Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 028
  • 477
  •   1
Отговори
# 405
Ох, много безнадеждно ми звучи.
Добре, че нямам дъщеря с такъв проблем, честно казано, не зная как бих реагирала.

# 406
Емоционалното хранене няма нищо общо с близките и с обичайното хранене в семейството. В повечето случаи то е набързо и навън, а ако е вкъщи, е насаме. Вафла в движение, шоколадов десерт между два телефонни разговора, баничка на спирката, пица в обедната почивка, капучиното с 3 лъжици захар, газирани напитки, 3 шоколадови бонбона само защото минаваш покрай шкафа - това са излишните и "невидими" калории, а не двойната порция супа на вечеря. Много пъти съм чувала и от пълни хора, и от близките им да споделят учудено, "Той/тя хич не яде много!" Като се отчитат само основните хранения, и се пропускат междинните.

# 407
Противозачатъчните са хормонални препарати.

Няма как цял свят да се съобрази с мен. Аз се съобразявам със света.
Това не е точно така. Има елементарни препоръки на доброто възпитание, които се усвояват в ранна възраст. Просто много хора не ги усвояват. Забавното става, ако им отвърнеш в техния дух.

# 408
  • София
Значи:
-  хем е нормално да се притесняваме за близките си и да им припомняме периодични пред други хора, че са дебели/пияници/мърльовци,
- хем е нормално да им бутаме регулярно вредна храна/алкохол/да им подгъзурчваме,
- хем е направо задължително после да мрънкаме какви са неблагодарници и не искат да отслабнат/спрат да пият/изчистят, когато и както ние сме решили.
Rolling Eyes

# 409
Значи, едното ми дете има склонност към качване на килограми. Е, и майка ми и свекърва ми непрекъснато дуднеха че е пухкав, и също така непрекъснато му бутаха в ръцете барнита и бучки захар. Питала съм ги, нали виждате че е напълнял, защо го правите. Ами за да си хапнел, пък аз после у дома да не му давам да яде.
Е, сега сме далече и детето е в най-добрата си физическа форма до момента. Като избира сам какво да яде, не яде боклуци. Разполага с джобни, но си купува нормална храна, без сладкиши и бонбони.

# 410
  • София
Ей на такова добронамерени вмешателство ми намирисват част от случките, другите са направо като от хоръра Популе-диван.
https://www.tiktok.com/@lilly/video/6858444315367083270

# 411
Това не е точно така. Има елементарни препоръки на доброто възпитание, които се усвояват в ранна възраст. Просто много хора не ги усвояват. Забавното става, ако им отвърнеш в техния дух.

Сещам се за доброжелателните съвети от родителите ми и сравняването ми все с чуждите деца. Когато аз почна да ги сравнявам с родители, които са много по-напред от тях настръхват и влизат в отбранителен режим, но видиш понеже са ме създали и едва ли не трябва да търпя всичко.

# 412
  • France
Малко ми идва нечистоплътно да обсъждаме някой с изрази като "самоубива се с храна/ добре, че нямам дъщеря с такъв проблем"... ако трябва да го играя психолог за 2 стотинки, бих казала, че tays има страх от килограмите в повече.
Не познавам това момиче и не мога да се изкажа твърдо, но според СЗО моето тегло може да варира от 52кг до 70кг преди да стигна до затлъстяването. А затлъстяването е първата фаза и е рядко свързано с последващи здравословни проблеми. Следващите три фази на obesity вече могат да бъдат потенциално опасни. Ако е щастлива, ако не ù е проблем, ако теглото е престанало да варира, не виждам повод за паника. Да, не отговаря вече на естетическите критерии на масата хора, но може би това е нейното здравословно тегло. Може би досега да е била нещастна, стресирана, комплексирана и тепърва да излиза от някаква фаза на анорексия. Това са само предположения, тя е единствената, която знае. И понеже става дума за възрастен, предлагам да не я обсъждаме повече.

# 413
  • София
Филомена, имам идея кое се счита за здравословно и нормално. И нямам предвид как от 40 кг е станала 60 кг и това ме стресира.
Може да не се вписвам в образа на майката, за която нейното гардже е най-хубаво, обаче съм такава

# 414
  • France
Поговори с дъщеря си насаме. Кажи ù искрено какво те притеснява. Може да се изненадаш от отговорите.

# 415
Имам близка двойка, на терапия са, преди ин витро, родителите не знаят.

# 416
Тази тема излиза извън контрол. Авторката няма ли да поиска ключ? Ако изобщо е влизала да чете ...

# 417
Ще допълня, че ако ще обсъждаме дъщеря си пред мъжа й, мъжът може и да види жена си в нова, по-лоша светлина.
Да, ще кажете мъжът все едно е сляп, че не вижда 20-те кг отгоре, да, може да си я харесва или пък не, да са го обсъждали вкъщи, може жената да има проблеми, които са семейна тайна между двойката, но...  Аз съм забелязала, че мъжете изключително много се влияят от всебщото мнение за жената до себе си и каква репутация има тя, какво реноме им носи. Много повече от жените. Жените имат силно изразен собствен вкус по отношения на мъжа и дори всички да кажат "мъжът ти е грозен", тя казва "аз си го харесвам такъв". Мъжете не са така. От малки се опитват да се изфукат с жената до себе си и това, което е модерно като външност, телосложение, прическа, цвят на косата към момента, това искат и те. Колкото повече фенове има жената до него, толкова повече я иска. Колкото повече околните обясняват, че е грозна, дебела, тъпа, толкова повече го "вижда" и той.

# 418
Човек, за да отслабне, е необходимо първо сам, по един или друг начин да се мотивира. Дали щото иска другите да го харесват, дали сам себе си да се харесва, дали се е уплашил за здравето си, или не може да има дете, или не му става - имах такъв колега, похвали се, че като отслабнал, и взел да му става.... Пък преди туй жена му вечно ревяла че му е мек... Стана направо маниак на тема спорт, свали сигурно над 40 кила. Ама с натякване изобщо не става. А пък с обиди и унижения пред други хора, хептем. Особено пък пред партньора. Все едно му казваш - виж жена си на кво прилича, а ти къв си такъв, че не правиш нищо по въпроса, все едно че и двамата не го знаят. Аз пък знам за доста жени, които, докато са млади, гладуват до припадък, първо, за да си намерят мъж според техните стандарти, и после да го задържат, и като си намерят мъж, и усетят, че по някакъв начин им е сигурен, почват да си наваксват за гладните години.
Та, да се върнем на темата. След като дружно оплюхме авторката, тя, ако иска, да се включи с коментар, може пък и в друга насока коментари и съвети да получи.

# 419
  • Пловдив
Тъй като си обсъждате килограми - аз не искам да отслабвам. Време е да разберете, че някои хора се чувстваме добре в кожата си. И който, каквото ще да ми казва - мен не ме интересува. Най-много като някой прекали с повтарянето и обясняването на мен да ми писне и да прекратя или силно да разредя срещите.

Общи условия

Активация на акаунт