ХАМАС нападна Израел

• 536 521
  • 8 960
  •   2
Отговори
# 375
Очевидно Израел няма контрол над това, което се върши в Газа, какъвто имат окупационни власти.
Да, така е. Но Хамас като печелят изборите през 2006, след това не е имало изобри, а година преди този велик избор Газа е била окупирана от Израел за 40 години... как се очаква от тези хора да направят някакъв избор, адекватен и информиран ... и между какво имат избор изобщо?

този мит къде го прочете?

# 376
Дадохте пример по-горе. Доставени тръби за вода, от тях какво правят? ракети.
На такива примитиви, каквото и да им доставиш, дадеш подадеш, населението ще си живее скотски.

# 377
Със сигурност за Хамас е добре дошло да има невинни жертви сред цивилното население.
Прокрадват се някакви идеи,  че Израел ги тормози за спорта, но всъщност евреите са жизнено застрашени и също нямат особено опции в това съжителство. Аз лично винаги съм съжалявала палестинците, но изглежда, че събратята им никак не ги съжаляват, а просто ги ползват за някакъв консуматив и нито живота на палестинските деца ценят, нито благоденствието им. Много е трудно така - ако само чужди хора като враговете и западните сили  са морално задължени да ги опазят.

Биби като ги призовава да се евакуират, реално накъде могат да го направят?

Не знам дали те се възприемат като "събратя". Това е малко като да гледаш от Аляска към Европа и да виждаш в този район южни славяни - ама дали са българи, сърби, македонци или хървати практически не е едно и също.

Но да - като цяло почти целият свят ползва конфликта, за да прокарва собствените си цели без оглед на резултата върху хората - и палестинци, и евреи.

Иначе разбирам, че Израел не може да си позволи да остави терористите на мира. Но не виждам да е очевидно, че Хамас са станали по-слаби или Израел по-сигурни през последните 15 години в резултат на блокадата на Газа.

А като почнат да пристигат снимките от "разчистването" на Газа, никой няма да е в безопасност - не само Израел.

# 378
Нещо подобно се получава в Африка. ЕС изсипват стотици милиарди за хуманитарни помощи, повечето от които потъват в местните феодали и за въоръжение на разни терористични групировки, които се бият помежду си. И какъв е резултатът? Един куп африкански държави в момента веят руски знамена, защото Русия купи местните дерибеи. А ЕС, откъдето ВСЕ ОЩЕ продължават паричните потоци, е враг № 1. И дестинация № 1.

# 379
Американците нали дадоха избор насила на афганистанците и те си избраха....талибаните.

Има една гръцка поговорка, може би има и някоя подобна, българска
Та в гръцката поговорка се казва:
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
т.е. Покажи ми приятеля си и ще ти кажа кой си.

# 380
Очевидно Израел няма контрол над това, което се върши в Газа, какъвто имат окупационни власти.
Да, така е. Но Хамас като печелят изборите през 2006, след това не е имало изобри, а година преди този велик избор Газа е била окупирана от Израел за 40 години... как се очаква от тези хора да направят някакъв избор, адекватен и информиран ... и между какво имат избор изобщо?

Израел се изтегля от Газа през 2005, преди това я окупира през 1967 след 6-дневната война. Мисля, че трябва да прочетеш повече за конфликта от преди години, преди да наричаш фактите мит.

# 381
Фактите към момента са, че никой не е нанесъл повече щети на палестинската кауза от хамас. За Бородянка се сетих и за Мариупол.

# 382
Значи Хамас работят за Израел, щом само щети нанасят на палестинската кауза.
Ако не беше това нападение, щеше ли светът да се сети за палестинците?

# 383
За какво трябва светът да се сеща за този и онзи, силно против съм напоследък за всякакво сещане.
 Като ще се сеща ,да е за терористи и да ги смазва в зародиш.

# 384
Значи Хамас работят за Израел, щом само щети нанасят на палестинската кауза.
Ако не беше това нападение, щеше ли светът да се сети за палестинците?
А според теб Хамас с това нападение дали помагат  на палестинците?

# 385
Четете, гледайте и слушайте новини!
Светът се е сетил, че няма накъде повече още от преди нападението.

Хамас работи за Израел - очевидно! Que Bono?

# 386
Да се спасяват. Заслужено. Ама пак няма да питат данъкоплатците и ще пратят помощ.
 сякаш парите са на президенти,  съюзи, не на обикновени хора.

# 387
Да се спасяват. Заслужено. Ама пак няма да питат данъкоплатците и ще пратят помощ.
 сякаш парите са на президенти,  съюзи, не на обикновени хора.
Дълбоко нехуманна е тая позиция, не знам дали се осъзнава или не.
И с какво децата и мирното население в Газа са заслужили очертаващата се хуманитарна катастрофа?

# 388

Израел се изтегля от Газа през 2005, преди това я окупира през 1967 след 6-дневната война. Мисля, че трябва да прочетеш повече за конфликта от преди години, преди да наричаш фактите мит.

Чета аз, чета.

Района, известен като ивицата Газа е бил  окупиран от Египет  през 1948г, в края на  Арабско-израелската война. Остава окупиран от Египет до  Шестдневната война през 1967 г., когато го завладява  Израел тъй като печели войната . Шестдневната война е между  Израел и арабските му съседи - Египет, Йордания и Сирия.
 Няма Палестина тъй като де факто е нямало такава държава. И още няма. И няма да има най-вероятно.

А иначе едно интересно видео от бежански лагер на един гръцки остров в Егейско море и
малко след касапницата на Хамас, управляващото и избрано с избори правителство на  Газа , онова преди 2-3 дни в което палестинци(Хамас са палестинци по народност) избиваха , изнасилваха и отвличаха мирните жители на Израел.
Повечето бежанци тук се определят като палестнинци , гонени от местната власт в Газа, т.е гонени от Хамас. Поради тази причина почти 100% от тях получават политическо убежище в ЕС.
Та тези, гонени от Хамас мирни граждани на Газа, с неимоверно удоволствие и удовлетворение  празнуват касапницата, която извърши Хамас.

За мен , а и за повечето логични хора предполагам , който не е отвратен и изплашен от подмолните действия и  невероятно нечовешки постъпки на правителството на Газа, т.е Хамас в Израел и не се замисля си е или глупак или съучастник

# 389
Фактите към момента са, че никой не е нанесъл повече щети на палестинската кауза от хамас. За Бородянка се сетих и за Мариупол.

За Мариупол, обсадата и хуманитарната криза слушахме и четохме с дни, седмици или колкото продължи обсадата. Всички съчувстваха - хуманитарна катастрофа!
Сега същото очаква ивицата Газа. Но не. Да се спасяват. ЕС за какво да праща пари и хуманитарна помощ? Ама разбира се. Пълно лицемерие и двоен стандарт.
Никакъв двоен стандарт не е, защото Мариупол не е излъчил банда примати, които да изколят, изнасилят и обезглавят 1000 руснаци. Освен ако човек не повярва на руската пропаганда.
При това тук говорим за многогодишни процеси за целенасочено култивиране на тероризъм, одобрявано от една сериозна част от населението в Газа.

Дипломатически език:
Натаняху праща на зам. образователния министър на Турция клип от израелската операция в Газа, на което той отговаря: "И теб ще те застрелят някой ден. Ти ще умреш..."
https://twitter.com/SudEtSoleil/status/1712098451763204253

Общи условия

Активация на акаунт