🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 49 621
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 750
И за мен няма предателство, само избиране на по-лесния път: бягство и злорадство отстрани. И това даде силен коз в ръцете на съперника.

# 751
  • София
Ако имаше как, щях да плесна два шамара през телевизора снощи.
На Кенан - като люпеше семки и плюеше по време на състезанието с роненето на царевицата. Страшна простотия!
И на Петър - когато отново се примъкна да слухари обсъжданията на Канатица за това кого ще изгонят. Мишка.

# 752
  • Разпиляна във въображението
Ами предател си е - обучава новия си отбор, снася вътрешно инфо за настроенията и е мъжка сила. Само характерът му не издържа. Трябваше да напусне напълно, както и Станислав преди него.

Защо шамар само на Петър. Имаше още две, които слухтяха. Някъде забранено ли е да се подслушва?

# 753
От 7 въпроса в анкетата, 6 са за Петър. 🤣 Не възнамерявам да гласувам, вече като чуя или прочета това име някъде, потръпвам.

# 754
  • София
Станислав напусна напълно след като отборът загуби дуел - с гласуване. Когато искаше да си тръгне заради Петър - остана, защото Петър уж обеща, че ще се промени.

Не е забранено да се подслушва. Просто Петър го прави по мишкарски начин. И не за първи път - веднъж го поливаха с маркуча, защото го усетиха. Просто си е такъв човек.

# 755
Искаш да напускаш - чао, вратата на Фермата е отворена.

Принципите на Сергей защо не се задействаха да отстрани Кенан, който провали задача за отбора?

# 756
  • София
Защото Иванка проваляше задачите на отбора повече пъти, може би.

# 757
А и самият той бе на косъм, но Иванка издъни работата Simple Smile  За пореден път. Следващата жена е Теди.

# 758
  • София
3-ма за махане си имат червените (най-малко). Понеже не правят нищо, или направо пречат. Плюс пришелецът. Трябваше да започнат от него - поне в името на изкуственото запазване на началния отбор. Друг въпрос, че с тия коалиции (в които има и глупави хора - четох Законите на глупостта и съм абс.съгласен с чл.1,3,4), следващият може и да е Боби. Тяхна си работа. Кенан може и да наряза/отсече няколко дирека наскоро, но не го ще в телевизора си - даже и с моя си констатация (въпреки, че в "извадката" има от всичко), че посланията на предаването не бива да съдържат такива образи.
Скрит текст:
Аз питах и преди...още не ми е ясно, какви са тез ценности...каза ли някога за какво се бори Сергей?
Освен, че неистово завижда на Петър, друга ценност не се сещам🙂
Сергей... нека не е непременно "предател". Но, не ти изнася нещо там, дето си влязъл - отиваш си, напускаш. Иначе ми намирисва на "аз да се пробутам другаде, и те го мразят оня, ще си намеря дружина". Това не е поведение, защитаващо "ценности".
Понеже и аз си "падам" по глобалните тъжни философии (всъщност, голата реалност в територията), подкрепям и цитирам sineva 1:
Скрит текст:
... заради това сме на този хал, като държава, като общество.
Ако някой може, ако има топки да застане да води бащина дружина, докато другите удобно си се крият зад гърба му на завет, го чака нелека съдба. Докато всичко е цветя и рози е вдигнат на пиедестал, но при първото сътресение го тричаме. Водачите ни са обречени да носят трънен венец.
Като не броя религиозните "водачи" (отдадени, но смирени, примерно), обществените, съвременните (и не само) може и да не са хрисими, а прагматични, емоционални, увлечени - за мен въпросът е към какво "водят", а не какъв е характерът им, видян отстрани. Важен ми е смисълът, не опаковката.
Предпочитам поне (по-рядко) от телевизора да не гледам реалии - маскирани като реалитита - дето ме обременяват с още негативни индивиди/случки. Естествено, че продукцията нито знае, нито й пука дали аз - конкретно - ги гледам, харесвам или се дразня. Просто търпя известно време и минавам на "дискавъритата", или на някой филм/мач. Знам, че няма да повлияя на шоумастърите. То и по чужбината се вижда, че само със стачка на "участващите" в процесите на продукции могат да опитат да борят нещо.
Искам гледането да ми е някакво удоволствие. А ако към "глупаците" от "4-и Закон" добавя още синоними (в социален смисъл), мога да споделям/не споделям (пиша, говоря с приятели, по форумите) какво Да/какво Не. Понеже: Не-глупците винаги недооценяват разрушителния потенциал на глупаците. И крилатата фраза "Убий глупака с мълчание!" - изобщо не важи и не върши работа.

# 759
Ами предател си е - обучава новия си отбор, снася вътрешно инфо за настроенията и е мъжка сила. Само характерът му не издържа. Трябваше да напусне напълно, както и Станислав преди него.

