Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 915
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ти Heart
Непокорна, пиши на ЛС, ако си съгласна да делим цената и всяка да вземе по 1 бройка, тъкмо за проба Simple Smile

# 346
Nona M, би ли споделила какви маски ползваш?

# 347
Вит Ц на ION харесвам аз много и е нискобюджетен.

# 348
Nona M, би ли споделила какви маски ползваш?
На Миша, ето от този тип. Имат ралични, аз имам тази , с алое и с прополис.
Скрит текст:

# 349
  • София
На мен вечер най-добре ми се получава с два продукта след трета:
Първият е много лека и хидратираща емулсия - Etude House SoonJung 10 Free Moist Emulsion
и като попие слагам плътен, но много комфортен крем - Cosrx Balancium Ceramide Cream
И двете марки са корейски. Също така не слагам всяка вечер трет, а 3-5 пъти седмично, като понякога минавам на по-ниската предавка с ретинала на Avene, ако усетя кожата си пресушена и опъната. С ретинала ползвам същите два продукта като последваща грижа. 

# 350
Харпи, ще почна да хидратирам повече. Ако не бях посегнала към фдт по никакъв начин нямаше да разбера, защото не виждам никакво белене и засушаване.

# 351
  • 1st floor
Вит Ц на ION харесвам аз много и е нискобюджетен.
Може ли линк? Не го намирам.
Благодаря за предложението за Миша от ДМ. Може би ще се възползваме с aDream. Simple Smile

# 352
Няма и да го намериш, защото съм. написала глупост:
https://makeup.bg/product/782756/

# 353
  • 1st floor
Няма и да го намериш, защото съм. написала глупост:
https://makeup.bg/product/782756/
Благодаря! Запазвам си го. Сега се ще възползвам от този на Миша, заедно с aDream, но да го имам за следващия път.

# 354
Започнах трет 0.05 през вечер. Добре го приема лицето ми. Слагам на суха кожа, нищо не мажа върху него. Снощи трябваше да се гримирам и съответно да ползвам фдт, който сложих върху хидратиращ крем. Уви, получи се много грозно. Измих се и пробвах с друг фдт, но пак греда. Какво да добавя с фдт, за да си помогна и да има добър краен резултат? Моля и за други "хакове", които ще са ми от полза при ползването на трет.
И при мен се получава същото нещо. Просто кожата се бели много фино и не си личи докато не се нанесе фон дьо тена. Аз ползвам червената маска на The Ordinary, но не ми е достатъчно и се налага да ексфолирам допълнително кожата със сода за хляб или утайка от кафе. Едва тогава се получава що годе приличен грим. Иначе хидратирам много добре след трет.
Да допълня, че този проблем съм го имала не само с трет, но и с други мазила против акне, които предизвикват някакъв вид белене (обновяване) на кожата. Лошото е, че на чиста кожа, не личи дали и къде има белене.

# 355
  • София
юзър, как така ексфолираш със сода за хляб? Това е много агресивен начин! После кожата не ти ли пари и нямаш ли зачервявания? Съветът ми е да не си го причиняваш.

# 356
Смесвам малко сода с измивен гел, за да стане кашишка и много нежно минавам през местата където имам белене - обикновено носа и брадичката. От много години го правя и никога не съм имала парене или дразнене, но трябва да се внимава да не се търка силно. Това е единствения начин да имам хубава основа за фон дьо тен. И най-много до два пъти в седмицата го правя, не всеки ден и не в един и същ ден с трет.

# 357
А не е ли по-добре със ексфолианти или гомаж? Содата е чудесна, но с третиноин. не бих рискувала.

# 358
С тях нямам толкова добър ефект както със содата... При мен беленето е по носа и брадичката и само там ексфолирам. Челото и бузите не ги пипам. Искаше ми се да не прибягвам до метода със содата, но няма как иначе... Много грозно се напластява фон дьо тена. Гледам да използвам в ежедневието ББ и СС кремове, с които да не си личи беленето, но понякога слагам по-тежък фдт и трябва задължително да се ексфолира преди това.

# 359
Колкото и да са различни кожите ни, има нещо нередно в рутината ти, щом се налага да ексфолираш така брутално и да не можеш да се гримираш нормално. Ако това продължава много години, както си писала, ще се въздържа от по-нататъшен коментар.

Общи условия

Активация на акаунт