Green Human Being са български, ултрамеки еко пелени от бамбук

 • 4 120
 • 85
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Зад бранда Green Human Being стоят едно 18-годишно българско момиче и една добра идея за това как да спестим на природата огромно количество вредни отпадъци.

Знаехте ли, че едно бебе има нужда средно от 7 000 пелени, докато се приучи към гърне? Всяка една от тези конвенционални пелени се разгражда за около 500 години.

А знаехте ли, че всеки ден по света се раждат 360 000 бебета?

Тези числа мотивират 17-годишната Лара Иванова да започне да търси екологична алтернатива, а с това да започне и свой собствен бизнес. Начинанието не е типично за младо момиче като нея. Лара обаче от дете се вълнува силно от темата за опазването на природния ресурс. А малко по-късно по време на един курс по предприемачество за ученици се ражда конкретната идея - да проучи най-екологичните алтернативни материали за пелени и в крайна сметка да създаде Green Human Being.Защо си струва да пробвате Green Human Being за вашето бебе?

• Изработени са предимно от бамбук, който се разгражда за 4-5 месеца. Бамбукът освен това отделя над 30% повече кислород в атмосферата в сравнение с еквивалентно количество друга растителност.

• Натуралните пелени на Green Human Being не съдържат изкуствени оцветители и ароматизатори и намаляват вероятността от дразнене, обриви и формирането на алергични реакции.

• Изключително меки на допир! Влакната на бамбука са естествено гладки и кръгли, което ги прави невероятно нежни към чувствителната бебешка кожа.

Заедно с Лара искаме да подарим на 8 от вас пакет пелени Green Human Being в размер по ваше желание! За да участвате в тегленето, отговорете в пост в темата:

Какво би ви подтикнало да пробвате биоразградимите бамбукови пелени на Green Human Being? А имате ли във вашето домакинство правила и навици, с които пестите ресурси и помагате за опазването на околната среда?

В дискусията можете да задавате и въпроси към Лара, ако искате да научите повече за нейния бранд и качествата на продуктите. Своите отговори тя ще публикува в същата тема!

Печелившите ще изтеглим и ще обявим в темата на 01.11.2023.


Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 11:23 от Пeтя

# 1
 • Мнения: 170
С удоволствие бих ги пробвала,защото предпочитам уют,мекота и природосъобразност,дори и при продуктите за бебка.Използваме и разградими мокри кърпички,когато се налага.В семейството имаме изградени традиции за разделно събиране на отпадъците,не употребяваме определени материали и сме отворени към новото Simple Smile

# 2
 • Мнения: 2 652
Не сме използвали , но бихме пробвали все пак

# 3
 • Мнения: 292
Бих изпробвала пелените за моето момче,защото са по-щадящи за природата.Тези,които използвам сега сигурно ще ни надживеят като отпадък,което е много тъжно.Опитах с многократни пелени,но не е нашето нещо.Освен това съм фен на бамбука и в дрехите,а това,че се разгражда за 3-4 месеца е просто страхотно.Харесвам климатично неутралните компании и по-устойчивите продукти като цяло.
Въпрос към създателката им:къде ще се предлагат,планувате ли да ги има в магазинната мрежа?

# 4
 • Мнения: 480
Не сме използвали, но с удоволствие бих ги пробвала.

# 5
 • Мнения: 1 146
Не се пробвали. Но определено бихме опитали. В момента вече сме в този период, в който движенията са много и постоянни и почти всички памперси пропускат.

# 6
 • Мнения: 592
Бих ги използвала,защото са природосъобразни и щадящи природата.В къщи се стремим да опазваме максимално околната среда-подбираме внимателно продуктите,които използваме в ежедневието си и изхвърляме разделно!
Призовавам всички,които имат тази възможност да го направят-с времето става един добър навик,който се предава и на нашите деца.

# 7
 • Мнения: 257
Не сме използвали, но бихме пробвали.

# 8
 • Дупница
 • Мнения: 284
Очакваме бебо да се появи на бял свят след 1 месец и с удоволствие бихме пробвали  природосъобразни и щадящи природата пелени.

# 9
 • Мнения: 6 013
Би ме подтикнало това, че съм голям фен на природосъобразния начин на живот в т.ч. използване на биопродукти в домакинството, разделно събиране на боклука на домакинството ни, рециклиране на ненужен текстил, обувки, чанти и т.н. Гледам почти всичко, което вече ни е излишно да бъде предадено за рециклиране или използвано повторно по някакъв друг начин. Примерно, дрехи, които са годни за употреба продаваме в контейнери на Червения кръст.
Освен това смятам, че кожата на едно малко бебе, която е толкова нежна и податлива на раздразнение, заслужава да бъде в допир с повече натурални продукти, вкл. и натурална козметика.
Тъй като съвсем скоро ще стана мама, това ме накара да се замисля колко много неразградим боклук се получава само от употребените памперси. Радвам се, че все повече компании се замислят и създават биоразградими продукти.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 614
1. Би ме подтикнало да ги използвам ако са на цена като другите.
2. Изхвърлям отпадъците разделно.

# 11
 • Мнения: 293
1.Опитвали сме до сега различно марки биоразградими/еко пелени.
Голяма част от тях са с доста завишени цени, а тези които са достъпни често няма нашия размер.
Стараем се да генерираме възможно най-малко отпадъци около бебето и дома. Избягвайки еднократни продукти

# 12
 • Мнения: 13 524
Да, със сигурност бих пробвала тези пелени. Фен съм на разделното събиране на смет и определено опазването на околната среда е водещ фактор в избора ми на пелени, точно затова ползвах и многократни такива.

# 13
 • Мнения: 428
С удоволствие бих изпробвала Вашите биоразградими пелени. За бебето, което очакваме всеки момент, също предпочетох и купих биоразградими пелени, както и такива кърпички. Вкъщи събираме отпадъците разделно, използваме разграждащи опаковки и пликове, които да не замърсяват околната среда.

# 14
 • Мнения: 2 450
Интересно ми е с какво продуктът превъзхожда или е конкурентен на останалите такива, тъй като описанието е доста общо и не допринася с нищо специално за идеята. Съществуват множество подобни пелени и бебешки продукти, новите как биха спечелили пазара?
В нашето домакинство се стараем да използваме ресурсите, включително финансовите, с мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт