Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 708
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Не, не, всичко е наред с бебенцето.
То направо често си се случва, при бременност кожата да реагира. Звучи страшно, но не е. Точно както бебетата и малкият деца понякога се обриват от темп. или темпуратуропноижаващо. 
Избивайки през кожата един вид тялото се предпазва, изхвърля го по най-лесния и бърз начин навън,излишното, токсичното, ненужното.
Всичко ще е наред, само да не те дразни и дано скоро се маха!

Много благодаря за успокоението, надявам се бързо да размине ❤ Иначе за дрешки, аз мисля да чакам декември края и да видя как ще върви бебо като размери преди да взимам - за момента мисля по 3-4 от размер, не мисля да прекалявам, че и подаръци ще има със сигурност 🙈

# 196
Моя пулс нормално си беше 80...от както съм бременна често е около 100 даже 110...получавам и прескачане на сърцето понякога като легна...за обрив съм чела,че при много бременни се получава...за кръвното АГ каза ,че в третия триместър се повишава и е хубаво няколко пъти в седмицата да се мери....първо започва вечер да се повишава...
Аз направих обременяването...нито глюкозата ми беше гадна...нито ми стана лошо...единственото гадно е че трябва да стоиш и то седнала без разходки 2 часа пред лабораторията...вода ми казаха,че може само 1-2 глътки за тези 2 часа за да не компрометираме резултата...и така на гладно и на първия час ми е леко завишена КЗ...на втория час нямам проблем....ендо искаше да почвам глюкофаж,но се разбрахме отново със стриктна диета,защото аз 2 дни преди изследването не я спазвах...такова беше условието да няма режими няколко дни преди изследването...а и цяла седмица пих най различни хомеопатични,билкови пастили и сиропи,а те са много подсладени...Фт4 ми е 8...не помня кой питаше за стойности ..в трети триместър били от 6 до 10...между 28-34 седмица КЗ най много се покачвали и най трудно се контролирала...само да вметна,че пред лабораторията имаше момиче с перфектна кръвна захар на гладно...беше и 4..но поради голямо коремче на бебето я карат да прави обременяване и на първия и втория час резултатите и бяха много зле...така,че само сутрешна КЗ не е показател...

# 197
Привет Simple Smile
Новата тема доста е напреднала, а аз чак сега се записвам.
В дилема съм относно съхранението на стволови клетки. Има ли някой, който е решил да съхранява и на какво мнение сте по тази тема.

# 198
С първото дете ми беше най-удобно да ползвам ромпъри, понеже лесно се обличат и не се занимаваш с няколко отделни парчета дрешки. Вкъщи е около 23 градуса и не смятам, че е нужно повече слоеве, те бебетата не обичат претопляне. За излизане навън вече слагах допълнително отдолу или отгоре. Сега съм заредила мериносови комплектчета на Шушулка боди и панталонки, които ще ползвам за първи слой отдолу за навън.

# 199
С първото дете ми беше най-удобно да ползвам ромпъри, понеже лесно се обличат и не се занимаваш с няколко отделни парчета дрешки. Вкъщи е около 23 градуса и не смятам, че е нужно повече слоеве, те бебетата не обичат претопляне. За излизане навън вече слагах допълнително отдолу или отгоре. Сега съм заредила мериносови комплектчета на Шушулка боди и панталонки, които ще ползвам за първи слой отдолу за навън.

А като размери на какво мислиш да заложиш?

# 200
А за дрешките какво, по колко и какъв размер мислите да купите първоначално? Не ми се иска да се затрупвам, колкото и да са сладички..

Вчера поръчах бодита и пижамки от H&M през приложението им имат до 40% отстъпка за лоялни клиенти, бях в голяма дилема за размерите и поръчах комплекти 50 см и 56см. И аз не искам прекалено да се затрупвам, но и все се притеснявам да не са малко Grinning

# 201
  • София
Здравейте, относно стволовите клетки - с първото дете преди 13 години запазихме в Криосейв, после имаше неразбории с фирмата, местене на клетките и т.н. Уж всичко е наред и се съхраняват за момента, но въз основа на това , които четох по въпроси в последно време, по-скоро няма да замразяваме.
За обличането - големия се роди на 6 март, студено си беше. У дома на 21-22 градуса беше с боди с къс ръкав и ромпър/гащеризон памучен, на мен също те са ми много удобни. Комплектите от две части - все се събират, вдигат и някакси не са ми удобни лично на мен. Аз не съм зиморничева и като цяло никога не съм го обличала, особено като гледам и майки около мен, даже са ме карали да го обличам Simple Smile За навън - в момента гледам разни космонавти , но искам и на живо да ги видя. Харесах си разни дрешки и живи и здрави, нека да влеза в 7 месец и ще поръчам нещо , нямам търпение вече. За размера - пак изхождайки от първото - роди се 3500 и 51см, и ще взимам повече размер 3-6 месеца, този най-малкия доста бързо се израства.
Относно кръвното - меря си го у нас редовно, за момента е ниско, даже на последния преглид и там беше 100/60 при условие, че бях ходила, яла и т.н В началото , когато ходех още при старата си лекарка, която смених в последствие все ми го мереше 130/80 и доста се бях притеснила. У нас си го меря 90/60, даже и по-ниско е било, но на феталната ми казаха, че е нормално от притеснение.

