Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 074
  • 477
  •   1
Отговори
# 330
Няма в случая значение кое е по-лесно, а че няма да стане, когато унижаваш човека. Сега ако те нарека дебела, сутринта в 7в понеделник ще бъдеш ли поне кило надолу? Не, нали? И с критиката от мама е същото. Може да е от мама, ама пак е безсмислена простащина, която обслужва повече майката, а не детето.

И никой не каза какво се очаква мъжът да направи, когато чуе такава загриженост.

# 331
Гал, " дебела си" е обида.
Надебеляла си безпричинно е процес. Сигнал. Молба. Загриженост. Вик " спри, осъзнай се".
Партньорът е много важен с подхода си, ако види, че някой се самоубива с храна. Обаче, за случая, който аз обсъждам, с майката си мислим, че и той не е щастлив от картинката, но момичето и на него му е поставило нещата, както с майка си, демек" ако ми намилаш, няма да ме видиш повече". Недоумявам как това дете мина през пубертет, ранни младежки, слаба, стройна , и сега се запусна като лелка, когато си намери чудесен човек. Не е болна, всичко и е в норма. Но си яде, дебелее на воля, и самочувствие си има.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 00:25 от tays

# 332
И аз смятам за неуместно да казваш на детето си, че е надебеляло пред партньора му.
Дори и да му мислиш доброто.

"Пътят към ада е осеян с добри намерения"

Аз щях да се почувствам засегната, унижена и най-вероятно да огранича контакти с майка ми, ако често прави такива забележки

# 333
tays, няма формула, с която да съдействаш на пълнолетен човек да отслабне. Затова и майката удря на камък Sad Ужасно е, сигурна съм. Дъщерята има своите проблеми, които дори половинката й да е супер подкрепящ, пак няма да успее да я подтикне към отслабване. Моля, ако някой знае формула, начин, думи, действия, с които е накарал успешно друг човек да се вземе в ръце и да намали храната, направи режим и т.н. да ми сподели. Мен лично ме интересува.

# 334
Я пък ти , как не наема  да чистят да се доказвам и то на свекърва, че и на снаха.  Кой  от къде е като не харесва, не търси майка си дето не му е ок.

За мен чистенето наистина е натоварващо занимание, мога, но мразя да чистя, та в случая с един куршум два заека. Което не променя мнението ми, че не сме видели дали наистина е кочина или авторката е с ОКР.

# 335
  • София
Качвала съм по 10+ кг. по време на процедурите. За много по-кратко от година, хем спортувам и се храня правилно. Не сме обявявали на родителите си в началото, когато почнахме (после вече да, но пак не обсъждахме до степен да знаят кога и какво). Започнахме много преди да направя 25 г. И съм супер близка с майка ми. Че дори и със свекърва ми. Ама не смятах, че е тяхна работа, а тази майка и с други хора коментира личния живот на дъщеря си, което вероятно момичето знае.

Момичето няма 25 години, близка е с майка си, не би несподелила.

# 336
Надебеляла си безпричинно е процес. Сигнал. Молба. Загриженост. Вик " спри, осъзнай се".
Партньорът е много важен с подхода си, ако види, че някой се самоубива с храна. Обаче, за случая, който аз обсъждам, с майката си мислим, че и той не е щастлив от картинката, но момичето и на него му е поставило нещата, както с майка си, демек" ако ми намилаш, няма да ме видиш повече". Недоумявам как това дете мина през пубертет, ранни младежки, слаба, стройна , и сега се запусна като лелка, когато си намери чудесен човек. Не е болна, всичко и е в норма. Но си яде, дебелее на воля, и самочувствие си има.
Ето пак - обиди, замаскирани зад куртоазни думички.
Говоренето с лошо за външния вид винаги е обида. Особено във вашия случай на уж безпричинно надебеляване и даже се възмущавате как момичето има наглостта да е дебела, пък със самочувствие, как не я е срам.
Какво мислите вие с майката за гледната точка на приятеля на момичето е гадаене с кристална топка и със сигурност не е достатъчно, за да го въвличате в излишни драми. Ако момичето наистина е такава дебелана, той го вижда и го коментира с нея и без да си завирате добрите намерения в лицето му. Ако пък тя не е толкова дебела, тогава за какво изобщо говорим?
Опитите за намесването му във вашите циркове могат да доведат до раздяла. Зле изглеждащ индивид, който не поема критика, с непознаваща границата рода, а пък родата с подкрепление от съвсем непознати хора - не е много готина партия за връзка.