Защо шамар само на Петър. Имаше още две, които слухтяха. Някъде забранено ли е да се подслушва?

И за това ли е предател? Вие като си смените работата спирате ли да използвате знанията и опита, натрупани при предходен работодател, за да не го предадете? Настроенията в Елбетица им бяха ясни. И за това една подхвърлена реплика от Лили подейства като гръм в рая. А това, че е мъжка сила- как пък ги предаде с това?

# 760
Говорим за състезание. Да вземем да сравняваме с футболен отбор по-добре. Сергей ще е неизчерпаем източник на вътришно инфо. Той може да казва силните и слабите страни на всеки един от другия отбор. Споделя знания - обучи Кенан как да цепи по-ефективно. Мъжка сила - в  Елбетица щяха да са четирима мъже, а не трима. И не е кекаф в сравнение с Иван, и е по-ориентиран от Павел и Борис.

# 761
  • София
Като е толкова ценен - Елбетица да си го бяха задържали. Въпреки че им даваше сигнали много пъти, говори с тях директно - те просто го пуснаха да си тръгне. Чак после жените взеха да се сещат, че не било трябвало.
Това, че продукцията даде шанс на Сергей да се преместив другия отбор, не го прави нито лош, нито предател. И да - ще показва на Кенан как да цепи. Да не би да е някакво ноу-хау на Елбетица това?

# 762
Да обвиняват Георги и Андрей, че мишкуваха. Те не застанаха зад мрънкането на Сергей. Нали ги чухме в стаята какви ги редяха. Ако бяха го послушали щеше да си тръгне силен играч с печеливши стратегии и да се насадят на един тих нов водач, който все иска общо обсъждане, за да се поразмие отговорността? Какво - страхува се да вземе решение и да го отстоява пред останалите и да поеме еднолична отговорност?

Нали обсъждаме в какво се изразява "предателството" на Сергей? Цепенето не е изобретение на Елбетица, но представянето на Кенан можеше да не е същото без насоките на новия член на отбора.

# 763
Ако приемем, че Фермата е умален вариант на живия живот какво правим когато дадена компания не ни е приятна? Това направи и Сергей. Опита се да си заяви мнението, не успя да го наложи, не срещна подкрепа от никого и реши да се оттегли. Предателство е твърде силна дума. Какво е обещавал, какви ангажименти е поел към Елбетица, че да ги е предал? Играта го е събрала с хора, с които се оказа, че не са от една порода и той реши да се оттегли от тях. Единствено тия прословути ценности не ги виждам, но предателство за мен в случая няма.
Не е приемал ангажименти и нищо не е обещавал, но това че си фръцна г.за в такъв момент от играта рязко занули шансовете на бившите му съотборници да дърпат напред.
Да до този момент Фермата е била индивидуално състезание, но покрай тазгодишните безумни за мен правила състезанието е отборно, поне до този момент.
И това дезертьорство за мен е нищо повече от предателство към отбора, в който си от ден едно.
И ако за Станислав беше беше приемливо, защото той смени отбора още първия ден и то след като отпадна по предложение на ИА, нещо което никой не би отказал и никой не би го упрекнал, то сезона вече е преполовен и за един миг Сергей напускайки отбора го отслаби с един мъж и засили съперниците с един силен мъж. Така Елбетица бяха с минус две пред Канатица.
Това все едно играят Реал Мадрид и Барселона в златните години от преди няколко сезона. И в един момент от дербито Меси да се врътне, че не му подават достатъчно топката и да хвърли раираната фланелка на Барса да се накрипи с белия екип и да заиграе рамо до рамо с Роналдо в Белия балет. Барса изведнъж стават десет, а Реал Мадрид дванадесет. С този "трансфер" на терен разликата става двама играчи повече за Реал. Барса са обречени и направо трябва да хвърлят кърпата и да отиват в съблекалнята.

За мен това си е не просто предателство, а подло, себично предателство продиктувано от егоцентризъм в най-чист вид.
Това ли са ценностите, които проповядва - при първата трудност бягаш и се залепваш за по-силните?!
Аман от измислени и фалшиви герои. Силни на думи и слаби на дела. Trollface

# 764
  • София
Никой не казва, че Георги и Андрей не мишкуват. Мишкуват си.

Нали обсъждаме в какво се изразява "предателството" на Сергей? Цепенето не е изобретение на Елбетица, но представянето на Кенан можеше да не е същото без насоките на новия член на отбора.

Новият член на отбора. Точно така. Сергей вече има нов отбор, който го прие. Повечето от членовете му - безрезервно. Разбира се, че ще помага на този отбор с каквото може. Другите - да го бяха запазили. Имаха възможност. На него щеше да му е достатъчно само един - двама да се бяха обадили в негова подкрепа когато имаше нужда от нея.

Общи условия

Активация на акаунт