Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 44 904
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Момичета,има ли сред вас такива които се следят на едно място а мислят да раждат на друго. Сменихте ли АГ,ако не кога мислите да го направите. Аз съм доволна от следящия ми лекар ,но заради болницата обмислям смяна. Вече съм в 28г.с.  и се чудя дали не е сега момента . Или да почна да се следя и при АГ който мисля да ме изражда

# 226
Благодаря на всички коментирали съхранението на стволови клетки.
Относно пазаруването едва преди няколко дни започнахме. Сдобих се с помпа Медела, която беше с добро намаление по време на Бебемания. На дневен ред е количката като се колебая между Mamas&Papas XT3 Flip и Inglesita Aptica.
В тази връзка това е много добър сайт за ревюта и сравнения на колички и друг бебешки инвентар: https://www.madeformums.com

# 227
Ще прозвучи глупаво но никога не съм поръчвала от H&M... това значи ли че не мога да се възползвам от промоцията им тъй като не съм лоялен клиент?

След като си направите регистрация автоматично ставате лоялен клиент и можете да се възползвате от отстъпките. След като поръчвате и натрупате определен брой точки (1лев=1точка) има определени предимства, например винаги безплатна доставка.

# 228
По принцип имам доста проблеми с очите. Август си ходих регулярно на преглед. Коментирах с лекаря и за раждането, макар и тогава рано. Правих допълнителните изследвания. Нищо страшно. Освен очно налягане много обстойно гледаха роговици и очни дъна, последните с разширени зеници. Диоптрите не са причина за секцио, гледат се и други показания.
При кой офталмолог ходи?

# 229
Момичета,има ли сред вас такива които се следят на едно място а мислят да раждат на друго. Сменихте ли АГ,ако не кога мислите да го направите. Аз съм доволна от следящия ми лекар ,но заради болницата обмислям смяна. Вече съм в 28г.с.  и се чудя дали не е сега момента . Или да почна да се следя и при АГ който мисля да ме изражда
Аз съм от тях. Имам първа среща в 8-мия месец с акушерката от екипа, с който искам да раждам, ще видим как ще протече и дали ще си допаднем и на живо.

# 230
С първото дете ми беше най-удобно да ползвам ромпъри, понеже лесно се обличат и не се занимаваш с няколко отделни парчета дрешки. Вкъщи е около 23 градуса и не смятам, че е нужно повече слоеве, те бебетата не обичат претопляне. За излизане навън вече слагах допълнително отдолу или отгоре. Сега съм заредила мериносови комплектчета на Шушулка боди и панталонки, които ще ползвам за първи слой отдолу за навън.

А като размери на какво мислиш да заложиш?
Взела съм 50-56, но те имат удължители на бодито, така че предполагам и до 62 ще може да се носи. От опит знам, че до 68 включително се израстват много бързо, чак на 74 се задържа малко по-дълго моето. Космонафтчетата за навън са супер, препоръчвам да си вземете една идея по-голямо, няма да пречи ако му е малко по-свободно, даже е по-добре, понеже се образува топъл въздушен слой.
HM и аз ги харесвам много, взимам предимно органичен памук, от пепко също тези на Turtle love london не са лоши.
Стерилизатор не мисля да ползвам, при кърмени бебета е ненужен.

# 231
Точно така е, оглежда се всичко и е по-различно от обикновен преглед за налягане. На мен ми правиха миналия път и се слагат капки. Гадничко си беше, няма да лъжа. Освен това при мен точно тогава се видя начално отлепване на ретината и се наложи лазер, както си бях на стола за преглед. За протокола и аз съм с диоптер принципно.

Да, то не е само за налягането. Каза ми ,че  ретината се гледа, за да няма отлепване.

# 232
  • София
По принцип имам доста проблеми с очите. Август си ходих регулярно на преглед. Коментирах с лекаря и за раждането, макар и тогава рано. Правих допълнителните изследвания. Нищо страшно. Освен очно налягане много обстойно гледаха роговици и очни дъна, последните с разширени зеници. Диоптрите не са причина за секцио, гледат се и други показания.
При кой офталмолог ходи?
От години ходя при доц. Андрей Андреев в очна клиника Ден. Доволна съм от него, не защото има титла, а защото съм ходила ей така с час от регистратура, ходих и през познати. Прегледът е еднакво обстоен.

