АНДАЛУСИЯ

• 42 073
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Как мога максимално бързо да стигна от летището на Малага до Севиля с обществен транспорт? С автобус alsa ми показва, че е около 3 часа. С влак в сайта на renfe ми дава, че няма директна връзка.... Аз ли не правя нещо както трябва, не знам...

# 136
  • София
От летището на Малага няма директен влак за Севиля. Ще се наложи смяна в самата Малага.
Aeroporto - Malaga Maria Zambrano
Malaga Maria Zambrano - Sevilla Santa Justa

То сумарно и с времето между двата влака, пак ще е 3 часа.

# 137
От УИЗ за втори път са ни сменили полетите до Малага, но този път с два дена напред и ще пристигнем там вечерта 11-12 часа. Дали има място за отсядане на летището. Вече имаме резервация за 10 дни в Малага, но съседните дати в мястото за настаняване  са заети, а и незнам през нощта ще намерим ли къде сме резервирали....

# 138
В Малага летището не е отдалечено от града. В близост са и курортите на Коста дел сол. Все ще намерите къде да спите, има влакче от летището, предполагам до 12 ч през нощта. Такситата в Малага също са вариант.

# 139
  • Пловдив
От УИЗ за втори път са ни сменили полетите до Малага, но този път с два дена напред и ще пристигнем там вечерта 11-12 часа. Дали има място за отсядане на летището. Вече имаме резервация за 10 дни в Малага, но съседните дати в мястото за настаняване  са заети, а и незнам през нощта ще намерим ли къде сме резервирали....
Неприятно. За нощувката вижте Ибис в центъра, спали сме там при едно късно пристигане. За една нощувка става, рецепцията е денонощна, а локацията е чудесна.  https://all.accor.com/hotel/5585/index.en.shtml?utm_campaign=seo … ource=google+Maps
Транспорт - ако сте изпуснали обществения, пробвайте през приложенията как излиза. В Малага поне има Юбер и не помня Болт ли беше или Cabify. Даваше супер прилични цени.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 08:12 от jul

# 140
От УИЗ за втори път са ни сменили полетите до Малага, но този път с два дена напред и ще пристигнем там вечерта 11-12 часа. Дали има място за отсядане на летището. Вече имаме резервация за 10 дни в Малага, но съседните дати в мястото за настаняване  са заети, а и незнам през нощта ще намерим ли къде сме резервирали....

Както и други са ви посъветвали - летището реално е в града, на 1 спирка с метрото. Такси от летището до центъра е около 20 евро нощна тарифа, но има и uber и bolt. Така че без проблем където и да си запазите ще стигнете, но няма хотел на самото летище. Просто гледайте като запазвате да има 24 часа рецепция или хостът ви да може да остави ключоветя в locker (тук в Малага е честа практика).

# 141
Дали е Ок да взема билети за пътуванията между Севиля-Кордоба-Гранада през TrainPal или е по-добре през сайта на Renfe ?

# 142
  • София
Дали е Ок да взема билети за пътуванията между Севиля-Кордоба-Гранада през TrainPal или е по-добре през сайта на Renfe ?
Ако са на еднаква цена - Ренфе. Посредници - ако имаш кодове и т.н.
Някои слагат такса за обслужване на последваща стъпка, която не виждаш в началото.

# 143
  • където и да е,само да не съм сама
Върнахме се.
Беше прекрасно, ама всичко - време,хора,храна,места,които видяхме,кола...
Като имам време ще опиша детайли.
Посетихме Ронда, Сетенил, Севиля, Кордоба, Гранада, Гибралтар,  Нерха, Малага.

# 144
Върнахме се.
Беше прекрасно, ама всичко - време,хора,храна,места,които видяхме,кола...
Като имам време ще опиша детайли.
Посетихме Ронда, Сетенил, Севиля, Кордоба, Гранада, Гибралтар,  Нерха, Малага.

Радвам се за Вас, докато предчувствам собственото си преживяване там в началото на май.
Желая Ви дълго да пазите прекрасните спомени и с нетърпение очаквам да споделите преживявания и съвети Blush

# 145
Най-хубавата част от Испания с най-прекрасни впечатления съм от магичната Андалусия.
Затова 2023 г. ходих два пъти и догодина да се надявам пак да отида.
Това време на годината е много добре за екскурзия, защото няма тълпи.
Препоръчвам през октомври. Уникално е за почивка, плаж и от време на време разходка до някое градче.

# 146
  • София
Най-хубавата част от Испания с най-прекрасни впечатления съм от магичната Андалусия.
Затова 2023 г. ходих два пъти и догодина да се надявам пак да отида.
Това време на годината е много добре за екскурзия, защото няма тълпи.
Препоръчвам през октомври. Уникално е за почивка, плаж и от време на време разходка до някое градче.

