Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 248
  • 477
  •   1
Отговори
# 135
За всяка свекърва снахата винаги има още как да е подобрена, въпроса е сина дали има нужните качества за такава "супер" снаха.
Понякога е хубаво да се свалят розовите очила.
Моята бъдеща свекърва също тайничко си го мисли (понякога и се изпуска с коментари). И аз и гаджето на дъщеря й не ставаме. И двете й деца са можели къде по-добра партия да си намерят.
Приятелят на дъщеря й откровено е заявил, че не иска да ги вижда, защото му е писнало да го коментират. Като резултат тя не вижда дъщеря си, ама нали е "права за всичко".
С мен и сина й се виждаме веднъж на няколко месеца. Като пусне някой тъп непоискан съвет, срещите още повече се разреждат.
Разбирам едното ти дете да не "случи" на партньор, но и двете ти деца да сгазят лука... Принцовете и принцесите вече са заети...

# 136
Егати изискванията-да не е дебела, да работи, че сина да не се прецака да я издържа, да не пие бира, да е чистница и любимка на свеки 😄😄 Ще падна. Я да видим срещу тия изисквания какво освен мамино синче се предлага? Щото да не вземе и някоя снаха  да се набута с мамин златен.

Горе долу...

Но все пак е нормално и двойката, живееща в чужд апартамент да не го прави на кочина, да не пикаят кучетата вътре и да работят, за да се издържат, нали така.  Като изключим злобничкия тон и факта, че синът не упоменат като носител на мърлявщината, към която явно допринася, авторката има право на базови изисквания, след като имотът е най-малкото общ и носи отговорност пред брат си.

Авторката - присъединявам се към призива да им покажеш вратата. Помисли си защо търсиш вината в чуждия човек, като вероятно ти не си научила сина си да поддържа ред и чистота в дома си.

# 137
Iris напълно съм съгласна, обаче той ако е чистник, подреден интелектуалец, дали ще е с такава жена? Жилището е дадено на него, следователно отговорността е негова за това как се стопанисва. Не е ли така?
Свекървата можв да има изисквания колкото пожелание, никой не спори, аз питам какво предлага в замяна?

# 138
За избора на гадже, мама явно няма думата.
Може да е 200 кила размъкната повлекана, може да е цялата в татуси и пиърсинги, а може и да е... мъж. Избор и решение на сина е, на 100%.

Проблемът е за отговорностите. Това невинно дете на 25, което има приятелка, трябва да оправи, каквото е потрошило и "друг път така да не прави". Да бъде натирено да се оправя само. Толкова е просто.
Имам син, имам брат в Америка, но ако брат ми пусне сина ми в своя апартамент - да се оправят двамата. Срамът е за сина, не за мен, при пълнолетно дете.
Ако аз пусна сина ми в апартамента на брат ми... е не, това няма да съм аз.

Единствената вина на авторката е, че не е възпитала сина си на отговорност. Май е време да го хвърли в дълбокото и да се отдръпне.

# 139
Баси като знам аз как ги режех и нареждах, кой знае моите кви глигани за снахи ще ми доведат, щото нали всичко се връща Simple Smile
Ама пък квото е, щом са си ги избрали и си ги харесват, никога не бих намирал кусури за външен вид, стига да не е хептен плашещ.
Конкретно за случая, пак по важно е, че има снаха, от колкото да няма и да стои при мама до 40, или пък недай си Боже да има зет в тия модерни времена.

