Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 360
  • 805
  •   1
Отговори
# 345
Защо в България (съдя от снимките във форума) всички уреди в кухнята се правят вградени, търси се максимално изчистен дизайн, но хладилникът се оставя свободностоящ и обграден от шкафа? Изглежда, че се избягват вградените хладилници? Любопитно ми е, сигурно има някаква причина?

# 346
Защо в България (съдя от снимките във форума) всички уреди в кухнята се правят вградени, търси се максимално изчистен дизайн, но хладилникът се оставя свободностоящ и обграден от шкафа? Изглежда, че се избягват вградените хладилници? Любопитно ми е, сигурно има някаква причина?

Тези за вграждане са:
- по-скъпи
- по-малки (по-тесни и по-плитки)

Единствения им плюс пред свободностоящите е именно дизайна. Но така или иначе по-голямата част от апартаментите които се дават под наем не са дизайнерски обзаведени. Стига да е в синхрон с цветовете в кухнята не виждам драма. На мен ми е неприятно като видя всички уреди черни или инокс и хладилника -бял.

# 347
  • Бургас
Цената е основната причина за жилищата под наем.
Макар че има и изключения - аз Simple Smile
Ама защото го намерих по-евтин, с транспортен дефект.

# 348
Ясно. Но то сигурно и за готварските печки важи, че са по-евтини от плот + вградена фурна, а те никога не липсват. Затова започнах да се чудя каква причина може да има. Благодаря за отговорите. bouquet

# 349
Зависи кой в какви наематели се цели. Аз също, вграден либхер
Вградения създава изцяло друг вид на кухнята. А за малко жилище където и без това ще живеят двама, не виждам защо им е толкова голям хладилник, че големината да се изтъква като предтекст.

# 350

Защото ако вграден хладилник се наложи да се подменя, новият няма да пасне на шкафа за вграждане. И следва каква - нов шкаф, и то ако има място за друг с по-разл р-ри.

При вгпадените фурна и плот - там може да се намери със същияг размер по-лесно.

# 351
Доколкото помня когато последно купувах вградените хладилници бяха осезаемо по-скъпи, отколкото свободностоящите, докато при фурните нямаше драстична разлика. Също така лично за мен свободностоящ хладилник не е толкова грозно, колкото свободностояща печка.

# 352
Вградения създава изцяло друг вид на кухнята. А за малко жилище където и без това ще живеят двама, не виждам защо им е толкова голям хладилник, че големината да се изтъква като предтекст.

Какво значи "толкова голям"? Свободностоящ хладилник с размери 54/57/161 има обем на хладилната част 204л, докато вграден хладилник с размери 54/54/177 има обем на хладилната част 183л.
Вградения е по-голям като размер, но по-малко като използваем обем.

# 353
Много добре изглежда апартамента и много голямо впечатление ми прави, че банята е в синхрон. Едно единствено питане имам - как се ползва единият бар стол, защото видимо няма място за него.

Мен за вградените хладилници винаги ме спира, че са едно, две поколения назад, по-трудни за подмяна и по-скъпи. А също така хладилници при мен са протичали (не знам дали това е възможно при вграден).

# 354
Защото ако вграден хладилник се наложи да се подменя, новият няма да пасне на шкафа за вграждане. И следва каква - нов шкаф, и то ако има място за друг с по-разл р-ри.
Те са със стандартни размери, не се сменя и шкафа. Примерно фризерът отдолу е винаги еднакво висок и е колкото долен шкаф. Понякога има някаква разлика във височината отгоре, но в обичайния шкаф-колона за вграден хладилник там се пада рафт, който може да се мести.
Аз съм сменила стар хладилник с нов и нямаше проблем за размерите.

За обема не се бях замисляла, че е смален.

# 355

Какво значи "толкова голям"? Свободностоящ хладилник с размери 54/57/161 има обем на хладилната част 204л, докато вграден хладилник с размери 54/54/177 има обем на хладилната част 183л.
Вградения е по-голям като размер, но по-малко като използваем обем.
Да. За сметка на обема на фризера.
Ето тези два ( вградения от които имам)
Общ обем 265 л И ДВАТА.
183 на 81 литра фризер.
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-za-vgrazhdane/Hladilnik … b=characteristics

И този, разпределен по друг начин просто 212 към 54 литра. https://home.liebherr.com/bg/bgr/products/домакински-уреди/свободностоящи-уреди/свободностоящи-комбинирани-хладилник-фризери/details/cuel-2831.html

# 356
Вградените хладилници са по-куци, по-малки, по-нефункционални, изборът между тях е много органичен.
Не е такова положението с фурните за вграждане.

# 357
Здравейте, имам следния въпрос: когато отдадеш жилище под наем с чисто нови уреди (пералня, вградена фурна, съдомиялна, абсорбатор) и един или няколко от тях се повредят, кой плаща ремонтите? Наемателят или наемодателя? Указано ли е някъде като правило, закон?

# 358
  • София
Щом са чисто нови значи имат гаранция и ремонта е безплатен.

# 359
Да уточня, вече не са в гаранция, но са отдадени чисто нови. Наемателите са едни и същи дълго време, само те ги използват.

Общи условия

Активация на акаунт