# 337
  • Пловдив
Аз съм дебела, наистина съм дебела,  към 100 кг. И имам самочувствие, дебелея си на воля. И с какво като някой ми го каже това ще промени нещата? Аз, ако искам ще отаслабна, какво казва майка ми (и тя се пробва да ми говори тъпотии, казах и да си гледа нейния личен живот и да не се занимава с мен). И ако упорства - най-много да си разредим разговорите. Точно "ако ми намилаш - няма да ме видиш повече". И да, да ти пусна ли снимка на 20 какво парче съм, 58 кг на настоящия си ръст, ама спортни 58 кг, стегнати.

# 338
Янтра много точно го е описала. На пълните хора изобщо не им пука, че близките им са притеснени за здравето им. Последствията от затлъстяване са минимум високо кръвно. Но как да го обясниш, като на човека не си му пука и се храни за двама? Как да стреснеш човек, който сам не се стряска, че си вреди? Никак. Наливаш от пусто в празно и все едно си говориш сам. Смисъл - нула.

Знам, че темата е болезнена и нямам за цел да обидя никого. Самата аз преди година и половина бях дебела и даже се бях научила да си се харесвам така. Сега се чудя как е било възможно, но е факт.

# 339
Може момичето да е на хормонална терапия, но да не иска да казва на близките си засега. Особено след споделено за ревовете на майката, звучи ми лабилна тази майка. А относно момчето, едва ли то е казало, че не е ок с теглото на приятелката си, според мен това са си ваши интерпретации. Съчинения по картинка.

# 340
Разбира се, близките дори да се чувстват ужасно, е без значение. Да, така е.
Наистина не трябва никога това да се обсъжда това не само пред пртньор на човека, но май и изобщо. Колкото повече настоявате, давате разумни и правилни съвети, толкова повече дебелее човека отсреща. Това е феномен, който очевидно няма научно обяснение. И се среща както при жени, така и при мъже, които няма начин да са на хормонална терапия за бременност. Ужасно е. Някаква епидемия.

# 341
  • Пловдив
Ми не, бе, аз например нямам самочувствие на стройна, не съм се научила да се харесвам, но тия с акълите и съветите пак бих ги натикала в кучи г*з. Не знам и момичето дали се харесва, или се държи с майка си, както последната може би си го търси, не сме сигурни какъв е случаят. Дебелите не са малоумни, а слабите не са непременно нито по-знаещи, нито по-волеви от тях. Ама изобщо.

Впрочем ние не разбрахме дали снахата от темата е дебела и дали е само дебела, или и други външни кусури и се намират от мамата на гаджето, но нейсе.

# 342
Ето, всички потвърждаваме същото: Човекът може да е 150+ кг, но ще навре не знам си къде всеки, който е загрижен до какво водят подобни кг. Това е. Не се иопитвайте да говорите с наистина пълни хора, защото ще станат по-пълни занапред. Това е моя съвет. Лично съм се провалила в такава офанзива.

Струва си при напълняло дете!!!! Там борбата е ежедневна и задължителна.

Но при човек на 20+ години - ооо, той ще напълнее още повече, за да ви покаже какво мисли за вашето мнение.

# 343
  • Пловдив
Аха, дебелите са глупави и не знаят как си вредят, нито пък се сещат как биха могли да отслабнат.

# 344
Всичко знаят. разбира се. Просто им е нетърпимо да говорят за това или пък да направят нещо. Близките им го отнасят бързо-бързо, защото се терзаят и притесняват. Така е по-лесно - има виновни едни зли хора, които смеят да дават съвети, а той / тя ще си прави каквото иска - гордо и доволно Simple Smile
Съдя и по себе си. На мен ми отне 3 години да почна да отслабвам. Ден след ден, седмица след седмица, 3 години не настъпи подходящ момент за това. Дали не съм го искала, знаела, мислила? Та така.

Общи условия

Активация на акаунт