Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 622
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, парфюмни професионалисти! Simple Smile Някой има ли мнение за този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Mauboussin-Elixir … r-Elle-36210.html
Доближава ли се до Shalimar Souflle?  Simple Smile
Не. ....Не е за на сляпо, трябва да се пробва.  Като непрофесионалист според мен е нтересен, особен, зрял, траен, нелек, не ретро, хубав е като цяло, но не би бил масово носен и възприет, особено от по-младата публика.

# 511
  • виртуално
Откакто купих Bouquet Ideale съм като пристрастена, поливам се с него вече няколко дни и количеството силно намалява, а цената не го оправдава.
Доколко Raghba Lattafa му е копие ?

# 512
  • Пловдив
За колко дни обикновено идва поръчката от Елинор, знаете ли?

# 513
Здравейте, парфюмни професионалисти! Simple Smile Някой има ли мнение за този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Mauboussin-Elixir … r-Elle-36210.html
Доближава ли се до Shalimar Souflle?  Simple Smile
Не. ....Не е за на сляпо, трябва да се пробва.  Като непрофесионалист според мен е нтересен, особен, зрял, траен, нелек, не ретро, хубав е като цяло, но не би бил масово носен и възприет, особено от по-младата публика.
По повод много коментари във фрагрантика, че е точно като La vie est belle  днес го пробвах и първите 30 минути бях решила, че не ми харесва и ми мирише на сироп за кашлица 😊, сега час по-късно обожвам тази френски шедьовър. За съжаление, към момента не мога да си ползволя оригинала. Та се чудих, ако и вие познавате белето, дали наистина арабчето е същото? Макар, че не вярвам да е 1 към 1. Благодаря.

# 514
Откакто купих Bouquet Ideale съм като пристрастена, поливам се с него вече няколко дни и количеството силно намалява, а цената не го оправдава.
Доколко Raghba Lattafa му е копие ?

Raghba никак не е копие, има бегла прилика заради сандаловото дърво. Ако силно се замислиш, и ако ти кажат, може и да намериш прилики. На моята кожа са минимални. В Съвършения букет има отчетливи череши, докато в Рагба и грам плод няма.
Притежавам и двата.

# 515
  • Асеновград
Здравейте, ако някоя от вас знае нека ми каже че ще се побъркам вече, защо този парфюм е с объркан състав в сайта на fragrantica? И този в старата опаковка ли е(втората снимка)?

Останах с впечатлението че това са два еднакви парфюма но този от първата снимка е в нова опаковка. Защото втория вече не се предлага, но описанието му в сайта на fragrantica отговаря на описанието му в нотино и в дъглас. Също така още по объркващото е че това е парфюма, а тоалетната вода skinscent (която няма нищо общо с парфюма, a опаковките им са абсолютно еднакви като изключим едната лента в долната част на шишето) не я харесвам. Но в нотино пише че е парфюм и отговаря на описанието на парфюма, а снимката им е на skinscent-a..😤😤😅
Подуших парфюма в дъглас и се влюбих в него, и сега е много намален в нотино и искам да го поръчам, но ме е страх да не дойде нещо което на мирише на това което съм подушила... (сигурна съм че харесах парфюма, а не тоалетната вода, погледнах го няколко пъти)!

# 516
За колко дни обикновено идва поръчката от Елинор, знаете ли?
Скрит текст:
Различно. Моите все още не са изпратени, а вече имам отказан парфюм, втория още не са го пратили. Нямам нищо от голямата промоция, Hermes и Jimmy Choo с 22% отстъпка поръчах

Днес съм с Lancôme Trésor La Nuit À La Folie .
За съжаление не споделям мнението на почитателите му. Бавно довършвам 30мл , които имам. Любимият ми остава
La Nuit Trésor Nude. Затова мострите са нещо полезно и след 3-4 пъти можеш да прецениш, дали го искаш. Имам закупени парфюми уж след тест, които или отлежават или вече са подарени.

