ХАМАС нападна Израел

• 540 091
  • 8 960
  •   2
Отговори
# 1 935
Spensa Nightshade , друг човек е това ,хайде не изкарвайте всичко за лъжа .Той е в Газа ,а пък жена му Светлана тръгнала към Египет .Друго семейство .
Да чипирали затворниците ,аз нямам нищо против и нещо по-нецивилизовано да им направят .

Израелският министър на отбраната към войниците си: Скоро ще видите Газа отвътре

# 1 936
Просто питам. Не е нужно да скачаш.
За имената не знам, разговорът приключва до "здравей". Откакто е с тоя е все в черно и тъмнокафяво. Преди това носеше ярки цветове.

# 1 937
Светлана и децата са в Газа.Ашур е тръгнал за Египет с надеждата да излязат жена му и децата при отварянето на пункта и да ги прибере в Бг.
А имената на децата какво значение  има какви са?Това ли е важното?

# 1 938
А защо да не са важни имената? Едно време Паисий защо ли е писал История Славянобългарска? Защо, ако са българи, да не сложат български имена на децата си, или се срамуват от българските имена, а само българският паспорт им харесва? Защо тази баба ще ме държи мен, като част от българския народ отговорна за нейните внуци?

# 1 939
Всеки може да сложи каквото си иска име на детето.
Свободна държава сме.

# 1 940
Ще ме скъсате. Значи ако е Иванчо, ще го спасяваме, ако е Мохамедчо, да гине там.

# 1 941
А защо да не са важни имената? Едно време Паисий защо ли е писал История Славянобългарска? Защо, ако са българи, да не сложат български имена на децата си, или се срамуват от българските имена, а само българският паспорт им харесва? Защо тази баба ще ме държи мен, като част от българския народ отговорна за нейните внуци?
Последните години кръщават деца с имена като Каролина,Ванеса,Микаела,Лорета ,Лорентина и т.н.,нямащи нищо общо с Паисий....

# 1 942
Ще ме скъсате. Значи ако е Иванчо, ще го спасяваме, ако е Мохамедчо, да гине там.

Ами в началото имаше такива призиви. Щом са с двойно гражданство да си седят там, а не да бягат. И колко удобно било така. Да ползват благинките там, пък като дойде  момента да изпълняват задълженията си бягали. И аз това не го разбрах. Всеки естествено ще гледа да избяга

# 1 943
Последните години кръщават деца с имена като Каролина,Ванеса,Микаела,Лорета ,Лорентина и т.н.,нямащи нищо общо с Паисий....

ей, ама много се хващате за подробностите.. или ги преиначавате като Ню Йорк Таймс Simple Smile
В случая предполагам с е е имало предвид ,че омъжилата се за палестинец става доста често мюсулманка. А и дори да не става слага на децата мюсулмански имена, защото няма и някой избор.
А иначе и Каролина, и Микаела, и Лорета, и Паисий са все християнски имена.

И наистина ,ако ивицата Газа е бил затвор, мрачен , в руини, с мизерен живот какво правят там лятото, т.е през отпуската си и ваканцията на децата куп граждани, живеещи в Европа?

# 1 944

ей, ама много се хващате за подробностите.. или ги преиначавате като Ню Йорк Таймс Simple Smile
В случая предполагам с е е имало предвид ,че омъжилата се за палестинец става доста често мюсулманка. А и дори да не става слага на децата мюсулмански имена, защото няма и някой избор.
А иначе и Каролина, и Микаела, и Лорета, и Паисий са все християнски имена.

И наистина ,ако ивицата Газа е бил затвор, мрачен , в руини, с мизерен живот какво правят там лятото, т.е през отпуската си и ваканцията на децата куп граждани, живеещи в Европа?
Не са български,не преиначавайте🙂
Изследват

# 1 945
Добре, де, ивицата Газа е на морето, сигурно има и плажове, райско място. И даже освен мусулмани, имало и христиани там.

# 1 946
Семейството с трите деца са палестинци с български паспорти.Светлана е съпругата на палестинеца ,който говори в репортажа.

# 1 947
Там ставаше въпрос за чартърен полет не държавен и се сърдеха ,че им искали 200 евро .
Ами тъпо е .
Отиването в в ивицата Газа си е носило риска , не знам как си мисли ,че БГ може да направи каквото и да е за да отворят границата с Египет .Разстроена е ,нормално .
Първите са спасени и се сърдят за пари ,вторите искат да се спасят .Има разлика .Вторите предполагам не са искали пари за да отпътуват за Египет и да чакат близките си .
Хипатия виждат се с роднини ,ти само живеещи в палати роднини и приятели имаш ?И не знам ама не си ли позволяваш прекалено детински заяждания ?Критикува правителството ,не харесва правителството на Израел ,аз нашето също  ,ама си обичам родината . Въобще не е казвала ,че мрази евреите.Ти мразиш всички неверници ли ?За религиозния евреин ти си неверник ,да знаеш

Aldabella,ортодоксалните са ми много неприятни ,и много ми наподобяват мюсюлманите .

# 1 948
А защо бабата казва, че българският народ е отговорен за децата🙄🤔
Ако са български граждани - а тя каза и че са български граждани -  наистина България е длъжна да ги защитава. Няма значение кой от каква религия е или какво е съградил.

Невена, когато са отишли не са знаели, че ще има война. Така че не може да носят отговорност за действията си. То война може навсякъде да избухне. Както се видя и в Европа не е безопасно - нито в Украйна, нито в Молдова, нито в Сърбия.. Утре може в испания баските да се отцепят. Няма такова нещо като безопасно място.

# 1 949
  • Paris, France
А защо бабата казва, че българският народ е отговорен за децата🙄🤔
Ако са български граждани - а тя каза и че са български граждани -  наистина България е длъжна да ги защитава. Няма значение кой от каква религия е или какво е съградил.

Длъжна е да, във всяка държава извън държава, в която имат гражданство. Там само ако иска и ако другата държава го позволи. Ако тези хора имат и израелско гражданство, примерно, или палестинско, България в Газа с нищо не им е длъжна.

Мъжът  и с израелски паспорт евреин ли е или не е  ,ако е  второто е ясна съфорумката.

Ами писа, че мъжът и е евреин и тя е приела юдаизма. Значи е евреин мъжът и. Нищо странно няма. Има ги всякакви. В Лондон имаше демонстрации на ултрарелигиозни срещу държавата Израел.

Общи условия

Активация на акаунт