Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 018
  • 477
  •   1
Отговори
# 270
Синчето да не би да изглежда, като Брад Пит, че се гледа снахата?
Дали момичето е мърла или свеки е с ОКР също е под въпрос. Моята кандидат свеки всеки път, като долети и грабва парцала. В един момент ми писна, а и тъй като и без това не обичам да чистя, наехме жена, която да чисти. Момичето е топ( работила съм преди сто години за няколко месеца в чистенето, та знам къде да проверявам), няма грешка. Е това не спира свеки. Еми като ѝ се чисти, да чисти, ако иска и ремонт да прави дреме ми на шапката и на червеното вино( бира не обичам).

# 271
Я пък ти , как не наема  да чистят да се доказвам и то на свекърва, че и на снаха.  Кой  от къде е като не харесва, не търси майка си дето не му е ок.

# 272
Дали работи или не, зависи и от човека.
Тя си го знае, освен това и аз в разговори постоянно се самокритикувам какво прасе съм станала.
Обаче тя е на 30, нераждала и ме съмнява за инсулинова резистентност, която може доста да затрудни евентуална бременност. Това щерка ми я го знае, я не.

Т.е. реши да информираш дъщеря си и то пред партньора ѝ, че е дебела, но не и за подозренията си за инсулиновата резистентност и как може да се отрази на възможността ѝ за забременяване?
Имам чувството, че понякога майките са най-големите врагове на децата си.

# 273
  • София
Рискът да критикуваш детето си пред партньора му е в това, че в един момент и той ще прозре недостатъците и ще се присъедини към критиките или ще избяга с 200.
Не бих си позволила да унижавам така детето си, дори да е много близко с партньора си
Аз съм си казала какви са моите лични съображения. И, повярвай ми, хич не са малко мъжете, които вместо градивна критика, точат лиги другаде, а иначе механично казват, че нищо ти няма.

# 274
Ужасно е колко много дами мразят майките си.

# 275
Няма да е без причина. В своите очи майката може да е права, може искрено да вярва, че с поведението си помага на детето си, но обективно резултатът да не е чак толкова добър. Ако е убедена, че е на прав път, може дори да не попита детето си как то се чувства в тази ситуация. Или да попита, но просто така, без да вникне в отговора, който получава.
Например някои родители се втурват да осигуряват на децата си това, което на тях самите им е липсвало. Обаче не отчитат, че имат насреща си други хора с други нужди и желания.

# 276
Именно защото мъжете от солидарност винаги ще кажат, че харесват жена си всякак, няма смисъл да се обсъждат пред тях външен вид, кг. и т.н. Насаме може.

# 277
Сериозно ли има хора, които не осъзнават колко неуместно и унижаващо е да обиждат така децата си пред партньор и компания?! Няма никакво значение какви са съображенията - пред други хора устата се затваря и точка.

# 278

Повярвайте, не е без нищо ….. винаги има сериозни причини

# 279
  • София
Съображения или не, чувствана на децата ми са ми по-важни. Насаме им казвам всичко, но пред друг човек бих предпочела да си отхапя езика.

# 280
Аз не мога да повярвам колко дъщери са жестоко обидени на майките си,сигурно се съмняват в любовта им...?
Мен грам не може да ме бутнат критиките на майка ми,освен за изборът ми на мъж.

# 281

Аз не мога да повярвам колко дъщери са жестоко обидени на майките си,сигурно се съмняват в любовта им...?

И как стигнахте до тези изводи в точно тази тема? Любопитно ми стана просто... Simple Smile

# 282
По принцип публичната критика се приема за неуместна и проява на лошо възпитание. Също по принцип определени коментари по подразбиране се разглеждат като обидни, а не като конструктивна критика.
Това, че критиките идват от мама, не я прави изключение с разрешения, ами е показател за мама като личност.

# 283
Темата беше в друга насока,и аз не знам как се стигна до обсъждането за килограми и мнения на майки за теглото на дъщерите им.
Не смятам,че майките опитват да навредят на децата си като ги (унижават) пред партньор.

# 284
Синчето да не би да изглежда, като Брад Пит, че се гледа снахата?
Дали момичето е мърла или свеки е с ОКР също е под въпрос. Моята кандидат свеки всеки път, като долети и грабва парцала. В един момент ми писна, а и тъй като и без това не обичам да чистя, наехме жена, която да чисти. Момичето е топ( работила съм преди сто години за няколко месеца в чистенето, та знам къде да проверявам), няма грешка. Е това не спира свеки. Еми като ѝ се чисти, да чисти, ако иска и ремонт да прави дреме ми на шапката и на червеното вино( бира не обичам).

Точно така, синчето на авторката трябва да наеме чистачка, за да може проектоснахата спокойно да си пие бирата пред компа, докато прислугата им мие  тоалетната. За 25 годишен мъж това е просто задължително.

Общи условия

Активация на акаунт