ХАМАС нападна Израел

• 536 299
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 165
Впечатляващо е как се опитвате да оправдаете диваците.

Струва ми се, че и най-милозливите от нас се надяват да ги унищожат.

# 166
Къде е дълбокото огорчение на генсека Гутериш?
Ама с точен цитат, ако може. Щото аз друго чета...
https://twitter.com/antonioguterres

# 167
  • София
ООН живеят в САЩ на американска издръжка. ООН и ЕС броят цивилните жертви в Украйна и от двете страни и броят макар и в хиляди е фрапиращо малък на фона на военните жертви! - не си създавайте собствена пропаганда, която противоречи дори на БТВ, НОВА и ООН - смешно е и служи само за тормоз на другарите по форум, което е вече грозно.
Освен това за всички опитващи се да си създадат своя собствена омраза към палестинците, Египет официално обяви, че многократно са предупреждавали Израел, включително Нетаняху.

Малко е несериозно да спорите с новините, ООН, ЕС, Гутереш, Египет и т.н. и за всичко да са виновни руснаците. На самодиагноза бие.

Подтвърдени цивилни жертви, само в Мариуполь такива , ще бъдат повече от 50 хил. Докато не намерят тяло ,то не се брои за убито. В Израел над 700 човек се водят безследно изчезнали. Малко ?

# 168
Ударът на Израел близо до КПП Рафиях е бил предупредителен, за възпрепятства конвой с гориво и стоки, идващ от Египет към Газа. Израел е издал предупреждение, че ще унищожава всички доставки към Газа.
От една страна са прави, защото под прикритието на доставки се вкарва и много оръжие. От друга страна е много жестоко към цивилните, блокирани в сектора.
Може би се надяват, че така ще се ускори капитулацията и ще се избегнат още повече жертви.

Говорителят на Хамас е дал срок до 5 часа на жителите на израелския град Ашкелон да напуснат града. Не че там са останали много жители, но какво ако не напуснат?

Лидерите на всички партии в Израел са възложили на Натаняху да състави извънредно правителство. С това поне временно се слага край на политическата криза.

# 169
Само тази година до септември официално загиналите палестински деца са 45. Осем от тях са под 12 години. Най-малкото е на две години.
В момента в Газа даже не ги броим.
И както майката на израелското момиче крещи "Изравнете Газа със земята" (и аз абсолютно разбирам това), така подобно нещо крещи и палестинска майка някъде.
Никого не оправдавам - конфликтът вече е в такава фаза, че и двете страни не могат да спрат.

А това е интервю със същия генерал от миналата година:
Former Shin Bet chief expects ‘dangerous’ escalation between Israel, Palestine:

Цитат
He expects that many people will die in such an escalation: “I do not know the number, but we are going to see this. This will not happen tomorrow, but I am sure it will happen because the power behind it is being fed by poverty, lack of home and land of leadership.”
“Religious and national elements are increasing among the Israelis, while poverty and lack of hope are increasing among the Palestinians,” he explained.

Не е като да не е познал.

# 170
Децата в Газа са също толкова важни. Но вероятно те са били косвени жертви при обстрел или друга подобна ситуация. Не са ги измъкнали от дома им израелци лично да ги заколят, преди да изнасилят майка им, нали?
Видях статия за семейство с три малки деца - близначки на 6 години и малко момченце, брутално заклани. Какво е това и как е възможно някой да се опитва да го обясни и оправдае?

# 171
Скрит текст:
Ударът на Израел близо до КПП Рафиях е бил предупредителен, за възпрепятства конвой с гориво и стоки, идващ от Египет към Газа. Израел е издал предупреждение, че ще унищожава всички доставки към Газа.
От една страна са прави, защото под прикритието на доставки се вкарва и много оръжие. От друга страна е много жестоко към цивилните, блокирани в сектора.
Може би се надяват, че така ще се ускори капитулацията и ще се избегнат още повече жертви.

Скрит текст:
Говорителят на Хамас е дал срок до 5 часа на жителите на израелския град Ашкелон да напуснат града. Не че там са останали много жители, но какво ако не напуснат?

Лидерите на всички партии в Израел са възложили на Натаняху да състави извънредно правителство. С това поне временно се слага край на политическата криза.

Сигурно, но тия надежди са доста безпочвени. В тоя регион като че ли здраво им хлопа дъската на всичките след толкова години перманентна война. Все едно са постоянно на ръба да устроят някоя съвременна Масада...

А и за палестинците невинните жертви сред тях са плюс, не са мотивирани да ги избегнат, защото така показват нелицеприятно лице на Израел пред западния свят, който държи на хуманността. За съжаление човечността няма много шанс да победи срещу фанатизма...

# 172
Децата в Газа са също толкова важни. Но вероятно те са били косвени жертви при обстрел или друга подобна ситуация. Не са ги измъкнали от дома им израелци лично да ги заколят, преди да изнасилят майка им, нали?
Видях статия за семейство с три малки деца - близначки на 6 години и малко момченце, брутално заклани. Какво е това и как е възможно някой да се опитва да го обясни и оправдае?

