Астрология - 24 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 40 257
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Това се разбира от правилата в хорарната астрология.
Трябва да се знаят поне есенциалните достойнства на планетите, за да определим дали са силни или слаби.
По фаза също е слаба – светлината намалява, преди новолуние. Няма сходящи аспекти, затова е на празен ход.
Приемане означава наличие на рецепция, в случая няма.

# 271
Благодаря! Имах нужда от това отрезвяване. Не знам как множество мои познати успяват да си останат “приятели” с бившите си. Възхищавам им се.

# 272
Аз съм запазвала приятелски отношения с някои бивши, зависи от човека. С някои дори си помагаме, а сме се разделили преди повече от 20 години. Но всеки си има свой живот, никой никому не се меси.

# 273
Прошката е освобождаване на твоето съзнание, няма много общо с другия човек, тоест можеш и сама да направиш някои неща, ритуали или да напишеш това, което искаш да кажеш, да прережеш връзките между вас символично и т.н., ако смяташ, че разговора няма да има смисъл. Обикновено връзките само изваждат по-дълбоки травми от детството... тоест да видиш дали не е нещо такова...

# 274
Sotis, благодаря за отговора! Няма да има приемане от негова или от моя страна? По какво се разбира, че Луната е слаба и на празен ход?  Шанта, не знам защо си мислех, че ще бъде някакво освобождаване, взаимно прощаване…премахване на дълбоко заровена травма в съзнанието. Явно не ми е дадено да поискам, да получа и да дам прошка. Ако от другата страна няма да има има разбиране и зрялост, няма смисъл да се говори…
Такъв въпрос е в същността си нерадикален, защото "Трябва ли...."без да поясните причините за какво е разговора, без да има дори малка информация за целта на действието, което смятата да предприемете-не се разглежда обикновено. Хорарната астрология отговаря на важни въпроси, когато например искате да си купите кола, къща и др..., гледали сте няколко коли, къщи и т.н. и не можете да вземете решение, тогава задавате въпрос : Добра ли е колата, или къщата която гледах последно примерно. И в коментар обяснявате кратко ситуацията...Но важното е че сте разглеждали, има действие.
Може да зададете и въпрос : Ще ми предложи ли брак? Или вие имате връзка от няколко месеца може да е, но не и да сте се запознали и да питате за брак примерно.... И съответно ПОЯСНЯВАТЕ ситуацията, или обстоятелствата...
Астролога, или Вселената не може да каже какво ТРЯБВА да правите....

# 275
Хубави пояснения си дала, надявам се да им се обърне внимание.
За съжаление често бъркат и Хорарната астрология с психологическа консултация.
Но с такива впечатления са ги оставили маса недоучили астролози, от които четат и попиват информация.

# 276
Така е, със сигурност “трябва ли” не е правилния начин за задаване, но честно казано, когато е нещо свързано с друг човек аз лично се притеснявам не знам как да го кажа - да не нараня другия човек с мислите си и действията си. Моите си медитации и молитви ми дават един светоглед, но реално в истинския живот хората гледат практично на нещата и не можеш да им дадеш обяснение с духовни практики, твърде вероятно е да си помислят, че има задни мисли. В моя конкретен случай и аз и той сме отдавна женени, но на няколко пъти го сънувам и питах познати - това, което чух от тях, че се е затворил и не общува с никого. Някак си ми се прииска да му се извиня и да му кажа истината, защото нашата раздяла беше от недоразумение, той си помисли, че има 3-ти човек, а реално нямаше, но като се опитах да му го обясня просто не ми даваше никакъв шанс, беше постоянно пиян след това. Травмата беше голяма за мен, защото аз след това не мисля, че толкова лудо съм се влюбвала, не знам за него какво е било. В главата ми се превърта думата Извинявай когато се сетя за него, може би защото допуснах нещата да изглеждат така, дори и да не бяха. Бях малка тогава. Но борбата със себе си или по-точно борбата на емоциите срещу разума ми се е случвала и преди, дали да бъда искрена или да бъда практична. С годините се научих да бъда по-практична и да не се подавам на емоции, но от време на време с е обажда някоя стара травма понякога под формата на сън или визуализация и ме напряга. Надявам се, че е щастлив и няма да разбутвам нещата. Прошката ще я искам от Бог. Относно хорарния въпрос просто не знаех как да го обясня. Просто начина, по който обяснявам нещата по принцип не е много логичен, а по-скоро лиричен, затова съм се научила да премълчавам, не е умишлено, гледам да не затормозявам хората с моите обяснения.

