💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 158 030
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Варна
Тотален мазаляк е този сезон и аз не зная какво да коментирам. Логика, опорки в тотално забвение. Свят ми се зави от толкова изненади, рокади, неочаквани, очаквани обрати.

Ситнилска дисквалифицирана обаче оставят Ива като резервен вариант/ бушон да спасяват непредвидена ситуация. За мен беше редно Крум да си е на Чистилището, а Ива и Ситнилска заедно да ги дисквалифицират. Не да заменят Крум с Ива, че и Крум да го награждават с върнато капитанство за причинения дискомфорт/ мисълта за негостоприемния камънак.

Мудеви. Трябваше да търся в Гугъл, к' ъв е тоз " бербер", пък то било " бръснар". Значи Румен ще се преквалифицира във " бръснар", а не в имазиген , " свободните хора, етническа група населяваща Северозападна Африка и говореща берберски езици". Гледайте къде го пратих Румен, пък то ставало въпрос за бръснарство. Smiley Ами освен да му пожелая успех в това му начинание.

Гатьо е като студена лимонада в горещ летен ден. Глътката свежест и добро настроение. Топ коментар. " не е важно какво другите мислят за теб, а аз какво мисля". Между другото ми прави впечатление, че е с доста точна преценка за хората, но то и предвид работата му трябва бързо да се е научил на кого може да разчита по време на буря и трудни моменти. Предполагам тази вечер ще бъде номиниран. Напоследък ми прави впечатление като на уморен, наиграл се човек, пък и тази алергия.Мисля,че  сам ще изяви желание да го номинират. Пък дали ще го направят Амазонките предстои да видим.

Сега прочетох за няколкото телефона. Ама то още когато показаха телефона на Ситнилска и тя каза " моя е" , точно тези и думи предизвикаха съмнения в част от аудиторията. Едва ли ако си единствен притежател на телефон ще използваш точно този подбор на думи. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 15:41 от floren

# 2 146
Почти бях почнала да съчувствам на Румен за изгонването му, по-точно за това как отиде на битка, за да поеме вина, каквата реално не носи, но дойде момента с видеообръщението и нападките към Момчил и образа му пак се срина. Този път завлече и Оряшкова. А ако Ива беше настоявала да отиде тя, защото трябва да ѝ е било вече ясно, че също е хваната в сериозно нарушение, имаше шанс да излезе от Игрите след отпадане в битка. Вероятно щеше да играе без веригите.
Връщането на Крум беше доста нелепо. Вярно, че е много добър играч и заслужава да отпадне след битка, а не по такъч начин, но можеха малко повече да развият разходката му до Чистилището - да отиде там, да преспи една нощ, да опита местните миди, да усети чара на Виолета. Междувременно някой от трите валета да вземе капитанството при Гладиаторите и после вече пак да измислят някое правило, по което да върнат Крум.

Ама наистина ли вкарването на телефон е такъв абсолютен прецедент? Това е пети сезон, не мога да повярвам, че не е имало опити досега.

# 2 147
  • София
Сега прочетох за няколкото телефона. Ама то още когато показаха телефона на Ситнилска и тя каза " моя е" , точно тези и думи предизвикаха съмнения в част от аудиторията. Едва ли ако си единствен притежател на телефон ще използваш точно този подбор на думи. Simple Smile
Бинго!
Също така бих добавил, вижте накъде гледаше докато го казва това

# 2 148
  • Буркина Фасо
Почти бях почнала да съчувствам на Румен за изгонването му, по-точно за това как отиде на битка, за да поеме вина, каквата реално не носи, но дойде момента с видеообръщението и нападките към Момчил и образа му пак се срина.
надали е отишъл за това.
представи си ако беше победил какво щеше да е самочувствието му, колко силен и можещ щеше да е.