Освен, ако не вали, както беше при нас.
Относно тълпите - на мен ми се видяха доста, но сравнявам и с по-далечни пътувания, макар и в по-натоварен сезон. Предполагам, че лятото е още по-сериозно.
Но нищо от това не променя фактът, че е най-прекрасното място Heart Eyes

# 147
  • където и да е,само да не съм сама
И кратък обзор на нашето пътуване:
1 ден - кацане ок.9 сутринта  и взимане на рент-а-кар/156лв ни излезе за 6 дни с пълна застраховка/. Супер доволни останахме от колата и обслужващата фирма. Отличен избор беше и пе я взехме,а не с ГТ. Бяхме 5 човека и с такса,гориво и паркинги ни излезе даже по-евтино. Отправихме се към Ронда /прекрасно,слънчево и уютно градче/, на която отделихме ок.3 часа ,заедно с кафе и сладолед. След това Бялото градче Сетенил - повече от час не мисля че му е нужен и от там към Севиля.
2 ден - цял ден в Севиля - уникална и много,ама много красива. Сутринта излязохме рано и се прибрахме към 10. Времето беше вълшебно и това доста спомогна за доброто изкарване. Към 12ч.бяхме за билети в Алказар и за ок.1/час чакане на опашка,успях да взема билети с вход в 14ч. 3 часа ни бяха предостатъчни,за да го разгледаме. Обиколихме центъра,катедралата,площада по светло и тъмно, сладолед естествено и чуроси за децата.
3 ден -потеглихме за Кордоба, разгледахме Мескита с минимална опашка, буквално 10-тина минути. Имайте в предвид, че в неделя в периода 11,30 - 15ч. е затворена за посещения. Вечерта потеглихме към Гранада.
4 ден - разглеждане на Гранада с единствено закупените още от Бг билети за Алхамбра. Там отделихме ок.3 часа със спокойна разглеждане. Имаше си хора. Единствено, което мога да отчета и то не като голям минус,че може би 2 месеца по-късно градините ще са по - красиви. С3га също имаше доста цветя в тях, но розите не бяха цъфнали. Само да вметна, че плодните им дръвчета бяха цъфнали. От Гранада потеглихме към Нехра, където разгледахме пещерата и Балконът на Европа. Пещерата е много красива и в комплекса имаше страхотна детска площадка, но ако предварително знаехме за пещерата в Гибралтар, бихме си го спестили, като разход /скъпо беше/. Вечерта бяхме вече в Малага.
5 ден - ранно ставане и потегляне към Гибралтар. Чудехм3 се дали да бием този път с децата, но се оказа отличен избор. Паркирахме малко преди границата за 2,40е/час. Самото минаване на границата беше ем8ция, защото кацаше самолет /летището е на самата граница/. Хубав центур и приятен за разходка. Още от границата ни заляха с оферти за возене с микробус до забележителност, счестяване на втеме, опашки и т.н. Добре, че не се съгласихме / искаха ни по 45е на човек/. Времето отново беше идеално и си направихме чудесна 3-4 часова разходка с минаване през места, където бусът не ходи. Само да вметна, че е за хора, разполагащи с време и издръжливи на ходене. Платихме си само входа -18 паунда за възрастен и 12 за дете. Вечерта към 8 се бяхме прибрали в Малага. Само по този път имахме такси по ок.12 евро в посока.
6 ден - разходка цял ден из Малага с безгрижно шляене по центур, парк, крайбрежие, заведения. Малага, макар и не много богата на забележителности,  супер много ни хареса.
Вечерта в 22,30 полет.
Имахме 6 пълни и невероятни дни. Радвам се, че посетихме Кордоба и Гранада, но са само за по ден и не бих повторила или поне не скоро, но всички други места ми легнаха на сърцето, както и самата Андалусия с отзивчивите си и сърдечни хора.

# 148
  • София
Не съм сигурна, дали чак толкова голяма разлика има в градините на Алхамбра през различните периоди. Има, но не е съществена за мен. Била съм в началото на септември, в началото на юни и в средата на октомври. Още първия път очаквах повече пищни цветове, но всъщност зеленината е повече от цветната феерия. Гледала съм и снимки и пак такова ми е усещането. Последният път през октомври попаднахме на една пътека след двореца на Насридите към Хенералифе, където имаше доста цветя, билки и нарови дръвчета (предните пъти явно по други пътеки съм минала), беше хубаво, но не нещо невиждано.
За мен красотата на комплекса е в архитектурните детайли и цялостната атмосфера.
С две думи - от описаното сте изкарали страхотно!

# 149
Ina78, браво. Много стегната програма, много неща сте видели.
Андалусия е страхотно място.

Общи условия

Активация на акаунт