# 140
Скрит текст:
За всяка свекърва снахата винаги има още как да е подобрена, въпроса е сина дали има нужните качества за такава "супер" снаха.
Понякога е хубаво да се свалят розовите очила.
Моята бъдеща свекърва също тайничко си го мисли (понякога и се изпуска с коментари).
  И аз и гаджето на дъщеря й не ставаме. И двете й деца са можели къде по-добра партия да си намерят.
Скрит текст:
Приятелят на дъщеря й откровено е заявил, че не иска да ги вижда, защото му е писнало да го коментират. Като резултат тя не вижда дъщеря си, ама нали е "права за всичко".
С мен и сина й се виждаме веднъж на няколко месеца. Като пусне някой тъп непоискан съвет, срещите още повече се разреждат.
Разбирам едното ти дете да не "случи" на партньор, но и двете ти деца да сгазят лука... Принцовете и принцесите вече са заети...
Точно. Аз направо бих й го казала - могат, ама друг път. Smiley
Истината е, че хората се намират и колкото и да не им се иска на роднините, си прилягат повече, отколкото си мислим. Да, те могат да имат някакви несъответствия и с течение на времето да се разделят, но щом са заживели заедно не са далечни острови, тип Аполон и Баба Яга.
Да не се разбира, че винаги си прилягат в еднакви неща. Тя може да е мърла и дебеланка, той да не е, но пък на него може да... не му става примерно. Тоест ще си паснат като болтче и гайка.

# 141
Лошото е, че аз също не понасям повлекани, които пият бира на компютъра и оставят кучетата да пикаят вътре и затова не мога да застана на страната на снахата... Синът вероятно също не е от чистниците, но щом досега, а и с предишното гадже не е била забелязана подобна кочина, можем с голяма доза сигурност да предположим, че ако иска да е чисто, трябва да чисти и на девойката, което той явно не прави.

Аз не мога да изтърпя такова нещо в мое жилище, а пък в жилище на брат ми, още по-малко. Ще ми се аз да ги изгоня и се чудя на акъла на авторката да задава риторични въпроси по форумите.

# 142
По - напред прочетох мнение, че на 23 години момчето не било мъж. А какво е? Аз на 24 родих детето си. От 19 годишна живея сама, от 22 годишна се издържам съвсем сама. За мъжа ми няма да говоря, той се издържа сам от малък. На 27 години стана баща. Чисти, готви, пере, гледа болно дете - наравно с мен.
Отговорността за чуждия имот е на синчето. Днес е дамата с "физическите недостатъци" утре ще е друга. И това си е негово решение, не на маминка.
Не сте възпитала сина си, а очаквате при него да дойде да живее девойка, която да е слугиня.

# 143
Не съм съгласна, че отговорността за чуждия имот е само на синчето - тя е на всички живеещи в него.  Авторката е в правото си да ги подпука и двамата и щом няма да поддържат - вън, заедно, поотделно, както искат.

# 144
  • София
Ама апартаментът на авторката ли е, че да подпуква когото и да е? И тя не иска да подпуква мързеливото синче, а само мързеливата снаха. Ама явно няма механизъм да стане тая работа.

# 145
  • Варна
По-добре да остави братът да ги подпука. Той поравно ще ги подкара и натири.

# 146
Аз не приемам, че една майка не трябва да я вълнува и да коментира какво прави сина и, къде работи, с кой излиза, с кой си ляга и пр. Съвсем не говоря, че трябва да спи между тях, но ума ми не го побира, като майка как няма коментирам с баща му примерно и как няма да ме засяга и вълнува.

# 147
  • Terra incognita
Aвторката да внесе малко яснота около въпросните физически "недъзи", или както там ги нерече. Че тук имаме доста развинтена фантазия, която бяга от крайност в крайност.

# 148
Аз не приемам, че една майка не трябва да я вълнува и да коментира какво прави сина и, къде работи, с кой излиза, с кой си ляга и пр. Съвсем не говоря, че трябва да спи между тях, но ума ми не го побира, като майка как няма коментирам с баща му примерно и как няма да ме засяга и вълнува.
Много ясно, че ще коментира с баща му. Може да си коментира с приятелките, с близките роднини, с форума. Няма как да седи и да таи някакво свое неудовлетворение и разочарование.
Въпросът е да не се намесва, да не приема да живеят с нея, да не очаква да й носят кафе. Ако се дистанцира, хем тя няма да се ядосва, хем и няма да се смразява със сина си.

# 149

Едно е да те вълнува, друго е да коментираш злобно, да гледаш лошо и да се преструваш фалшиво на добра.
После все лошите снахи и зетьове са ви виновни - пък вие все невинни си стоите. Аман!

Общи условия

Активация на акаунт