла козе сирене 😄😄 ядох френското, което е меко отвътре, уж беше запечено на тиган. Просто изключих, че не е желателно. По принцип меки сирена, сурови, пушени и недобре обработени меса трябва да се избягват поради риска от листериоза, но шансовете да се хване са толкова малки, особено от храни преминали контрол. Реално е по-вероятно да се заразите от не добре измита маруля в някой ресторант.
Иначе аз сорбифера пиех по 1 на ден, но реших да си пия витамините в които има желязо и да увелича драстично! консумацията на: месо, спанак, черен шоколад и бобови. Ще видя дали ще се повлияя от диетата, ако не, ще зобя Сорбифер..

# 93
вие забравихте ли историята ми с паскалева ? 😀Даже иина Вецев като казах той вика ние от година никой не пращаме там. Отиди при Калчевския хематолог

# 94
Аз съм по същия начин!Cold крема на Авен е единственият,който ми помага!

Момичета аз съм със студова алергия, значи ако видите моите ръце ....пукат се, кръв тече от всякъде , сърбят и изсъхва кожата като на крокодил, това отгоре кожата, пръстите по колчетата, нещо страшно е, пука се тече кръв на струя. С какво ли не съм мазала, медицинска козметика, мехлемиз лекарства ш, какви ли не кожни лекари и каквото се сетите, включително и такива кремчета, които се забъркват в аптеките, Ами нищо не става. От октомври до май е така, дрехите ми редовно са изцапани с кръв. Има само един крем маска за ръце за около 4-5 лв от дрогерията, сега ще Ви го снимам, който преди да легна намазвам около 2 понякога 3 пъти и той попива много хубаво в ръцете, може и като маска да се нанесе, единствено той ми затваря раните до сутринта. Има го в 4 варианта мисля но този бежовия единствено ми действа така. През деня като се сетя също мажа. Винаги имам поне 2 бр, един в чантата един в нас. Абе кожата ми на ръцете е като на 90 год баба, това стига точно до китките. Това в момента е в леката фаза, ако ви снимам в тежката е направо ужасно.

# 95
  • София
вие забравихте ли историята ми с паскалева ? 😀Даже иина Вецев като казах той вика ние от година никой не пращаме там. Отиди при Калчевския хематолог
Каква е тази история? Не звучи добре...

# 96
Питам и после се връщам да ви чета! 🥰

Пуснах кръв и урина. СУЕ излизе 50. Какво ще означава това?

Другото, което ме притесняват, е че фолиевата киселина ми е ниска. По-ниска и от началото на бременността, а пия ФК всеки ден. Мета форма..
😟😟😟😟
Д3 си е същото като преди... а уж пръскам всеки ден спрея на бетер ю.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 21:56 от Анонимен

# 97
Анастасия аз бях казвала че спрея на беттер Ю е нож с две остриета . При мен не се усвоява. Пий по 2 хапчета всеки ден Simple Smile

Иначе да Паскалева , тази мадам е за пенсия, не препоръчвам посещаването и.Ходи при нея , нахокаха ме , обраха ме , нищо не ми казаха и накрая се консултирах онлайн тогава добавихме и инжекциите .

# 98
  • София
Аааа, при не яли беше! Нещо не съм зпаомнила името! То и сайта на болницата е буквално неработещ...
Нал ити беше препоръчала хематолог з аонлайн консултация? И някой после беше писал +1. Оффф, ще ходя да ровя явно в старата тема Simple Smile

# 99
От кое две хапчета? И какво да взема за витамин Д3 вместо спрея? И какво мислиш за това СУЕ...
Притесних се да му се не види!

# 100
От кое две хапчета? И какво да взема за витамин Д3 вместо спрея? И какво мислиш за това СУЕ...
Притесних се да му се не види!
Суе през бременността е нормално да се покачи,  до колкото знам напредване на седмиците се качва повече. Аз бях с бая голям дефицит на Витамин Д още от самото начало и си го качих много добре с капки Вигантол, като ги продължавам и сега, новече в по ниска доза, само поддържаща по 2 капки дневно. В началото от 15 единици за месец по 4 капки дневно стана 26.

# 101
Здравейте, момичета! Имали ли сте моменти на по-обилно воднисто течение? Тази вечер както си стоях и усетих бельото си леко подмокрено, сякаш леко съм се напишкала, колкото и да ме е срам да го кажа Cold Sweat Бях на преглед понеделник, казаха, че всичко е наред, шийката ми е 4 см, растем си и количеството околоплодни води са в норма.

# 102
Ойлисен сутрин за вит Д , и фолат метилирана на хапчета или си купи Garden Of live комбинирани и добавяй вит д още малко взависимост от стойностите ти Simple Smile
За течението е нормално да е по воднисто.
Тони препоръчвам ти да отидеш Не онлайн а при този на Калчев.

# 103
И аз съм доволна от добрия стар Вигантол, с шишенце и половина вдигнах от 5 на 40, което пак е ниско, че долната граница е 50, ама нали Sweat Smile

Лошото с витамините, че не може да знаем кой препарат усвояваме без проверка, та винаги има проба-грешка. Аз така си хванах тромбофилията - след курс с инжекции б12 стойността ми беше по- ниска от първоначалната.

# 104
Тони, прекрасно кръвно,браво, било нещо моментно. Продължавай и напред така с такива стойности🍀🙏
gvendolinka, а как ти звучи да пиеш Сорбифер и да излезеш навън и да си вземеш кафе 🤭🤣
Анастасия, хемоглобинът е всякаш една идея нисък за тези седмици,а желязото на къде е? Когато има дефицит на витамин понякога добавят инжекции или просто по-силен препарат както в с повечето от нас тук и въпросния Сорбифер - желязо. Прави ми впечатления Ео в изследванията, това е показател за алергия, просто информативно. СУе е малко по-високо, но през този сезон не се знае кога какво ни е хванало, така че не е фатално.
Колкото до течението, понякога при мен е в повече и се притеснявам да не нещо друго, тъй като в първите месеци имах зацапвания. Слава богу вече всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт