Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 461
  • 805
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
В еър фраер или във фурна няма как да си стоплиш чаша с течност за една минута например.

В луксозен имот може би бих очаквала да има и хубава кафемашина с капсули или автомат. И вградена дъска за гладене.

# 586
Много зависи от таргета наематели, които се гони. Оттам и обзавеждането какво да е....Малко е трудно предварително да се определи, но за София и големите градове май не е чак толкова трудно де..
Тоест .... нещо като обзавеждане в 4, 5 звезден хотел ли? Там съм попадала на машина с капсули, която не можахме да подкараме първоначално де...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 587
Тези екстри мисля да пропусна, няма да гоня наем 1000 евро. Машините за кафе много лесно се развалят при лоша поддръжка от друга страна, а са лесно преносими и достъпни, за вградена - абсурд да сложа, но МВ да махна от плота би било добре, а и става за чай и нес кафе теоритично.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 10:17 от drago_2008

# 588
Не смятям,че кафе машини и подобни са задължителни,защото хирата може да не пият кафе.Микровълнова трябва да има,пък и свободно стояща.
Аз продължавам сагата с ремонта,то този апартамент го престроихме наново.Като поприключа,ще питам за съвети.
Мислите ли,че трябва непременно да има миялна машина?

# 589
Същата работа-зависи от таргета.
Ако е над средния към високия - за мен трябва да има, 45 см е изцяло ок.

# 590
Микровълновите за вграждане сега погледнах от 400 нагоре ли вървят? Защото обикновените са около 150 лева...тоест разликата в цената си я бива. Отделно за труда да се вгради там...
Но пък изглеждат джиджано....
Но за софийски имот може и да е приемливо, пак казвам...трудно ми е да преценя, защото нямаме бизнесмени в нашия град, поне в моя имот де Simple Smile

# 591
  • София
Мислите ли,че трябва непременно да има миялна машина?
В малко жилище - не. За сам човек, двойка без деца, двама приятели, не е крайно наложително.
Живея сам и нямам. Нито ми трябва, нито ми липсва на който и да е етап.
В голямо жилище и висок клас, смятам идва вече задължително.

# 592
Обаче...колкото повече уреди има, толкова повече е шансът нещо да се развали и нуждае от ремонт. И ако са минали двете години за гаранционен ремонт, става тегаво вече...

# 593
Ние имаме проблем с външната врата. Ако някой може да предложи добра фирма за подмяна, понеже сегашната е на една известна фирма, чиито телефони се вдигат веднъж на високосна и те прехвърлят към сервиза, от сервиза - към шоурума и така до без край. За съжаление тази фирма е монополист и друг не се занимава със смяна на части за тази марка и обмислям изцяло да сменя вратата с някоя по-нисък клас и не толкова специални брави. И без това сега взимат пари колкото за 1 интериорна врата само при прекодиране на бравата. Моля за предложения на лс и контакти, ще бъдат полезни.

# 594
  • София
Миялните се оказаха доста по-издържливи (стига да не е някоя безкрайно неизвестна марка, от сорта на Brandt, като се амортизира гуменото уплътнение, няма как да бъде подменено - личен опит от първия ни апартамент), по-кекави са някои марки перални (AEG, Whirlpool).

# 595
HappyHeartbeat , с уговорката, че само съм влизала в шоурума и никога не съм им била клиент
Скрит текст:
БЕКСТ ЕООД
На Стамболийски се намирашоурума. Момчето е много любезно, писах му за интериорни варати и в срока, който ми беше казал получих отговор, което ми направи добро впечатление. Имат неща на склад. Имат различни ценови категории.

За мен е удобство миялната и само ако няма никакво място бих я пропуснала. Даже сега в това двустайно мисля да сложа 60 см, така или иначе има опция за избор на кошница за миене, т.е. може да се пусне на половин зареждане. Ако не се ползва просто ще си седи нова....

# 596
Редовно виждам 3 стайни апартаменти-с две спални,  ремонтирани с микро кухня с маса за двама човека, а понякога няма изобщо  маса.
Слагат   нещо като висок  плот с високи столове  за двама и без миялна.
Изсипват се сериозни пари за ремонт и накрая основни неща няма.

# 597
Едната причина е, че кухните се правят на спални, а малките дневни на 3 в 1 и не остава място или не може да се обособи добре тази зона, защото изначално не е заложена да е там. Втората причина според мен е - за по-евтино. Особено и като се прави с модулна кухня.

# 598
Ами не всичко се върти около яденето и масата. Поне не всички хора наблягат на това.
Много съвременни семейства се хранят навън....много и не готвят...за какъв..им е голяма кухня тип готварско предаване, и маса като на чорбаджи Марко?
така са преценили, така са обзавели, такъв таргет са търсили..и намерили, предполагам...

# 599
Като не готвят защо изобщо слагат кухня? За показване явно.
Лично съм виждал 3 стаен НС без никаква кухня -нищо. Имаше само малък модерен хладилник и това е.
Този го разбирам, не иска нищо, не прави нищо, а не да има колкото да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт