Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 647
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Като стана дума за хубави арабски парфюми, има нов горещ:  Lattafa Khamrah Qahwa, като на места Qahwa го превеждат traditional Arabic Coffee  Animal Heart Eyes Cat Както е тръгнало, май накуп ще взема Khamrah и Khamrah Qahwa, когато го заредят Smiley

# 496
  • Отвъд алеята зад шкафа
Че Amouage не е ли арабска марка? Ако не се лъжа фабриката им е в Оман и е направена като център за посетители. Пък не е като да нямат свой почерк и класа.

Аз днес поръчах Starlight в крайна сметка.

# 497
Deetron, как можа! Qahwa няма как да не взема веднага щом ми попадне!
Не желая да купувам нищо, защото имам твърде много, но Кафе има ли- сърце юнашко не трае!

Варварски изказвания изобщо не смятам да коментирам. Виждам, подминавам.

# 498
Аз се сдобих на сляпо с два парфюма и съм в парфюма нирвана. Amore café на Мансера го купих заради омайното описание на ковачева и наистина е  красив аромат с кафе, много  по-мек и по-объл от Coffee Addict. А от черния петък си взех и  Nea на Jul et Mad,  който също много ми хареса.

# 499
Deetron, тая Латафа само като я видя, ми иде да я изпия. И аз като Dez чуя ли думичката "кафе" наострям уши. Тъкмо си мислех, че вече нищо не искам, подарих си Attar Khaltat night, който чакам тия дни и смятах да приключа годината, а то какво стана...Доста арабски парфюми изобщо не са за подценяване, но всеки с вкуса и мнението си. Аз преди да поръчам някой арабски, чета ревюта, мисля, сравнявам премислям по двеста и двайдесет пъти и стрелям. И почти няма от какво да се оплача. А беше време, когато имах предубеждения.

# 500
  • София
Скрит текст:
Deetron, как можа! Qahwa няма как да не взема веднага щом ми попадне!
Не желая да купувам нищо, защото имам твърде много, но Кафе има ли- сърце юнашко не трае!

Варварски изказвания изобщо не смятам да коментирам. Виждам, подминавам.

Dez Coffee
Ан така! Настроение и усмивки да има Tropical Drink Сега, като споменаваш, че си голям фен на кафени парфюми, много ми се искаше да мога ти покажа или поне посоча място за закупуване на едно кафено съкровище:
Asdaaf Ana Wa Ente
Скрит текст:

Мисля, че много щеше да ти хареса, защото горещото кафе е застъпено мощно, без да звучи твърде мъжки или горчив. За жалост, на много места е изчерпан, а поне за моя вкус е много добро гурме предложение.

*Emia* - много ти благодаря за включването CoffeeFlowers Rose

# 501
Мнения за Moresque Ubar 1992? Интригуващо ми звучи с този тамян и кожа, но определено се изморих от стреляне на сляпо, та си питам...
Аз го харесвам много. Остър е да, но не и мръсен. Миризма на мастикс определено, не на натурален тамян, кипарис и свежест(фреш) на фона на леко сладка карамелена основа. Предпочитам го много повече пред https://www.fragrantica.com/perfume/The-Merchant-of-Venice/Mysti … ncense-52104.html, напълно неприемлив според моите представи.

# 502
  • София
Времето дали е подходящо за Черната Орхидея на Том Форд?

# 503
  • София
Времето дали е подходящо за Черната Орхидея на Том Форд?
Да

# 504
И докато сме още на арабска тема,едно  арабче за подарък.Купува се за пореден път...просто е топ!

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 08:33 от Mimeto74

# 505
Момичета, откъде мога да поръчам Вody Burberry и мъжки Eternity Aqua Calvin Klein? В parfimo bg и notino са изчерпани, от други не съм поръчвала.

# 506
  • The Evergreen State
Не вярвах, че ще го напиша, обаче... Shalimar Millesime Iris, след седмица разнасяне, ми харесва все повече и много повече от Shalimar Millesime Tonka (за съжаление, не успях да се добера до Vanilla Planifolia)... а преди, си мислех, че Тонката ми е голяма любов.
Ирис усещам слабо, но пухкавата ванилия и гушливия карамел, са ми много уютни, трайни и приятни.
Може би ще дам още един шанс на Тонката и после ще умувам, дали да не го сменя, а на негово място да се запася с втора бутилка Ирис.

Ооо AmnesiaC, следвах точно твоите мисли едно към едно, в последно време вниманието ми е все в Ириса, до степен че и аз се зачудих за още една бутилка, впоследствие се отказах само и единствено заради натрупаната бройка парфюми. Разнообразих вчера с Филтре, а днес нося Тонката. Разкошна е просто, толкова са хубави тези парфюми (и аз късно разбрах за тези лимитки и изпуснах Ванилията). Ех, Герлен - любима марка (заедно със Шанел, Диор и Ланком).
Съвета ми е да поизчакаш, запази си и двата парфюма, лимитки са и и са много желани и търсени.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 09:52 от Athena

# 507
И докато сме още на арабска тема,едно  арабче за подарък.Купува се за пореден път...просто е топ!

Скрит текст:
Как се казва този парфюм?

# 508

Скрит текст:
Как се казва този парфюм?

https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Fakhar-Black-70465.html

# 509
Здравейте, парфюмни професионалисти! Simple Smile Някой има ли мнение за този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Mauboussin-Elixir … r-Elle-36210.html
Доближава ли се до Shalimar Souflle?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт