ХАМАС нападна Израел

• 536 360
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Мерси за съвета. Бабите и дядовците ми точно това са направили, вероятно и някой от твоите. Не си спомням някой от наследниците им да е отвличал гърци след това за да си отмъсти. Това обяснява ли ти думата "диващина"?
О, прадядото на мъжа ми се е върнал в чифлика си в Урумбегли ( близо до Лозенград) изклал е турците заели имота му  и даже си е прекарал животните през границата.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 20:51 от Хексе

# 211
Мерси за съвета. Бабите и дядовците ми точно това са направили, вероятно и някой от твоите. Не си спомням някой от наследниците им да е отвличал гърци след това за да си отмъсти. Това обяснява ли ти думата "диващина"?
О, прадядото на мъжа ми се е върнал в чифлика си в Урумбегли ( близо до Лозенград) изклал е турците заели имота му  и даже си е прекарал животните през границата.

а сред тези заклани турци имало ли е деца и жени? Или чифлика е бил превърнат във военна база?

# 212
  • Варна
Историята мълчи по въпроса. Не го изключвам.

# 213
  • София
На фона на новината за откритите трупове на деца и бебета, някои от тях с отрязани глави, да се хвалиш как прадядо ти е рязал глави, ми се вижда съвсем неуместно.
https://offnews.bg/sviat/tuk-mirishe-na-smart-otkriha-telata-na- … far-a-810203.html

# 214
  • София
Насилието си е насилие, но онова - с особена жестокост няма право на оправдание!
Изроди са, тотални.

# 215
Бе какво оправдание и знак за равенство слагате между загиналите деца в Газа, като колатерал и тези извлечени от ръцете на майките си в Израел. Никоя държава не е цвете, но някои нечовешки зверства са характерни за едни конкретни общества. Абсолютно крайна съм и да, искам да ги няма изобщо.

# 216
  • София
Аз също. Люпилня за инакомислещи изроди.
Жени сте тук повечето, израилтянките са по кръв богини, палестинските не са и камили.

# 217
  • София
Всички са колатерал жертви и тези в Газа, и тези в Израел. Нито едно дете не заслужава да няма спокойно детство.

# 218
Хамас все пак обстрелват Ашкелон, след като по-рано предупредиха населението да го напусне. Има попадения.
Явно имат запас от ракети.

Не ме напуска усещането, че Хамас направиха всичко прекалено демонстративно и кърваво умишлено и не може да не са си давали сметка до какво ще доведе всичко.
Нещо в тази криза не е наред, обяснението изроди не се връзва нито със старателната подготовка, нито другите им действия.

# 219
А нещата щяха да са толкова по-прости, ако Израел го бяха направили в Австралия или - да кажем - в Мисури.

Все е земя, даже е по-хубава.

# 220
  • София
Мисля има някой след тях, така го усещам и аз.
В изкуството на войната са първо пешките…

Ама то и там с тая жертвоготовност да мрат кат мухи…

# 221
Хамас все пак обстрелват Ашкелон, след като по-рано предупредиха населението да го напусне. Има попадения.
Явно имат запас от ракети.

Не ме напуска усещането, че Хамас направиха всичко прекалено демонстративно и кърваво умишлено и не може да не са си давали сметка до какво ще доведе всичко.
Нещо в тази криза не е наред.
И Хизбула обстрелва вече Израел от към Ливан.
Обаче се говори ,че Израел в идващите часове ще влезе по суша в Газа,
 за да издърпа ушите на тези непослушни "бойци" от Хамас.

# 222
Дано не влезе в следващите часове, повечето цивилни са там и ще настане безумна кървава баня и за двете страни.

Мисля, че са избрали правилната тактика, да принудят повечето цивилни да напуснат сектора и тогава да влязат.

# 223
Бе какво оправдание и знак за равенство слагате между загиналите деца в Газа, като колатерал и тези извлечени от ръцете на майките си в Израел. Никоя държава не е цвете, но някои нечовешки зверства са характерни за едни конкретни общества. Абсолютно крайна съм и да, искам да ги няма изобщо.

Не е редно да се слага знак за равенство между Хамас и жителите на Газа. При едни избори днес, Хамас биха имали около 30-35% подкрепа. Останалите 2/3ти от населението НЕ ги подкрепят, въпреки всичко, което преживяват. С други думи, ако в България някой маргинален елемент отиде на границата със Сърбия или Македония и направи същото, което Хамас направи в Израел, аз не желая да бъда асоцииран и отъждествяван с него. По никакъв начин.

Пиша горното с ясната уговорка, че Израел има пълното право да нахлуе в Газа в момента и да измете Хамас, както сметне за добре. Просто съм сигурен, че и в самата Газа има не малко хора, които са потресени от случващото се и, като минимум, не са съгласни с него.

# 224
  • София
А нещата щяха да са толкова по-прости, ако Израел го бяха направили в Австралия или - да кажем - в Мисури.

Все е земя, даже е по-хубава.
С това не съм съгласна. Където и да е, конфликт с местните ще има. Исторически също е резонно да са там. Как се съжителства го видяхме в бившата Югославия и все повече ще виждаме от бившата СССР.

Общи условия

Активация на акаунт