# 277
Следя много астрологични групи, включително и чуждестранни, имам участия и там.
Масово хора, които не са запознати добре с хорарната астрология, не си формулират правилно въпросите. И това е нормално, когато човек не знае как да пита. Вчера, например, имаше една дама, която в хорар пита "защо" и дори търси "кармични" причини. На така поставен въпрос нямаше как да се отговори с хорар, трябва да се гледа наталната карта.

# 278
Явно здаването на въпроси е трудно, поради недостатъчна информация, затова изброявам примерни въпроси.
-Ще се състои ли днешната среща/срещата в неделя...
-Лъже ли ме Х?
-Ще подпиша ли договор с Х,?
-Ще ме съкратят ли/уволнят?
–Ще оздравее ли котката ми?
–Загубих важни документи, къдее да ги търся?
–Обича ли ме Х?
–Бременна ли съм?
–Ще ми дадат ли виза за...?
–Загубих си пръстена/обицата, къде да търся?
–Ще се оженим ли?
С тези примери надявам се, вече става ясно.
И всеки въпрос е придружен с описване на ситуацията.
И да поясня, че хорарните въпроси отнемат време, и ако не ви се отговаря, то вероятно казуса е сложен и е нужно да заплатите.

# 279
Пусни го това и в твоята тема за Традиционна астрология, тук ще се изгуби.

# 280
Наясно съм, че въпросът е абстрактен, но всеки съвет би бил полезен, тъй като не са ми сила водните знаци
Какъв е правилният подход към мъж със Слънце - Водолей Луна в Риби, Венера в Риби и Марс в Рак

# 281
Един традиционен астролог веднага ще пита – правилен подход за какво, какво цели – лични отношения, семейни, колегиални, приятелски? И е нужна цялата карта, а не само отделни позиции, за да може да се прецени правилно.

Така, както го гледам, ще отговоря в стила на астропсихолозите.
Нужен е по-емпатичен подход и разбиране на емоционалността на този човек, на неговите променливи настроения и състояния.

Ако е роден през деня, тези влияние ще бъдат една идея по-слаби – на Луната, Венера и Марс. Това вече идва от традиционната астрология, не от психологическата.

# 282
Един традиционен астролог веднага ще пита – правилен подход за какво, какво цели – лични отношения, семейни, колегиални, приятелски? И е нужна цялата карта, а не само отделни позиции, за да може да се прецени правилно.

Така, както го гледам, ще отговоря в стила на астропсихолозите.
Нужен е по-емпатичен подход и разбиране на емоционалността на този човек, на неговите променливи настроения и състояния.

Ако е роден през деня, тези влияние ще бъдат една идея по-слаби – на Луната, Венера и Марс. Това вече идва от традиционната астрология, не от психологическата.

За лични отношения, нямам неговия час и затова ще кажете, че няма смисъл от карта.
Просто се чудя каква трябва да е жената като поведение, за да го привлече.
Той е доста непостоянен, ту го има и е прекрасен ту изчезва и потъваш в дълбините. Но мисля, че при толкова вода, той не го прави с цел машинация , а е вътрешна оперативна дейност, просто така си е устроен.

# 283
Пълното слънчево затъмнение на 8 април 2024 ще е на 5гр от моето натално Слънце, намиращо се в 3н и упр 8н. Ще ми се отрази ли по някакъв начин ?

# 284
Съвпад на Луна и Венера в Риби в комбинация със слаб Марс – тук има доста непостоянство, влияе се от настроенията. Ту много любвеобилен и показва зависимост, ту се отдръпва и се затваря в своя вътрешен свят.

Не харесва груби мъжкарани, ако говорим за дълбока емоционална връзка. Но при такъв тип мъже, ако са по-слаби характери, понякога сработва и противоположното качество – могат да се привличат от по-силни и доминиращи жени, ако са склонни да бъдат съзависими. Но без натална карта няма начин да го преценим.

Общи условия

Активация на акаунт