Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 726
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм се спряла на този:

Дори и да ми се получи с кърменето, частите на помпата за кърма също се стерилизират и ще ми влезе в употреба.
А този моя приятелка ми го похвали, малко по-обемен ми идва, но също е добър, на хубава цена:

# 211
Малките бебета бързо израстват всичко , с баткото имам дрехи които така и не облече първите месеци ,защото имах много,кои бях купила,кои ми подариха.Но той е лятно бебе и не всичко ще мога да ползвам ,но и няма да залагам на малки номера и на скъпи дрехи,смятам да купя от Пепко повечето , хем да не ме е яд ,ще вземам 0-3 размери , а и зависи как ще върви като размери. На наша братовчедка бебето на 3 месеца носеше бодита за 9м р-р ,така че не бързайте - просто съвет
А за стерилизатор ,аз ползвах и ще ползвам и сега на Авент ,но не електрически ,а за микровълнова .

Вършеше ми супер работа ,събира по спомен 4-5 шишета ,някоя и друга биберона , общо взето на ден по 2 пъти съм го пускала и не беше много скъп

# 212

Дори и да ми се получи с кърменето, частите на помпата за кърма също се стерилизират и ще ми влезе в употреба.
А този моя приятелка ми го похвали, малко по-обемен ми идва, но също е добър, на хубава цена:

+1 за този на Авент и ние ще вземем него.

Дрешки за мен е безсмислено да се рискува с най-малките размери и всичко ще купуваме от 56 нагоре..

При нас на дневен ред е количката, тъй като изоообщо не сме се ориентирали и избрали, а другия месец със сигурност трябва да я вземем.
В този ред на мисли ви споделям, че черния петък в Хиполенд ще бъде на 10/11ти ноември. По принцип им е 25% на всичко.
Така че набелязвайте и дебнете.

# 213

Аз взех същия на Philips, моя приятелка го ползва и е много доволна.

# 214
Момичета, някоя ще ходи на очен лекар за преглед относно начина на раждане? Говорих с една офталмоложка и ми каза,че дори без диоптър, има риск за всяка една бременна при нормално раждане и е хубаво всеки да мине. НО се стреснах, че разширяват зениците, слагали и капки тип упойка ,абе звучи ми гадно. Аз имам диоптер и съвсем ще се наложи да ходя,но ми звучи страшно. Някоя ходила ли е с предишна бременност? Аз тогава бях ,но се оказа,че само с този апарат се прави, а мен ми правиха нормален преглед на апарат и казаха, че няма проблем. Сега пък ми обясни тази, че това е замазване на работата и не се прави така.... Уф....
А за стволови клетки - моя приятелка микробиолог , ми каза, че всъщност живота на тези клетки е около 4г, след което малко по малко намаляват ефективност. И дори замразени да стоят 10г, да,водят се годни,но не достатъчно продуктивни да помогнат. Не знам дали е вярно, но аз съм скептична по начало към тези неща.

# 215
Момичета, някоя ще ходи на очен лекар за преглед относно начина на раждане? Говорих с една офталмоложка и ми каза,че дори без диоптър, има риск за всяка една бременна при нормално раждане и е хубаво всеки да мине. НО се стреснах, че разширяват зениците, слагали и капки тип упойка ,абе звучи ми гадно. Аз имам диоптер и съвсем ще се наложи да ходя,но ми звучи страшно. Някоя ходила ли е с предишна бременност? Аз тогава бях ,но се оказа,че само с този апарат се прави, а мен ми правиха нормален преглед на апарат и казаха, че няма проблем. Сега пък ми обясни тази, че това е замазване на работата и не се прави така.... Уф....
А за стволови клетки - моя приятелка микробиолог , ми каза, че всъщност живота на тези клетки е около 4г, след което малко по малко намаляват ефективност. И дори замразени да стоят 10г, да,водят се годни,но не достатъчно продуктивни да помогнат. Не знам дали е вярно, но аз съм скептична по начало към тези неща.

И мен много ме вълнува това с очното налягане, защото съм с 5 диоптера и 1 цилиндър астигматизъм и много ще радвам някоя минала по този път да каже. Преди 2г ми мериха очното налягане и беше нормално.

# 216
Очното налягане си се мери без капки за разширяване на зениците...аз съм с очно налягане клонящо към горните граници заради базеда 17-20 там някъде беше към 3ти месец като ходих...толкова си вървеше и преди това ..сега мисля пак да ходя,но Мануелян ,а и ендо ми казаха че при базед не е желателно нормално раждане...
Айде и аз направих една хубава поръчка от h&m...поръчах 2 космонавтчета 1 с крачета и 1 чувалче и с намалението цените им са супер

# 217
Очното налягане си се мери без капки за разширяване на зениците...аз съм с очно налягане клонящо към горните граници заради базеда 17-20 там някъде беше към 3ти месец като ходих...толкова си вървеше и преди това ..сега мисля пак да ходя,но Мануелян ,а и ендо ми казаха че при базед не е желателно нормално раждане...
Айде и аз направих една хубава поръчка от h&m...поръчах 2 космонавтчета 1 с крачета и 1 чувалче и с намалението цените им са супер
И аз в момента точно това правя Grinning 😀 а мъжа нека работи хаха

# 218
Аз до 27 седмица се удържах и онзи ден като се отпуснах....после и на пепко видях много хубави неща и от там взех по малките размери,защото са супер евтини...и сега пак май се отпуснах с поръчката ..уж само космонавтчета щеше да е....

# 219
Тя каза, че специално трябва апарат на Голдман, това и АГ ме предупреди да търся такъв. Всичко друго не било достоверно.

# 220
Аз поръчах от Angel baby няколко неща, ама както ви чета, нещо ме отвя и мен към h&m и се започва.. Joy По-големите неща ноември. Аз вече започвам да се измарям, да не мога да спя особено, защото се будя по 3-4 пъти. В края на 29 г.с. съм, мисля, че е окей за пазаруване вече. Не, че по-рано не е, който както си го усеща, то си е приятно занимание. Hug
И аз съм с диоптър, но не висок, ще видя какво ще ме посъветват.

# 221
Ами с апарат на Голдман гледат други неща не очното налягане....гледат най вече ретина,роговица в най вътрешните им слоеве...

# 222
Да, то не е само за налягането. Каза ми ,че  ретината се гледа, за да няма отлепване.

# 223
Ще прозвучи глупаво но никога не съм поръчвала от H&M... това значи ли че не мога да се възползвам от промоцията им тъй като не съм лоялен клиент?

# 224
  • София
По принцип имам доста проблеми с очите. Август си ходих регулярно на преглед. Коментирах с лекаря и за раждането, макар и тогава рано. Правих допълнителните изследвания. Нищо страшно. Освен очно налягане много обстойно гледаха роговици и очни дъна, последните с разширени зеници. Диоптрите не са причина за секцио, гледат се и други показания.

Общи условия

Активация на акаунт