# 2 149
  • SF
Ама то, кой на каквото си постеле на това си и ляга. След всичките безумни решения и идиотски нагласи според както ни е кеф, какво да си мислят зрителите !?По- големи глупости сътворени от телевизионери, аз лично не съм виждала в риалити. И да, продукта, който са забъркали тази година е ужасяващ водевил т.е. боклук.

Те, че се изгубиха някъде в сценария, изгубиха се. Не бяха подготвени за телефон чак да се внесе, че ще има толкова много контузени и отпаднали по медицински причини. Трябваше някак да натъманяват бройките в движение и се получи тази тъпотия - ще изгоним Крум - ще върнем Крум. Ще изгоним Ива, ама няма да я гоним, нека другите решат дали да я гоним.
Аз, ако съм на Никол и Виолета, ще кажа, че не съм яла от месец и нямам сили за битки, не ми се рискува Ива да ме бие, след като съм спала върху счупените миди, които преди това съм изяла. Така че, щом ще зависи от мен - чрез гласуване махам всеки нов тарикат, който ми идва като конкуренция.
Трябваше да оставят Крум, Ива, Виолета и Никол, да се сбият помежду си. Ново правило: заради това, че Ива е пратена там, вече са четирима, двама отпадат, двама се връщат.
За мое съжаление един от тези двама е Тета Виолета, ама какво да правим.
А можеше и Ива да се върне като реабилитирана и преборила се, заедно с Крум, който си е силен и може да ги тупне и трите наведнъж.
Абе много неща можеше, но много рано им останаха по 5 човека в племената и нещо трябваше да мислят. Не са били много креативни, но и обстоятелствата ги притиснаха.
За мене въпросът на този сезон е защо Цецо така безславно отпадна....

# 2 150
Почти бях почнала да съчувствам на Румен за изгонването му, по-точно за това как отиде на битка, за да поеме вина, каквата реално не носи, но дойде момента с видеообръщението и нападките към Момчил и образа му пак се срина.
надали е отишъл за това.
представи си ако беше победил какво щеше да е самочувствието му, колко силен и можещ щеше да е.

Сакън! Той сигурно така си го е представял, но аз си го представях точно както се получи - да отпадне и да обвинява и съди.

# 2 151
За мен този сезон е най-слабия в историята на предаването (не съм гледала 1).  След епичния 4 сезон ни се сервира този буламач…

# 2 152
  • София
Много забавни бяха Цвети и Гатьо.

Отново изслушах правилата, как трябва да се събират пакетите с дъските.
 След арката, всички заедно влизат във водата и плуват до понтона с частите.

1. Плуват до понтона и взимат частите.
 2. Започват да сглобяват лодката, когато всички от племето са пристигнали на брега.
 3. С лодката, трябва да съберат пакетите с греди, от понтоните.
На всеки курс, могат да взимат само по един пакет.
 Другите две племена разбраха, че трябва с лодката да отидат до понтоните, само Момчил НЕ РАЗБРА.
То и в това е и трудността - иначе без лодка, можеше да пуснат добрите плувци от всяко племе, вместо да губят време и да се мъчат да гребат до всеки понтон.

Запомнете също така тази снимка.

Ще има важна роля във бъдещ момент
Ще обвинят Момчи, че играе нечестно в битките?!
Мда, търсят под вола теле, решиха да го очернят и работят здраво по въпроса.
Като е било извън правилата защо от продукцията не реагираха на момента.

# 2 153
Момчил няма да успеят да го очернят пред нас, зрителите, защото той е може би единственият (и Теди, но тя не говори почти), който не си е позволил да говори лошо за друг участник или да го квалифицира по някакъв начин в негативен план. Когато го провокират мълчи стоически и казва "няма какво да кажа" 😂. Дори за Румен каза, че има напрежение между тях, нищо повече. А Мудеви го нарекоха лицемер, скътавка и какви ли не грозни неща.

