Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 467
  • 805
  •   1
Отговори
# 570
Супер си е да няма гледка, защото така ми изглежда, че е тих. И на мен много ми харесва, но за цена 1000 лв. Повече за двустаен не бих дала.

# 571
  • София
Тия фототапети и в двата апартамента са покъртителни, връщат ме в 1988 г. А в скъпия апартамент на Шандор Петьофи ширината на спалнята е леле-мале.

# 572
Хехе, тогава имаше само два -три вида, особено един с едни брези, виждах го у поне 5-6 апартамента, където съм ходила на гости с наште 😂
На мен тапетите ми харесват, но пък не съм фен на бутафорните тухли от никакъв вид(въпреки че тези изглеждат натурални на тв стената)

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 19:09 от second

# 573
  • София
Как ви се струва наемът на този апартамент?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c158391401754434&slink=a2ht4t&f1=4

Интаресно ми е как вървят последен етаж без асансьор двустайни на 5-10 мин от НДК с по-добър ремонт и по-голям кухненски бокс с вградени всички уреди и спалня с по-скъпо тапицирано легло)+коридор(не се влиза директно в хола). Мислех си за около 1200 лв.
Малко е.
1300 ще се вземат. А ако е есента бих гонила 1400- 1500.

Сега това съм пуснала, досега беше на толкова, има три запитвания до сега, но настоящия наемател си заминава в неделя и мога да ги каня от понеделник да гледат, иначе досега да съм подписала.
Интериора не съм правила аз, с изключение на незначителни детайли, така беше закупен.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c170202565130795&sl … a2kkbk&f1=1&fe7=1

Ще докладвам, когато се отдаде и за колко.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 21:55 от Azzy

# 574
  • Бургас
Относно символичните наеми - има помещения, най-вече търговски или офис, които просто са непривлекателни, наемат се трудно, продават се трудно. Няма как да има пазарни отношения там, защото просто няма пазар.
Затова по-добре малко, че да си плащат данъка поне, отколкото без хич.
Затова такъв тип имоти - никога повече.
При жилищните е друго.
Наем 1000 лв. ми изглежда съвсем нормален за такова жилище, че и без асансьор. Но щом казвате, че може и повече - пробвайте повече.

# 575
И на мен ми малее 1200лв.. Единствения минус липсата на асансьор. Единия от апартаментите, които давам не е в центъра, да нов е, но за да добиете представа целия е в ламинат/ двустаен/ и когато купувах ламината беше 33квадрата с фирата.. Сетете се каква кутийка.. За 30мин бях пуснала обявата следвите два часа имах вече към 10 огледа.. и аз си избирах наемател.. Наема е 1200лв.
Няколко човека споделиха че не вярват, че е реална и са ходили в жестоки дупки ..От месец търсили квартира за до 1000лв и нямало, та затова решили че нямат избор и ще отделят повече.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 21:43 от FBID10156259284633594

# 576
Как ви се струва наемът на този апартамент?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c158391401754434&slink=a2ht4t&f1=4

Интаресно ми е как вървят последен етаж без асансьор двустайни на 5-10 мин от НДК с по-добър ремонт и по-голям кухненски бокс с вградени всички уреди и спалня с по-скъпо тапицирано легло)+коридор(не се влиза директно в хола). Мислех си за около 1200 лв.
Каква Ви е таргет групата на наемател? Мисли ли сте за краткосрочно отдаване? Как вървят Airbnb около апартамента?

# 577
  • Варна
Ами Диди, сравни го ти коректно.
Аз миналата година съм сравнявала, за мен е еднакво ценово. ..и коректно сравнено.
Ти може и мраморна настилка да сравниш с нещо си.
Аз нормални теракот и ламинат съм оглеждала.
Честно казано да ме наричаш некоректна не ми е много ок, особено без да дадеш и кьорав пример, а само общи приказки, но ще го преживея...

Толкова ли се засегна, че чак ти се налага да го преживяваш?? Хайде малко по-ведро. Simple Smile Не съм казала, че си некоректна, а че конкретното ти сравнение е такова. Достатъчно подробно и с примери обясних защо е така. Общи приказки не съм използвала. Гледам, че след този ти коментар dreamingfly също подробно е обяснила това, което казах и аз. Значи не съм се изказала неразбираемо. 10 човека са ме разбрали. Дано си разбрала и ти.
Ти си един от най-полезните участници в темата, но като се хванеш за някакви такива глупости... Сама създаваш спора.