За пазаруването и аз се чудя по колко броя да взема. Имам мъничко неща от 62 размер. Все пак нещичко и от 56 размер ще взема. Притеснява ме, да не останат неносени дрехи. Стерилизатор няма да ползвам. Искам да кърмя, дори и да ползвам шише - ще стерилизирам в тенджерата или съдомиялната /има такава опция/. Помпа мисля след раждането, ако се наложи. В Ремедиум днес бяха намалени, позагледах ги. Ръчната Медела добра ли е? Много са скъпи тези електрически, чак ми се свиди.

# 233
На мен ми каза, че това възстановяване от лазера е един месец и не е ок да се прави през бременността,а е добре да се изчака и директно да се прави секцио.

# 234
Хей мами , аз съм от февруарската група но с раждане секцио гранича я януари. Не искам да ви нарушавам спокойствието тук 😀Искам само да питам има ли майки в София Оборище ? Да си джиткаме после заедно Simple Smile Аз имам и 2 годишна тодлърка

# 235
Аз се следя при две АГ,а живот и здраве ще раждам при трето...при тази по ЗК не искам...а д-р Мануелян не изражда...аз мислех в Бургас да раждам ,но тя ме праща при някаква др салджийска в Стара Загора...някоя мама от там има ли мнение за нея?Много ми я препоръча...за среща с АГ което ще изражда Мануелян ми каза след 3тата фетална морфология...
Такава възглавничка някой ползвал ли е...дали ще е удобна на бебчето
https://neshto.bg/1595-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B … %D0%BD%D0%B5.html

# 236
  • София
Хей мами , аз съм от февруарската група но с раждане секцио гранича я януари. Не искам да ви нарушавам спокойствието тук 😀Искам само да питам има ли майки в София Оборище ? Да си джиткаме после заедно Simple Smile Аз имам и 2 годишна тодлърка
Аз 😀

# 237
Относно очите и естествено раждане - важно е, наистина, не колко диоптъра имате, а как е налягането и целостта на ретината. Преди години ми правиха обшиване на ретината на едното око, понеже лекарят видя изтъняване, това беше преди бременността, след това по време всичко беше наред, налягането също ми е ок, с доста висок диоптер съм, но родих естествено (и доста дълго с много напъни) и нямах последващи проблеми с очите. По принцип, ако се напъва правилно - не от лицето, а от тялото, дори и да има някакви гранични притеснения за очите, не би трябвало да се случи нищо притеснително, но се презастраховат. За прегледа на ретината препоръчвам д-р Вълков в клиника "Светлина", близо до Централна гара, неудобно е само, че всички отиват по едно и също време, някъде следобед беше и той започва да пуска капки, чакате си там, вече след 2-3то пускане оглежда и вика в кабинета когото прецени. Иначе е един от най-добрите.
За покупки - нищо не сме взимали за това бебе още, но си имам доста неща от каката. Най-спешно ми е кошница за колата, защото искам този път по-стабилна с изофикс и  съм си харесала комплектче за изписване от Angel baby, но ми е рано да взимам,към декември мисля да е то. Легълце, матраче, какуун, шкаф Малм от Икеа, повивалници и всякакви такива си имам, пак като понаближи ще взема козметика, но и там не знам още, да видим с каква кожа ще е, аз не съм "за" задължително всекидневно мазане на бебето, ако кожата му не е суха, но първото имаше атопична, та нямаше начин.
А, и за малко да забравя да се похваля, вчера правих железния панел, две седмици след вливката Феринжект, феритинът е 130, беше 10 преди това. Желязото е към 22, ТЖСК още е малко над граница, но поне пада, обаче хемоглобинът и хематокритът още са паднали, на преглед съм  в понеделник и ще попитам нормално ли е. Иначе и Б12 ми се е вдигнало, че в първи триместър беше 550, а преди месец и половина беше паднало на 300, сега пак съм вдигнала на 500 и си продължавам с двойна-тройна доза, явно много дърпа човекът. Фолатът бавно се качва, че и той беше паднал, но е качва, де, към 18 е, беше 14. А пак първи триместър към 30.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 10:40 от Devya

# 238
А преди изследванията спря ли желязото? Че аз забравих да питам трябва ли .

# 239
А преди изследванията спря ли желязото? Че аз забравих да питам трябва ли .
Изобщо не съм взимала от вливката насам, Ковачев каза 10 дни след вливка не се взима и след това наново, обаче исках да изчакам резултатите. Сега ще започна по малко вече. Ти си пиеш през цялото време ли? Как са ти хемоглобинът и хематокритът? Че аз се опулих на това хмгб 108, паднало, хем след вливка.

Общи условия

Активация на акаунт