# 517
Доближава ли се до Shalimar Souflle?  Simple Smile
Не. ....Не е за на сляпо, трябва да се пробва.  Като непрофесионалист според мен е нтересен, особен, зрял, траен, нелек, не ретро, хубав е като цяло, но не би бил масово носен и възприет, особено от по-младата публика.
По повод много коментари във фрагрантика, че е точно като La vie est belle  днес го пробвах и първите 30 минути бях решила, че не ми харесва и ми мирише на сироп за кашлица 😊, сега час по-късно обожвам тази френски шедьовър. За съжаление, към момента не мога да си ползволя оригинала. Та се чудих, ако и вие познавате белето, дали наистина арабчето е същото? Макар, че не вярвам да е 1 към 1. Благодаря.
La vie est belle e по-екстровертен, по-радостен парфюм, по-секси и подкупен освен гурме, докато Mauboussin-Elixir-Pour-Elle, е по-интроверен, стои зрял, няма знак за равенство меджу двата. Няма и общо с LVB Iris. Считам, че Mauboussin за цената си е много издържан, фин или добре смесен без остри ръбове, достатъчно добър от други ниш парфюми за един куп пари, стига да се напасва добре с конкретната  химия и вкус.

# 518
Yana.GG , здравей. Преди години и аз се влюбих в този от 2рата снимка и когато по-късно го потърсих в Дъглас се оказа, че го няма и продавачката сподели, че това е лимитед едишън и вече не се произвежда. За съжаление, този в стъклената бутилка не е същият, но е доста подобен.

# 519
  • Асеновград
Yana.GG , здравей. Преди години и аз се влюбих в този от 2рата снимка и когато по-късно го потърсих в Дъглас се оказа, че го няма и продавачката сподели, че това е лимитед едишън и вече не се произвежда. За съжаление, този в стъклената бутилка не е същият, но е доста подобен.
Аз този в прозрачната бутилка подуших в Дъглас и е божествен, но не мисля че отговаря на описанието му във fragrantica, а и във всички онлайн магазини където се продава описанието му е друго. (Като на този от лимитираната опаковка) това е което ме озадачи.

# 520
Мисля да изстрелям един hibiscus Mahajad или atomic rose на сляпо да си оправя настроението. Имах любовно разочарование и болен родител, та имам нужда да си купя нещо изненадващо Grinning На сляпо взех италика и делините, нося ги постоянно, имате ли предложение за друг подобен от този супер клише женски тип? Или силно ванилен и сладък, или с рози и ууд Grinning Grinning

# 521
Има ли някой с опит с парфюмите на Ella K? Имате ли любими от този бранд?

# 522
  • Бургас
Аз вече писах, че при мен Хибискуса има прилики с Делина Роуз.Според доста хора Хибискуса и Atomic rose споделят общи черти с Делина и Делина Ексклузив.Чакам проба на Atomic rose.Мисля че Хибискуса ще ти хареса.Yum От Ella K познавам Camélia и е прозрачна версия на Линтерди ЕДП.

# 523
  • София
Има ли някой с опит с парфюмите на Ella K? Имате ли любими от този бранд?
Имам любимец от тази марка, но за съжаление, изчезна от сайта им още миналата година и не знам дали някога ще бъде върнат в портфолиото - Baiser de Florence Ella K. Flowers Cherry Blossom Писала съм отзив за него и за една от кожите, Melodie d'Altai: https://bg-mam.ma/p/1486811/45416650.
Към харесваните добавям и Ghibli - отново кожа, много мека, сладка и дамска, "кафява лицева" я виждам. Grinning
Poeme de Sagano e хубав свежак за лятото - цитрусово-ментов, усещам и дискретна медена сладост под ментата и цитрусите, като силен ментов чай с малко лимон и мед е, стои меко и хармонично. Напомни ми някак за Tender Light Estée Lauder.
Reflet Sur L'Okavango, за който имах големи очаквания, не ми мирише на акация и ме разочарова - усещам силно белоцветна сърцевина; леко ретро, киселеещ и ацетонов стои при мен. Отлична рецепта за главоболие в моя случай. Grinning
До седмица-две се надявам да пробвам и най-новия Musc K.
Meждувременно забелязах, че от сайта на марката са изчезнали още 2 парфюма освен моя любимец: Brumes de Khao-Sok и Epupa Mon Amour; не съм ги пробвала. Специално за Baiser de Florence все още не мога да си обясня защо изчезна, парфюмът е прелестен, повече ми харесва от Bois D'Argent Dior, с който има прилики, но и разлики.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 18:56 от Klodilia

# 524
Какво правите с празните шишета? Нещо ме е Жал да ги хвърля, но пък иначе само ми заемат място…

Общи условия

Активация на акаунт