Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 44 859
  • 757
  •   2
Отговори
# 495
  • София
В сайта на Вис Виталис има примерно списъче, аз си изтеглих от там Simple Smile

А за термометрите и аз не им вярвам и особено много се дразня да дам много пари за нещо, което ме подвежда. Затова взех само един такъв, за който получих много препоръки от познати и не е от скъпите:

https://www.hippoland.net/cangaroo-infracherven-termometar-5v1-easy-check-jxb-183

Да ви напомня за намаленията тази седмица от 10 до 12.11 - Хиполенд и Рая Тойс ще има много добри отстъпки Simple Smile

# 496
Рая тойс и сега имат код NADI20, но много дразнят с тази тяхната доставка.
Ето списъци, дадоха ми го от бебешки магазин
Скрит текст:

# 497
  • София
Относно термометрите,  да наистина дават доста отклонения електронните. Най-обикновен за мен е най-добре
Понеже работя в ДГ и там също видях колко не са ок електронните. А и с времето се познава кога детето има температура.  На голямото ми момче от години почти не меря- веднага го познавам. Той винаги вдига много висока температура  - около 39 и отгоре. От моята лична лекарка знам да не се ошашквам за гърчове,  понеже може и на 38 да направи или при рязко вдигане и сваляне. Аз под 38.5  също гледам да не давам понижаващи .
Относно покупките- за мен е много строго индивидуално кой какво ще ползва и ще му е полезно. Гледам и аз доста неща и се чудя Simple Smile

# 498
Ами на мен този термометър ми го препоръча приятелка....тя го използва,а има купени 10 преди това...отделно ми подариха и такъв залъгалка термометър незнам дали показват вярно...имам и най обикновени галиев и електронен...днес видях ето този шкаф на живо и много ми хареса...от масивен материал е и може с цвят по поръчка,не заема много място,има си всичко и плот за повивалник ...моята кошарка е бяла с лилаво и такъв цвят шкаф поръчах...до две седмици ще го изработят...лошото е,че съм от малък град и нямат доставки и трябва да платя 60лв по Еконт...
https://www.dibobg.com/shkaf-za-povivane-457.html

# 499
Момичета, не се притеснявайте прекалено много дали няма да пропуснете да си купите нещо. В днешно време всичко е на една ръка разстояние. Според мен една част от нещата по тези списъци са сложени там, просто за да се продават и не са нужни на всеки, като например протектори за зърна и разни други, не четох всички. Бебчето ще се нуждае само от топлата ви прегръдка и млякото Heart

# 500
https://tedi-deni.com/
Момичета някой поръчвал ли е от тук...много ми харесаха спалните комплекти с обиколниците...много хубави десени

# 501
Аз купувах термометър и за ухо, и живачен, и два дигитални. Накрая си харесах единия електронен и показва много точно, защото мери и Т в стаята и сверявам с други два термометъра в стаята. Мери и Т на млякото примерно. Но честно казано почти не го ползвам вече, защото си познавам детето и не се вталясвам дали е 37.5 или 37.7 ,а си давам Нурофен по преценка дали като цяло се чувства добре или е отпаднал. Мога да го снимам кой модел е ако някой иска

# 502
Да, определено в списъка има и излишни неща. Зависи кой ще кърми, кой няма.
На мен ще ми трябват за 2 места спално бельо, 2 кошари .. абе общо взето хамалогия.
Аз гледах тези Теди-Дени във фейсбук, от толкова десени не мога да се спра на конкретен.Поръчах сега от една друга страница пак във фб. Обиколниците на първите обаче са много хубави или поне така изглеждат, пак ще гледам, че няма да са излишни чаршафите ..
Омотах се с тези дупки на бибероните на шишетата Авент. Имат с поток 1 и поток 2, като и двете са за 0+ месеци и сега не знам с по 1 или 2 дупки да взимам. Едната да не го мъчи, двете да не му дойдат много .. някой ползвал ли ги е?
Мислех да взимам стъклени, но те пък нямат антиколик система.