# 2 154
Какво значение има, че евентуално Румен не е участвал в контрабандата на храна и не е ползвал телефон? Нали искаше да е капитан, да е водач. Точно това правят лидерите - поемат отговорност дори за неща, в които не са участвали лично. Не се крият зад провинилите се и да мрънкат що са се скатали, а излизат с лицето си и поемат последствията.
Ама Румен никога няма да бъде лидер, няма тези качества.

Виж, на Момчил му се получават нещата. Той наистина е алфа. Води групата, грижи се за нея, поема отговорност.

# 2 155
В този случай Димо трябваше да крещи - "Момчил, с лодката до понтона, не с плуване. Върнете се". А и не се чу някой от племето да недоволства от Момчил точно в този момент.

# 2 156
Оставам с впечатлението, че повечето хора не харесват продукта на продукцията.
Додо казал, че имало втори телефон. Аз казвам, че са 5, а познавам един, който твърди, че са 7, от които 3 при гладиаторите и 2 при изгнаниците. Но няма да ги покажат.
Въобще, ама въобще не бих се изненадала ! Nerd Бих се изненадала, ако всичко е наред. То няма нещо по-нагласено от това предаване.
Впечатленията ти са правилни мнозина не го харесваме.
Гледам го от любопитство да видя докъде могат да стигнат в падението си. Не съм подозирала тази си склонност към мазохизъм причинявайки си това нещо, но стоически ще издържа до края. Innocent Забавлява ме интелектуалната немощ на сценаристите и мижавият им професионализъм.
Сгромолясването им ще е грандиозно, от сега потривам ръце. А то ще се случи по един или друг начин, дали този сезон или следващ, ако има такъв. Smiling Imp
Подозирам, че собствениците на НОВА е въпрос на време да им дръпнат шалтера. Тръпна от нетърпение да видя този момент! Imp

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 11:25 от sineva 1

# 2 157
  • София
В този случай Димо трябваше да крещи - "Момчил, с лодката до понтона, не с плуване. Върнете се". А и не се чу някой от племето да недоволства от Момчил точно в този момент.
Той и да беше викал, няма кой да го чуе на 200 метра вътре в морето. А останалите много добре знаеха каква е ситуацията и решиха да не вадят нож на умряло куче. Само накрая Мастагарков не се усети и пусна тъпичкия коментар за жилетката, с което май дадоха foreshadowing за бъдещи събития (особено след като Ралица го повтори накрая)

# 2 158
  • SF
За мен този сезон е най-слабия в историята на предаването (не съм гледала 1).  След епичния 4 сезон ни се сервира този буламач…

Ами то така е. Правиш силен сезон, филм, песен, игра, може и рокля да ушиеш и т.н., каквото създаваш, следващото не е толкова добро и следва разочарование.
Наистина миналата година добре им се получи. И след Неделчовия сезон с Мани, Морунов, Андрей, изненадващите саби, извадени, когато трябва, сега са решили, че ще направят нещо още по-ново и още по-изключително, защото старото трудно може да се повтори по същия начин, а и не трябва да се повтаря старото...
И от много напъни за оригиналност, ето какво се получи. Върви си, ела си...
Добре, че са тези телефони, да има някакви случки въобще. Ако го нямаше телефонът на Ситнилска, барчетата, прибирани в раниците, щеше да си има капитанска битка, стандартен епизод. Няма как продукцията да получи такъв "подарък" от участник и да не се опита да го разиграе.

Иначе случката с Цецо беше много глупаво разиграна. Да гласуват кой да си ходи. Ами естествено, че най-силния ще си ходи.

# 2 159
Ако Момчи е нарушил правило, плувайки за дъските, да, трябваше да бъде спрян, както са правили при други битки. Например се сещам, че са връщали участник, ако не е добре стъпил на нещо или обратно, ако е докоснал земята, а не трябва, или когато веригата на един участник се влачеше по пясъка, а е трябвало да не го докосва. Или поне веднага след играта да беше казано нещо по темата. Ако го използват това за бъдещо наказание-еми не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт