Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 452 975
  • 9 094
  •   3
Отговори
# 9 075
Нагревателите за фурни например,са вносни.

Днес ако върнем с магическа пръчка "широките пространства" в населените места,те ще заприличат на диво затънтено село в планина. Надали на някой ще му хареса...

# 9 076
Честно казано - даже много ще се радвам да спре това безумно уплътняване на кварталите.

Да ги разширяват настрани, бе, какво строят между блоковете, все по-отвратително пренаселено става. 🤬

# 9 077
Честно казано - даже много ще се радвам да спре това безумно уплътняване на кварталите.

Да ги разширяват настрани, бе, какво строят между блоковете, все по-отвратително пренаселено става. 🤬
Еее, ти пък искаш и инфраструктура да правят и т.н., докато между блоковете вече е готова Simple Smile
Готови пари са това с никакви усилия от страна на общините, няма да ги изпуснат...
Погледни Манастирски ливади, Витоша и не само - скъпи жилища с липсваща инфраструктура и кални улици. Харесвам старите квартали - с много озеленяване, нормални пространства между сградите, въобще - по-човешка среда.

# 9 078
Причината е проста - първо е имало национализация, после връщане на земи в реални граници и няма как да се разреши на един да строи, а на друг не. Поне не честно и справедливо. Е, има начин - да им се откупят земите или да се заменят с адекватни такива, ама общината няма пари.

# 9 079
  • Sofia

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 15:48 от Doli

# 9 080
Еххх....в това кино в Търново съм гледала за пръв път "Време разделно". Кино Модерен театър май се казваше. Отделно имаше много голямо и модерно за времето си кино на центъра - кино Полтава. През 90-те беше дискотека на 3 етажа, страхотна, в цяла Северна България нямаше такава.....

# 9 081
Пхаха кой виждам отпред в бялото трико е братовчедка ми🤣 същата снимка има и в тях

# 9 082
Епични битки съм водил с този меч и доспехи.

# 9 083
Брат ми също ги имаше.
По едно време даваха по телевизията филма „Кръстоносци“ и тогава момчетата главно с мечове и щитове играеха. Simple Smile

# 9 084
Еххх....в това кино в Търново съм гледала за пръв път "Време разделно". Кино Модерен театър май се казваше. Отделно имаше много голямо и модерно за времето си кино на центъра - кино Полтава. През 90-те беше дискотека на 3 етажа, страхотна, в цяла Северна България нямаше такава.....

Ааа, помня Полтава Simple Smile Много хубави спомени ми нахлуха в главата сега.

# 9 085
На спирката на градския транспорт в Търново от показаната снимка имаше огромен кантар, който изплюваше картонено билетче с теглото. Ползвала съм го, га бех млада и не ме беше страх да се кача на кантар Sunglasses

# 9 086
Срам, не срам и аз през далечната 1987 г. исках меч и получих комплекта от Дядо Мраз. Въпреки че съм момиче много си играх с него.
Епични битки съм водил с този меч и доспехи.

# 9 087
Две снимки от личните ми съкровища, наследство от бащиния ми род

.

# 9 088
На спирката на градския транспорт в Търново от показаната снимка имаше огромен кантар, който изплюваше картонено билетче с теглото. Ползвала съм го, га бех млада и не ме беше страх да се кача на кантар Sunglasses

Да ! Само там и никъде другаде съм виждала такъв кантар. И аз се качвах без страх Simple Smile))) До 98-ма със сигурност го имаше.

# 9 089
  • Бургас
Охх,тези мечове как плющят....и болят! Simple Smile
Не на мен обаче! Simple Smile
Имахме ги у дома!

Общи условия

Активация на акаунт