# 503
С риск да стана досадна, но ще спомена, че според всички педиатрични организации, вкл. СЗО препоръките за безопасен сън са да няма никакви предмети в леглото на бебето, в това число и обиколници, увеличават риска от СВДС

# 504
С риск да стана досадна, но ще спомена, че според всички педиатрични организации, вкл. СЗО препоръките за безопасен сън са да няма никакви предмети в леглото на бебето, в това число и обиколници, увеличават риска от СВДС
И аз точно това тръгвах да пиша. Нищо не се препоръчва да има в кошарата освен чаршафче с ластик и бебето в чувалче. Освен да задържат прах, да пречат на циркулацията на въздуха и да имат потенциал да задушат бебето, нищо друго не правят тези обиколници и възглавнички.
krystall, аз взех 2 шишета на Авент, които си вървяха с биберон на тях с 2 капки, а допълнително взех още 2 биберона с 1 капка, за да се пробва.

# 505

И аз това щях да напиша. И мен са ми много сладки тея комплекти, но са излишни и дори опасни.
Препоръчвам да разгледате предварително за продуктите, които искате да купите на черния петък, да ги добавите в любими и на самия ден само да ги добавите в количката и да ги поръчате аз така ще направя Simple Smile става много бързо и има много по-малък шанс да свършат докато разгледаме

# 506
Ще ви споделя и моя опит с обиколниците,реално първите месеци въобще не са необходими ,бебето не се върти и няма опасност да се удари . И аз като първо бебе с баткото купих ,защото стояха много готино в кошарата ,гледах навсякъде,но щом се прибрах и сложих бебчо в кошарата аз не го виждах ,заради предния обиколник,да не говорим че и беше на горното ниво на кошарата ,което допълнително ме затрудняваше да го виждам през нощта .
За това  и ги махнах на 2та минута . Вече когато поотрасна и започна да се върти, а той сменяше пози по 100 пъти на нощ тогава вече ми влязоха в употреба ,като пак този не го сложих който е към мен ,за да мога да виждам бебето .
Термометри ,тогава взех от Емаг за стаята ,беше с часовник,мереше температурата и влажността , не помня марка, но беше доста точен ,да е давал макс градус разлика .За водата никога не съм ползвала , от баба си знам с лакът да пробвам водата и никога не е протестирал срещу температурата . А за телесна ползвахме първоначално живачен ,по-късно и електронен за под мишница,не тези дето се стрелка с тях,не знам как им се казва . До пред няколко месеца си го ползвах електронния,но явно вече батерията му сдаде и започна отклонения, с новата батерия пак дава,явно си трябва с оригинална ,та за бебчо ще търся пак същия ,ако не то поне подобен

# 507
Кристалче на мен комплекта ми на Авент беше с два биберона поток 2 и аз отделно поръчах 2 с поток 1...а за стъклени взех на Нук имат антиколик и показват студено,топло,горещо

# 508
Това за обиколниците не го знаех /но и на мен ми мина през ум, че особено тези по-високите, които харесах ще пречат на видимостта и все пак щях да взимам де/, добре че не съм поръчала все още значи. Спестихте ми едни пари.
А няма ли да ползвате олекотени завивки, че само с чувал в кошарата?

# 509
Или на 17 ти, или на 24 ноември е черен петък в емаг. И аз не съм изпълнила още всичко по списъците. На вис виталис ми харесват обиколниците. Тези с многото връзки не ми допадат особено. Избрах си педиатър, че е мн трудно с намирането и четох тези дни за документацията за болницата и след изписване. Казаха ми да си избера една дата след Нова година. Искаше ми се да е по-раничко, че термина ми е на 6ти, но след празниците. За болницата освен лична карта и обменен картон трябва и нотариално заверен документ на бащата , ако няма граждански брак, за да припознае детето. Направление
7 от личен лекар-не знам дали в частните болници е необходимо? Покрива ли нещо касата с това направление? След изписване до 7 дни трябва да се ходи до общината за регистрация на детето и да му се издаде ЕГН. До социалните, за да се попълнят някакви документи и там за тези 250 лв., които дават. До здравната каса по местоживеене, за да се попълнят формуляри за педиатъра. Не можах да запомня всичко. Но добре, че има списъци.
https://kenguru.bg/sled+razhdaneto/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJO … rMpWLQtiLcZmvYxe-

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 18:27 от Nikol_07

Общи условия

Активация на акаунт