Щом наемателите са дългогодишни, коректни и офиса е непривлекателен за други - бих платила ремонта на щората.
За години все си изкарала за 1 ремонт. То трябва и да се влага, няма как само да се лапа.
100% подкрепям това мнение.

# 578
щорите -
много е трудно да се каже дали наемателят  я е скъсал като е дръпнал по-силничко, или от амортизацията. Имах такъв случай - наемателка скъсала силикона на щорите, и  за да не позная при напускането, беше го скъсала съвсем и аз не видях  нищо да стърчи. Да съм гледала по-добре, мина за моя сметка.

В този ред на мисли, проверявате ли си перанята в деня на напускането? Или фурната дали пече?

Едни пък бяха сменили интернета ( продупчили през стената  и имаше кабел във вградения гардероб), а аз си видях стария кабел. Като дойде следващият наемател, не можеме да пуснем стария интернет. Викнах фирмите провадери, да инсталират нанов моя интернет и след това им дадох фактурите - платиха си. Но сами да си кажат какво са направили - не.

На ежемесечните проверки трябва да се проверяват май всички местенца, и най-скритите.

# 579
  • Варна
Нереалистично е всеки месец да сканирам имота милиметър по милиметър. Случват се такива изненади. Рентиерството не е безрисково занятие.

# 580
Sapien определено не ми се занимава с краткосрочно отдаване. Имам опит и не е моето, самата аз съм давала друг имот на долен етаж преди години за кратко, та не е като да няма търсене. Все пак сме на 7-8 мин от НДК и Витошка. Има иначе две действащи БиеНБита във входа.

Имотът е или за сам човек или двойка. Дори диван умишлено поръчах неразтегателен. Ремонтът ще е по-добър от показаното жилище определено и по-скъп.

FBID10156259284633594 благодаря много за информацията.

Azzy, мислех да ти пиша, че отдавна не съм те засичала в темата. С предната консултация сме до никъде, строителят още ни бави и много се ядосваме, затова пропаднах. Радвам се, че писа!

Имам още едно питане, дали да сложа микровълнова за вграждане? В по-скъпите имоти винаги ли има? До сега никога не съм, но сега не знам защо ми хрумна...

# 581
Ясно, определено не е за всеки. Аз гледах до НДК airbnb , в което съм бил и беше направило 32хил $ за 11 месеца,  тази година ( голяма холокухня и две спални) .

# 582
  • София
Няма смисъл от микровълнова, air fryer притопля по-качествено храната, а и доста от съвременните фурни имат функции бързо загряване и въртене на топъл въздух (аналог на air fryer).

# 583
Аз пък мисля, че ако се прави за по-висок наем и се цели и естетика, една вградена микровълнова е добре да я има. За да не се налага да се слага свободностояща на плота, да заема място и да порти картинката. Много от младите хора, които са основния таргет наематели, не готвят редовно, купуват готово готвено и само притоплят. Да, печките имат отдавна вече функция притопляне на вентилатор, но пак изисква контрол. И определено харчи повече електроенергия. А микровълновата - нагласяваш, натискаш копчето и си готов. Аз бих сложила, ако съм в такава дилема, но не висок клас, а само на красота да си пасва. Ако има място за вграждане.

# 584
Аз пък мисля, че ако се прави за по-висок наем и се цели и естетика, една вградена микровълнова е добре да я има. За да не се налага да се слага свободностояща на плота, да заема място и да порти картинката. Много от младите хора, които са основния таргет наематели, не готвят редовно, купуват готово готвено и само притоплят. Да, печките имат отдавна вече функция притопляне на вентилатор, но пак изисква контрол. И определено харчи повече електроенергия. А микровълновата - нагласяваш, натискаш копчето и си готов. Аз бих сложила, ако съм в такава дилема, но не висок клас, а само на красота да си пасва. Ако има място за вграждане.
Точно това ми бяха съображенията! Два пъти са ме питали, тогава давах една, която бях складирала, понеже спряхме да ползваме преди години.

Общи условия

Активация на акаунт