🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 933
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 240
Моят любимец Коко ме разочарова тук. На синхрон осъди постъпката на Кенан, но на място мълчи. От една страна разбирам, че не иска да показват конфронтации в отбора си, че не е длъжен на Линда да я защитава, но на синхрон да се възмущаваш, а в самата ситуация да се покриваш, не ми допада.
Все пак Коко заедно с Иван още на място веднага след номинациите, отиде да я утеши. Иван взе отношение, защото името му беше замесено и едва ли не, заради него Кенан я нагруби.
Без да адвокатствам на Коко той ми се струва доста обран. Лежерна и неконфликтна личност, не влиза в излишни спорове и пререкания. Малко на принципа Убий глупака с мълчание. Съгласна съм, че има ситуации, в които трябва да излезеш от удобната си зона, да заявиш позиция и вземеш отношение.

# 241
  • при късмета
Поради липсата на фермер, може би Сергей направи най-доброто. Когато функциите на участниците не са регламентирани, някой като превземе определена позиция, липсва механизъм, по който да промениш играта или статуквото. Когато ги има, всеки от отбора може да оцени всеки друг в качеството му на фермер организационните му качества, (от там ако щеш и обща стратегия) или пък прякото изпълнение на задачи и качеството им, като ратай.  От една страна, Петър превзе властта с манипулации. Не, че не адмирирам  това, че успя, защото не е виновен той, а тези, които са му се вързали, а неговото изпълнение е успешно. От друга страна имаме Сергей, който счита това за несправедливо, незаслужено или каквото там смята и не могат да си сменят местата другата седмица. Съответно той трябва да направи скандал или силов преврат, вместо тихо и кротко да си покаже качествата на организатор, а това не води до нищо добро обикновенно. Та с две думи, на мен са ми еднакво симпатични/безразлични и двамата, ползвам имената зад а онагледя и това е ситуацията според мен. И ако Петър в тази ситуцаия има пълната свобода на действие, може да се снижи малко, че да видим и други участници от този отбор, може да продължи в същия дух и всичко по средата м/у тези две крайности, то Сергей нямаше абсолютно никакъв начин да противодейства на това, което не му изнася. Макар, че и неговите "искания" всъщност не станаха много ясни.
Но Елбетица ще усетят липсата му, ако само той е бил в градината. Това не е малко свършена работа и на практика е почти ежедневна. А наставника ги оценява и това се отразява на пендарите. Сега сакатица ще имат и по-добра грижа за градината, а и в обора по-добре се справят според наставника. На Петър от стратегиите този компонент изцяло липсва

# 242
  • България
Скрит текст:
Според мен, Сергей не искаше просто да си тръгне или да смени отбора, а наистина да заяви на всеослушание, че Петър самовластва в Елбетица и да провокира някакви последици за него. След като предната вечер говори пред отбора, после имаше разговор между него и другите двама мъже. Във вчерашния епизод Петър и начинът, по който ръководи отбора, бяха една от главните теми. В днешния - жените ще коментират Петър. На Петър столчето започва да се клатушка и скоро ще падне от него.
Самият Сергей вероятно си дава сметка, че тази игра няма да я спечели. Но прави така, че победителят да не е и Петър.
Оттам нататък - всеки ден вътре му е подарък. Спре ли да преследва наградата, може да се отдаде на "приключението Фермата" и да се опита да го изживее по начин, който повече да се доближава до първите сезони на предаването.

Не се съмнявам, че Сергей е допускал възможността да му предложат да смени отбора и да приеме. Въпреки това - смятам, че постъпката му си беше точно форма на протест. Не иска да е в един отбор с човек, когото смята за отровен. Не е длъжен да доиграе играта в един отбор с него. Намери начин хем да е далече от Петър, хем да остане в играта. Много добре. Няма друг ход с човек като Петър. С него разговорите са напълно безсмислени. Още в началото, когато Станислав надигаше вой, Петър даваше някакви обещания, че ще се промени.... И какво? Такъв човек не се променя. Това е той.
Vivi, напълно съм съгласна с този коментар! И аз мисля, че целта на Сергей беше да види дали има мислещи хора в отбора или стадо овце, и да направят бунт и да изгонят Петър. Ти го каза по-добре от мен. Във фейсбук Серго събра доста положителен вот заради поведението си. В началото при визитките тези на Сергей и Иван ми бяха най-интересни, и най-близки до моето образование, така че тогава запомних само тях. Сергей може да е искал да разказва нещо за видовете птици в държавата. За жалост го дават рядко и то само как работи с дърво или злослови срещу Пешко. Сега се надявам да спре с мрънкането и да си гледа градинката.

Ния и Еми са като облъчени от Пешко, Ния първа ще изпорти на Пешко, ако има бунт срещу него.

Приятно изненадана съм от Павел освен участие в силовите игри и тези за издържливост - има си собствено мнение, Кенан не успява да го облъчи и настрои срещу мъжете в Канатица. На следващия дуел искам да изгонят Кенан!

# 243
Иван, водещия, много добро определение даде за Петър-интересен играч, знаещ, можещ, но да не си край него. Колко хора, които го харесват, биха изтърпяло това чудо край себе си? Всичко мога, всичко знам, от всичко разбирам. Адски дразнещ беше на играта с яйцата-не спря да дава акъл. По-близо ръцете, а сега внимавай, бягай, скачай.... Ай, благодаря да имам такова чудо до себе си. За телевизионно предаване иначе  е идеален!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:34 от Snow storm

# 244
Може някой негов познат да напише така ли е.

И аз мога да направя едно предположение за него. Сигурно може да начертае картата на България с ЖП линиите. 😁

Същият този познат може да потвърди и моето предположение.

Иван - "експерт" по всичко. Видяхме го още в първи епизод. Аз също съм мелила в такава машинка и наистина става бавно.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:07 от Alucard

# 245
Оооо, Петър е нетърпим вече! Сериозно го мисля.

# 246
А Лили понеже е много приятна.

Лили е силна жена, но и много други неприятни неща. Няма да навлизам е подробности.

Всъщност стратегията на Канатица е много добра. Да настроят отбора срещу Петър, за да го изгонят и после Елбетица да започне да губи на състезанията. Хем с по-малко мъже, хем без капитана си.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:27 от Alucard

# 247
По-приятна е от Петър.

# 248
Не за всички обаче

# 249
В никакъв случай. Петър е нещо много важно, което тя не е. По-интелигентен и по-образован.

# 250
# 251
  • България
В никакъв случай. Петър е нещо много важно, което тя не е. По-интелигентен и по-образован.

Лилия не е глупава жена, много декламира и заплашва, но не е за подценяване. Пешко е по-големият специалист по всичко от Иван. Светът се върти около Петър. Grinning

# 252
Обаче Петър има с какво да подплати претенциите си за дадени умения.

# 253
Vivi e казала всичко, което мисля и аз. Обаче да допълня за Петър - това е кошмар да живееш до човек, който ти казва "дишай - не дишай" за всичко. Дори когато разговорът е пряко за неговата тирания, той продължава да намила над думите на другия какво е и защо е така. Готов отговор има за всичко и само неговата версия е вярната и единствената възможна.
Имам приятел, почти същият като Петър и само аз, като ми писне от лъвското му малоумие, с остри думи, но и абсолютно верни, успявам да го спра в устрема му да се смята за ракета носител за всичко. За малко се замисля като му кажа суровата истина, че не е центъра на вселената, чак се стъписва и гледа невярващо, а реакцията му е: Ъ!

# 254
Обаче ти е приятел, нали? 😉

Общи условия

Активация на акаунт