# 202
Здравейте, относно стволовите клетки - с първото дете преди 13 години запазихме в Криосейв, после имаше неразбории с фирмата, местене на клетките и т.н. Уж всичко е наред и се съхраняват за момента, но въз основа на това , които четох по въпроси в последно време, по-скоро няма да замразяваме.
За обличането - големия се роди на 6 март, студено си беше. У дома на 21-22 градуса беше с боди с къс ръкав и ромпър/гащеризон памучен, на мен също те са ми много удобни. Комплектите от две части - все се събират, вдигат и някакси не са ми удобни лично на мен. Аз не съм зиморничева и като цяло никога не съм го обличала, особено като гледам и майки около мен, даже са ме карали да го обличам Simple Smile За навън - в момента гледам разни космонавти , но искам и на живо да ги видя. Харесах си разни дрешки и живи и здрави, нека да влеза в 7 месец и ще поръчам нещо , нямам търпение вече. За размера - пак изхождайки от първото - роди се 3500 и 51см, и ще взимам повече размер 3-6 месеца, този най-малкия доста бързо се израства.
Относно кръвното - меря си го у нас редовно, за момента е ниско, даже на последния преглид и там беше 100/60 при условие, че бях ходила, яла и т.н В началото , когато ходех още при старата си лекарка, която смених в последствие все ми го мереше 130/80 и доста се бях притеснила. У нас си го меря 90/60, даже и по-ниско е било, но на феталната ми казаха, че е нормално от притеснение.

И аз гледам космонавти, но не мога да се ориентирам кой размер би бил подходящ. Вие как мислите - 56 или по-скоро ще заложите на 62 ?

За стволовите клетки - ние запазихте във Future Health през Афродита. Имахме голяма отстъпка, тъй като използвахме услугите им и за Пренатест. Много се чудих, но накрая реших, че по-добре да ги дадем тия пари отколкото да го мисля дали е трябвало.

# 203

И аз гледам космонавти, но не мога да се ориентирам кой размер би бил подходящ. Вие как мислите - 56 или по-скоро ще заложите на 62 ?

За стволовите клетки - ние запазихте във Future Health през Афродита. Имахме голяма отстъпка, тъй като използвахме услугите им и за Пренатест. Много се чудих, но накрая реших, че по-добре да ги дадем тия пари отколкото да го мисля дали е трябвало.

За космонавт аз взех 1-2м, което отговаряше на 60см. И аз до последно се чудех, но според мен мен докато тръгна да я извеждам навън по активно ще е израстнала 0-1м.

# 204
И аз онзи ден като гледах дрешки тези които бяха 56 размер се водят само 0 месеца и бяха супер малко...62 се водеше вече 0-3 месеца и взех от тях...взех и 3-6 месеца...за космонавт не бих взела от най малките....наистина докато стане време за активно извеждане навън вече ще е малък

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 13:38 от Надежда Х

# 205
И аз онзи ден като гледах дрешки тези които бяха 56 размер се вода само 0 месеца и бяха супер малко...62 се водеше вече 0-3 месеца и взех от тях...взех и 3-6 месеца...за космонавт не бих взела от най малките....наистина докато стане време за активно извеждане навън вече ще е малък

Явно в различните магазини е различно..
В H&M водят 50-ти размер за 0 / 56-ти за 1-2м. и вече 62-ри за след 3м. 🤷‍♀️

# 206
И аз онзи ден като гледах дрешки тези които бяха 56 размер се вода само 0 месеца и бяха супер малко...62 се водеше вече 0-3 месеца и взех от тях...взех и 3-6 месеца...за космонавт не бих взела от най малките....наистина докато стане време за активно извеждане навън вече ще е малък

Явно в различните магазини е различно..
В H&M водят 50-ти размер за 0 / 56-ти за 1-2м. и вече 62-ри за след 3м. 🤷♀

По принцип четох мнения, че на H&M си отговаряли и не се свивали от пералнята и докато на H&M още са с 62, то на други са на 68. А 56 се използвал много малко, но нека по-опитните, вече минали по този път кажат. 🤗

# 207
Аз поръчах 56 и 62 от h&m. За космонавт, като поръчвах избрах 62/68 размер да има място и е без разделение за крачетата да си рита свободно.
Чудя се какъв бебефон да избера. Ще използвате ли нагревател?

# 208
То толкова за виси от бебето.
Моите се раждат около 3кг. и около 50см.  и растат в началото яко бързо! и 50 размер ще е само сигурно за изписването, за да му става хубаво за снимките. Даже хубавичко ще видя дали да не е 56. Няма смисъл повече.
Буквално за седмица вече са си 56 и то за кратко.
После забавят растежа, но в началото бурно:)
Обаче приятелката ми е родила две нежни породени момиченца, по 2кг и половина (доносени), техните първи дрешки абс.никога не станаха на моите деца, нито първия ден, нито хич.
Доктора обаче ми каза и двата пъти точно колко ще се роди бебенцето Heart още съм изненадана.

А аз суша и в сушилня всичко и яко ги свивам, ахаххха, ама това си е мой личен проблем.

H&M са лекично уголемени, спрямо други.
Всичко памучно се свива малко при пране, въпроса е да не е драстично. Аз пера обаче само на ниски градуси всичко.

# 209
Здравейте дами,
Някоя ползвала ли е или смята ли да ползва стерилизатор, ако да от кой сте доволна и/или на кой сте се спрели?

Общи условия

Активация на акаунт