Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 553
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, ако шийката е скъсена, може ли да се усети по някакъв начин или се установява само с преглед?  Rolling Eyes
За имената - вече сме си измислили, само да се появи бебка  Heart Eyes

За сутиените - продължавам да си нося старите. Гърдите ми не пораснаха драстично, но определено са по-секси от преди. Sunglasses

От мен лека и спокойна нощ!  Hug

# 226
  • Пловдив
Здравейте и от мен!  bouquet
Днес не мога да си намеря място от радост, защото разбрах, че една приятелка е бременна!!! newsm44 Какви емоции бяха в началото, като си помисля ... все едно беше преди 100 години ...
За банковата сметка и всички останали документи - днес бях в работата да питам на място какво искат от мен и се оказа, че никъде другаде не трябва да ходя, те ще ми подготвят всички документи, дори и карта ще ми изкарат. От мен се искало само да ги попълня. Явно и така може... smile3521
450, много мерси за темите. Смятам да посетя тази в К2. Момичета от Пловдив, какво ще кажете да се организираме за 19.02. Доста актуална ми се струва темата на лекцията - “Основни грижи за новороденото в болницата и у дома.”
Viktoria 27 - на мен преди 2 месеца ми казаха, че ми се е скъсила шийката, но освен да не дигам тежко, друго не ми "нареди" гинекологът.
Гигилче, изобщо не съм усетила кога ми се е скъсила.
За сутиените - бях чашка В, сега едва се побирам в Е.   #Crazy

# 227
  • Пловдив
 ТОКУ ЩО ВИДЯХ, ЧЕ ОТ ДНЕС СЪМ "ЕДНО БЕБЕ" ПО-НАПРЕД!!! newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 228
добро утро

филка момичетата които сме се записали на курса на понеделник пазара минахме точно тази лекция този вторник  Laughing беше много интересно и освен това говори и лекар уши, нос, гърло така, че беше лекция 2в1 и продължи към 2.30мин.

който не се е записал на курса е добре да посещава такива отделни лекции. много са интересни.

а за курса който посещавам аз може да се присъства и на отделни лекции и се заплаща 1.5лв. които няма възможност да идва редовно а и вече няма време защото продължава 10 седмици може да се информира по тел. или ние да пишем във форума каква тема предстои и ако някой се заинтересува може да присъства

# 229
Добро утро момичета Simple Smile, само минавам да кажа здрасти и се залавям с работата, няма начин, като си представя че още близо 1.5 м. съм на работа ooooh!, но си има и добрата страна де - иначе ще полудея сама в къщи  Sunglasses.
Чета че сте обсъждали Chicco Кортина, и ние го гледахме този модел, и все още се чудя той или нещо на Cangaroo newsm78. Май като се сметне че Чико-то е с кошнища, не излиза чак толкова по-скъпо, а е доста лекичко и се сгъва буквално с една ръка.
Я сега да ви попитам, аз ще трябва да се местя от Сф в Пловдив, това ще стане най-вероятно през тези 45 дни болнични, и как точно ще стане с намирането на нов наблюдаващ гинеколог  newsm78, трябва ново направление ли да си искам? Предполагам че ще трябва да си взема и всички документи от този който сега ме наблюдава, и да ги дам на новия?
Хубав ден от мен и усмивки, усмивки, усмивки   bouquet!

# 230
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ягода задължително си вземи всички направени изследвания и помоли да ти направят копие на картона. Не съм много наясно дали ще ти трябва направление за смяната на гинеколога, но наблюдаващия те лекар би трябвало да знае.

# 231
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Сега се връщам от преглед.
Ами... нашата бебка още не се е обърнала. Има още 1 седмица за да се обърне като по учебник, но все пак има шанс и по-късно да успее и да не се налага секцио. Ама може ли такова мързеланче  newsm78 седнало си е на дупето и пак нищо не се видя - не потвърдихме пола Sad Даже бедрото пак не можа да се види за да го измери, но поне по размерите на главичката сме си пораснали.
Изследванията са добре  Wink и след 2 седмици трябва да отида за бонични по майчинство Simple Smile
Веси, направо казвай кога какви лекции предстоят. На мен ми е много интересно всичко и стига да имам възможност ....
Филка, и аз искам да посетя лекцията в К2 на 19-ти.

# 232
Виктория какви болки имаш?Пиеш ли лекарства-магнерот, гинепрал?Пази се  и ако трябва не ставай от леглото, аз почти съм така макар, че нямам проблеми с шийката и това е може би защото лежа.

# 233
Същата работа съм и аз, нося ниско бебето, имам болки...до няколко дена ще видя дали и аз не съм със скъсена шийка вече, защото на мен усещанията са ми като преди раждането на голямата....Трябва да почивам, знам, но и аз до скоро тичах на работа, тичах аз болниучните да си оправям, тичах за какво ли не, сега и плочки ще оправяме, че се надигнаха...Та аз няма как да легна, за съжаление, най-малкото ходя да прибирам детето от градина и имам чувството, че в маршрутката направо ще си родя, така усещам главичката ниско...
Името....нашето е готово преди да я заченем тази ни госпожица, просто я чакаше, та аз по сайтове за имена не търся.
Лек ден на всички  bouquet

# 234
Здравейте момичета,
искам да ви попитам на някоя от Вас мерили ли са и таза и изобщо как доктора ви решава дали ще сте секцио или нормално?
Питам, защото на мен много ми се иска да родя нормално, но имам гръбначно изкривяване и оня ден като се рових из форума, прочетох, че в такъв случай секциото се препоръчвало?

