🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

• 31 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Браво на Петя, мобилизира се и се справи. Аз мислех, че няма кой знае какъв шанс срещу Евтим, нали е специалист по морска храна.

А колко щеше да е хубаво да беше оставил Лора и Тоби да си готвят двечките на елиминация...

# 616
  • пустинята Гоби
И аз да отпадне Лора се надявах, ама ще ѝ гледаме циците още явно.

# 617
  • София
Тъкмо се зарадвах, че падна техният отбор - с тримата най-слаби накуп и изведнъж решиха само двама да са. Евтим имаше и някои добри попадения, има все пак потенциал, ако се държи по-сериозно.

# 618
  • София
Всичко сте написали вече, но да си дам и аз двете стотинки за днешния епизод.
Отборната битка беше брутална този път, трябваше да се приготви огромно количество храна, която е пипкава, а и сините бяха с човек по-малко. Отборът на Осман според мен беше съставен от топ 5 готвачите на сезона, но Осман се държа ужасно, много безпардонно и грубо. Смятам, че Биляна и Марианна имаха право да пресират и недоволстват, цяло чудо е, че успяха да сглобят чиниите накрая. Изключително лошо впечатление ми направи също, че Осман някак си присвои победата, все едно още 4 човека не се бяха трепали да готвят на светкавични обороти.
Валентина отново ме подразни с коментарчетата си от балкона и окончателно оттеглям симпатиите си от нея. Не е блеснала с нищо спрямо останалите досега, но пък иначе има самочувствие до небето, в съчетание с неспортсменско поведение. Thank you, next.
Радвам се, че Петя се справи с морската задача, беше доста трудна (ето че темпото и задачите стават все по-тегави, като преполовихме сезона).
Евтим поне си тръгна достойно, предпочете да не мишкува, хвърли се в битката, загуби, но каза хубави думи в синхрона и на сбогуване. Действително много се разсейваше в опитите да шоуменства; отпадането му в средата на състезанието е закономерно според мен, за толкова предполагах, че ще му стигнат силите и фокусът.

# 619
Какво е говорила Валентина?

# 620
Ама, чакайте. Осман беше капитан, тия двете еманципираните открито се заяждаха. Освен това е мюсюлманин. Не знам защо решиха, че ще им позволи да му скачат по главата.
За мен той остава фаворит. Няма слабо готвене.

# 621
  • пустинята Гоби
Не му показаха десертите, явно не са стрували. И като е мюсюлманин, какво? Той е капитан на отбор, не е собственик на останалите, които си скъсаха задниците, а той щял да седи на дивана, ако искал. Малко се е объркал, какво е да си начело на тийм.

# 622
  • Мюнхен
Не знам кога успяхме да преполовим сезона, аз практически не го усетих...Имената на участниците все още трудно оправям, дотолкова никой не ми се е отбелязал в съзнанието. Sweat

# 623
  • София
Не му показаха десертите, явно не са стрували. И като е мюсюлманин, какво? Той е капитан на отбор, не е собственик на останалите, които си скъсаха задниците, а той щял да седи на дивана, ако искал. Малко се е объркал, какво е да си начело на тийм.
Абсолютно, особено, когато са четирима в екип и само той е правил наденици. Ако бяха 8, да ги следи, но при трима трябва да готви на максимум, за да успеят. Неуважително се държа, а дори той не си беше спечелил да е капитан.

Те му уважиха идеите, не са се противили на менюто. По-директни са Биляна и Марианна, но и двете умеят да готвят.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 00:11 от Niya-

# 624
Мен пък все лиготиите ми харесваше Евтим. И това е един от малкото, които си излизат от зоната на комфорт, рискуват. Но мисля, че високите очаквания на всички към него и хвалбите от балкона повече го притесниха, от колкото да му вдъхнат увереност и това го прецака.
Яд ме е, че цицорана не си тръгна.
Понеже не коментирах вчерашния епизод, Роси много се изложи. Сори, ама това 6 годишният щеше да го сготви. С тия опашки става разкошен бульон. Тя просто ги изпържи кофти и направи един сос. За 1 час. За мен тя имаше най-лесният продукт.

# 625
Този епизод ми се стори изключително стресиращ! Какво ли нямаше!
За теста за креативност - интересна задача. Биляна беше безапелационна! Този милфьой с тахан беше на друго ниво, изобщо и трите десерта бяха номер едно. Заслужено получи имунитет.
Отборната битка - стори ми си много трудна. Толкова много наденици за 1 час! Осман беше груб в изказа си, но съм забелязала, че където е Марияна - там винаги има викове, крясъци. Според мен Мариана е лабилна и започва много да й личи.
Не трябваше Петя да готви тази вечер. Незаслужено Виктор я свали. Но пък тя се справи блестящо. Харесах я тази вечер.
Съжалявам за Евтим, но той всъщност не показа почти нищо..

# 626
Какво ме интересува каква религия изповядва Осман. Като лидер се държа като деспот. Според мен " оплакванията" на някои дами си бяха напълно заслужени, той не е единствения дето се претрепа за тая огромна тълпа да сътвори меню! Айде моля ви. Падна ми в очите Осман, колкото и добър готвач да е той се държа като комплексирана надута пуйка.

# 627
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Изгледах и аз. Не мога да си представя дори на какво точно разчитат тези, които никога не са правили десерти. Как може изобщо да отидеш в МШ, без да си понаучил нещо за сладкарството? Rolling Eyes
Лора ми направи много неприятно впечатление /за кой ли път/ как се държа ужасно неуважително, докато Кустев й обясняваше за неподходящата чиния, в която си беше сложила десертите. Въртене на очите и снизходителна усмивка, все едно говореше с някакво дете, а не с член на журито, което я оценява. Много грозно и нагло!
Десертите на Биляна изглеждаха най-добре като визия и смятам, че тя с бързи крачки се приближава към топ 3.

В отборната игра бях за сините, защото там бяха събрани всичките ми фаворити, но не се представиха толкова добре, колкото очаквах, въпреки победата. Осман се справи много зле като капитан. Не стига, че бяха с човек по-малко, ами и той не пипна нищо почти през цялото време. Върхът беше когато в последните минути вместо да помага за плейтването, се разхождаше с един клипборд нагоре-надолу. А някои от изказванията му ме слисаха и разколебаха симпатиите ми към него. Не смятам, че имаше кой знае каква заслуга за победата, та той нито месото беше сметнал правилно, нито знаеше как са овкусени наденичките, както правилно отбеляза Марианна.

Евтим подходи много лежерно и несериозно към стрес теста. Може би защото се чувстваше в свои води, беше спокоен и изгуби доста време в лигавене, но както се случва много често, се провали точно на позната територия. Историята помни много такива случаи.

# 628
Още нещо.
Осман може да се окаже новият Стилиян от миналият сезон.
В началото беше обещаващ, после се оказа кофти характер и стана антипатичен.

# 629
  • софия
Бих искала да видя двата кроасана без шоколад на мястото на Петя снощи, която, въпреки че е лигава, поне готви. Но едва ли ще се случи нещо подобно. Вече е очеизваждащо, дори за мен, която не вярва в световната конспирация, как журито носи на ръца набедената миска.

Общи условия

Активация на акаунт