Джихад се нарича.
Но няма смисъл да с е обяснява и се надявам никой широко скроен(а и тясно) , либерален и обичащ всички живи същества на тоя свят,   гражданин на цивилизована Европа да не го разбере от личен опит, виждайки как разни "бойци" за справедливостта си насилват дъщерята му, съпругата , сина .Извличат ги от дома, от заведението в което празнуват, разстрелват ги на улицата
  Някои хора си въобразяват ,че всички са цивилизовани. И въпреки ,че едва ли не са видели зверствата , извършени от палестинските терористи в Израел още вярват в това, ч е света е пълен с пчелички, птички и росни цветчета.
'

# 173
  Някои хора си въобразяват ,че всички са цивилизовани. И въпреки ,че едва ли не са видели зверствата , извършени от палестинските терористи в Израел още вярват в това, ч е света е пълен с пчелички, птички и росни цветчета.
'

Не е въпрос на пчелички, а на прагматика и причинно-следствени връзки.

Ок, аз ти предлагам да ни кажеш тук как Израел сега ще изкорени тероризма и да се върнем пак след една година в тази тема да видим как се е получило?

Как? Да кажем, срива всичко в Газа - и после как се развиват събитията в твоята представа?

# 174
Не съм в илюзия, че палестинците са супер добри и мили хора  ( дори точно обратното от личните ми контакти, но все пак аз не съм мерило  )
Но другата част на въпроса е - след като не преговяме / разговаряме с тях, ами искаме да ги  унищожим / изкореним    
НИЕ  в какво се превръщаме ?
Дали пък имаме някаква разлика с ТЯХ ?
Това е само един от подходите на противодействие на тероризма, делят се на мек и твърд подход. Когато мекият подход не сработи /а там се включват преговорите/, се преминава към твърдия подход. Тук мекият подход не сработи.
Ами нека погледнем резултатът от мекия подход до сега - натъпкани като сардели на ултратясно място...
После придържай се към цивилизовани методи на контакт със съседа си, който си има практически неограничен военен бюджет.
Или искаш да кажеш, че арабите не са били попритиснати да се натъпчат в Газа и всичките им други територии са били отнети по съвсем цивилизован начин?

@хипатия  това което казвам е, че според мен този метод не работи и трябва да се търси друг!
Много далеч от това, което си разбрала, че трябва да се оставим да сме плячка на терористи и серийни убийци..
Арабите имат по 10-12 деца и никой не им е длъжен да им дава нови територии, понеже тази на която са не им е достатъчна. По същата логика и нашите мургави съграждани може да предявят претенции към по-големи жилища, защото живеят натясно.

# 175
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не съм в илюзия, че палестинците са супер добри и мили хора  ( дори точно обратното от личните ми контакти, но все пак аз не съм мерило  )
Но другата част на въпроса е - след като не преговяме / разговаряме с тях, ами искаме да ги  унищожим / изкореним   
НИЕ  в какво се превръщаме ?
Дали пък имаме някаква разлика с ТЯХ ?

С терористи не се преговаря, защото трябва да им стане ясно, че не могат да изнудват отсрещната страна. Че ако отвлекат или убият един или даже 1000 души, това няма да им помогне да постигнат целите си. Така ги спираш да го правят - няма полза.

С колко змии си преговарял/разговарял учтиво ако може моля да не те хапят? Обикновено е с лопатата по главата....

# 176
Скрит текст:
https://www.thejc.com/news/israel/hamas-terrorists-murdered-40-b … mtBjFvAcCCf5MDwKU
https://www.thejc.com/news/israel/hours-after-mother-told-relati … Bfmzt8IqWDWolMUzF

# 177
  • София
Само те са изгубили територии, казваш? Никой, никъде по света не е губил нищо, в човешката история, м?
Как се печели в съвременния свят, питаш?
Отговарям: с ОБРАЗОВАНИЕ и ДИПЛОМАЦИЯ.
Първо образоват двете си деца, а не раждат 12 на улицата. После, търсят подкрепа и съюзници. Ще кажеш, те имат съюзници, по-богати от тях, но как им помагат? Дават им оръжие и ги насъскват срещу врага и срещу невинни. Да колят, измъчват и се гаврят с НЕВИННИ деца. Страдали били, дай и другите да страдат, като в каменната ера. Тц. Няма да стане, ще получат още от същото.
Или казваш, да ги приемем за жертви и приживе да им дадем дъщерите си да се развличат, понеже някога, някой е започнал да цивилизова пустинята, в която са живели дядовците им? Те те мразят, разбери го това. Те не искат да имат собствена държава, която да развиват с труда си. Те искат джихад, смърт на неверниците. Ти за тях си нищо, иди им на гости и ще се увериш.

# 178
Арабите имат по 10-12 деца и никой не им е длъжен да им дава нови територии, понеже тази на която са не им е достатъчна. По същата логика и нашите мургави съграждани може да предявят претенции към по-големи жилища, защото живеят натясно.

Кои са земите на палестинците?

# 179
Там се наливат много пари, не е като да са ги оставили на произвола на съдбата. Но явно не е това начина.

Общи условия

Активация на акаунт