Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 089
  • 477
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Така си е за детето и партньора мърляч, но и авторката лошо започна - с "прибрахме я", с физическите недостатъци - грешка!, после не съвсем ясни клюки от тоалетната (тя ли цапа, на синчето ли не чисти...) - на тоя фон и смислените оплаквания придобиха окраската на тези.
Иначе е така, форумът се състои от снахи. Wink Аз специално си представих някои изпуснати от свекърва ми в годините забележки за моите килограми (нищо, че тя носи същия номер дънки) и моето поведение, които са били много, ама много по-меки от тези тук и пак не съм ги оставяла без отговор и не бих и в бъдеще.
Обаче няма насила хубост - седиш и се молиш да се разкара грозната мърла, това е положението. Grinning

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 19:18 от Магдена

# 196
Леле,как може?Бързо лягай между тях.Неугледната дошла да ти вземе синът.

# 197
Нарциса, ако дъщеря ми отиде да живее с мъж в чуждо жилище и направят кочина в него, аз първа бих я насолила здраво!
Аха. Двете малки подробностиса, че има двама живущи и свекървата не трае снахата като личност. Преди да раздаваме правосъдие, трябва да уточним кой точно е омърлял, кой точно не чисти, дали авторката лъже и също така преди тази снаха кой му е чистил две години между 23 и 25.
Авторката заобикаля всячески въпросите за себе си и сина си. За мен това е ярък индикатор, че айде не да лъже откровено, но много видимо и много силно хиперболизира.

# 198
Казват, че в този живот или ти си харесваш половинката или майка ти я харесва Grinning

# 199
И? Като сте снахи какво? И аз съм снаха. Това не означава, че автоматично всички снахи са добри, а това момиче дори не е снаха. Кой знае за каква простотия става въпрос.

# 200
Да, ама и човек, който смята, че е прибрал по милост друг човек дори не в собственото си жилище и плюе по другия, в никоя морална система не е добър.

# 201
  • Варна
Доколкото видях, авторката не е написала, че тя е прибрала момичето, а че синът й го е прибрал.

# 202
Така е. Което не прави израза по-малко злобен, а оттам и цялата позиция на авторката е компрометирана.

# 203
Авторката просто си плаче за предната снаха. Разбираемо състояние, но в крайна сметка при пораснали деца човек трябва да се примирява с изборите им. Това е положението. А правенето на ремонт през главата на младите е нагнетяваща положението глупост и не ми се вярва авторката да не е наясно че е така.

# 204
  • Варна
Така е. Което не прави израза по-малко злобен, а оттам и цялата позиция на авторката е компрометирана.

Което не прави ситуацията рядка. Напротив, супер често се случва да не се харесат. Просто няма нужда от лицемерие и излишно общуване.

# 205
Съгласна съм, че няма нужда, но авторката се натиска. Очакването за красива приказна фея, която говее пред святата свекърва и слугува на светия син, крещи още с първия пост. Като не се хвана аудиторията, влезе в сила тежката артилерия за някакви мърляви изпълнения, която изглежда съшита с бели конци.

# 206
Говее хихихи

# 207
  • София
Дори и Уиш с Говендъра критикуваше момичетата, с които той живееше. Не се отказваме с ДВ от децата си, когато навършат 18. И ако едни на 23 са вече врели и кипели, други са си още дечковци като манталитет (а понякога и като физика)

# 208
  • София
Авторката, ако има малко здрав разум, ще поиска заключване на темата.
А иначе имаше почва за дискусия какво се случва, когато се сблъскват  коренно различни житейски модели.
Дай Боже всекиму равностоен партньор, но се случват такива неща, хората да правят недообмислени избори, които от страни наистина могат и да не се харесат, не само, но и да будят недоумение.
Ако авторката питаше за дъщеря си, която е довела някой, който се държи надменно със семейството, мърляч е, не работи и чака издръжка, а същевременно е превърнал къщата в кочина, дали пак с такава "окраска" щяха да са коментарите. И въобще, който и да е, наистина ли ви е съвсем безразлично, ако детето ви по някаква причина попадне на не просто неподходящ партньор, а на партньор с коренно различни разбирания за ангажимент с работа и ред в дома, партньор, който срива детето ви. Никак не ми се вярва, всеки да махне с ръка и да каже"да се оправят". А жената дори не се е месила, в анонимен форум и под анонимна форма просто поиска съвет или пък имаше нужда да сподели.

Разбира се, че на повечето хора няма да им е безразлично. Но ми се иска да вярвам, че няма да се юрнат да постилят на отрочето, да лицемерничат, а вътрешно да се изяждат, какъв Урунгел си е докарало и да се чудят как да го избавят от тежката участ. И че ако не са го възпитали достатъчно адекватно само да си осъзнае грешките, няма да го водят за ръчичка към "правилните" решения, а ще го оставят най-накрая да се научи само - защото видно, те не са успели да го научат. Другото би имало два възможни варианта - или ще го тласнат още по-дълбоко в обятията на Чубака, или ще успеят да го задържат вързано за полата, до която вероятно и ще си остане до живот - самотно, нещастно, неспособно да се справя само - но неначенато от някой Глиган.

# 209
От уважение имам предвид, не от бурсуклък Grinning
Уиш не е сипвала така на снахите, много моля.

Общи условия

Активация на акаунт