# 235
  • Пловдив
Поли, на мен ми мериха таза още в началото при първия преглед с един инструмент, наподобяващ голяма изкривена ножица (едва ли ще добиеш представа от моето описание). На мен ми бяха казали едно време, че съм с тесен таз и ще ми е трудно раждането, но като питах док, той ми обясни, че е важна ширината отстрани, а не отпред (където може да се разтваря). Оказа се, че няма да имам проблем, но не мога да опиша какви болки са при разтягането на предните връзки на таза Confused едвам ги издържам, ама това е
А за гръбначно изкривяване  newsm78 срещала съм из форума мнение, че не се препоръчва епидурална упойка в такъв случай, но за задължително секцио  newsm78
А кой би трябвало да установи гръбначното изкривяване? Аз до сега не съм била на преглед и не знам може и аз да имам  newsm78

# 236
Здравейте  preggo ,
Alina nana аз гледах колички на Graco в един магазин казва се Креми 74 намира се в Люлин, бл. 549.
Tanb, мерси за информацията  Hug !!! Люлин ми е малко далече, но може би ще се спретна с колата до там, ако не мога да намеря другаде такива колички. Аз всъщност не съм сигурна, че ще купя такава, но понеже много ми ги хвалиха, поне искам да ги разгледам...
искам да ви попитам на някоя от Вас мерили ли са и таза и изобщо как доктора ви решава дали ще сте секцио или нормално?
Поли, в понеделник с док обсъждахме точно това. Моята бебка по принцип е в правилна позиция - с главичката надолу. По негова преценка и според досегашното й развитие трябва да се роди около 3 кг, което според него е максимумът за нормално раждане за моята конструкция (аз съм доста дребна - 1.60м и в момента съм 50кг). Ако обаче беба реши да расте по-бързо последните два месеца, ще се наложи да я вадим със секцио. Все пак и аз като теб се надявам да си родя нормално  Praynig . Не ги разбирам тези, които раждат секцио от гевезелък. Една колежка роди така миналата година, после й правиха втора операция, защото матката й не зарастваше добре... #2gunfire
Хубав ден на всички!  babydust7

# 237
Здравейте и днес...
Отново благодаря, Илит...точно "Стрелбище" е там...но като чета явно ги има и на други места и ще трябва да си пообиколя...  #Crazy
Това за гръбначното изкривяване направо ме разби...и аз имам и досега си кроях светли планове за нормално раждане с епидурална упойка, а то какво се оказва, че може и да не стане така...явно, ще трябват консултации с лекари... newsm78
Бенита, изкривяването се установява още в ученическите години, така че явно нямаш такова и можеш само да се радваш! Това, което се получава по-късно е прегърбване от неправилна стойка, но то едва ли има връзка с нас!
Как се справяте с болките в таза? Направо стават все по-силни, а не мисля, че съм от тези с тесен таз...но при всяко движение боли...
Мисля, че скъсяването на шийката не се усеща...установява се само с преглед на магаре!
Приятен ден, момичета  bouquet

# 238
Здравейте и от мен  Hug

Пролет и аз започвам да навлизам в преродилната депресия и искам да съм на 20, студентка и да живеея по момински в една мансарда точно под звездите  Laughing ... Така че обаждай се бързо да ходим да се моткaме в южния ...

Ая, Страчи как са лекциите? Именате са супер, чудя се какво да си избера Хубавелка, Цървулана е защо пък не и Тoрбалана Simple Smile, Ъчка също е много интересно... Ая виж от мъжките  ти препоръчвам Яеэжсх ( не знам точно как ще трябва да се чете, ама със сигурност ще измъчи даскалките един ден ) ... Ех весели са тези "бг" имена, спор няма.

Филка искрено ти завиждам за сутиените, и аз искам от Б на Е, ама не щат, ц   Whistling ...

Алина имам доста приятелки дето също им бяха казали "охо такова голямо бебе без секцио не можеш да родиш" и пак си родиха нормално и доволно така че не се знае знае ли се, не се притеснявай още от сега ...

Хайде чао за сега, или до утре или приятен ви week end и лека почивка  Hug

# 239
Здравейте  момичета. Аз  да  ви  с е оплача:  Във  вторник  бях  на  ЖК  и  доктора  иска  да  ме  остави  малко  при  него  в  болницата  защото имам  нещо  в  урината  и  това  вредяло  на  мойте  бъбреци.
Та  каза  да  изчакам  сега  събота  и  неделя  и  в понеделник  с  багажа  при  него. Та  малко  ми  е  притиснено. Иначе  пола  още  не  го  е потвърдил  и  съм  в  невидение:)
И  болничмите  ми  май  ще  започнат  още  от  февруари.
Ами  това  е  от мен исках  само  да  споделя.
Някоя  от  вас  имала ли  е  проблем  с  изследванията  на  урина?

Общи условия

Активация на акаунт