НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 34 024
  • 318
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен.
Имах някои неразположения и нямаше как да пиша-изобщо не бях в час и в състояние.
Много ми се влошиха нещата с колита и червата и яко запек с хемороиди.
Освен това и добавям и недоспиване и болки от операцията.
Корема ми се прибра почти на 90%, но над самия белег от операцията имам болка, самата кожа ме боли.
Това ми казаха, че е от мускулите и нервните окончания.
Кръста! Ето това не го очаквах. Не можех да направя повече от 10 крачки и бях като прегърбена бабичка.
Днес дойде боуен терапевтката и отидохме до Айко да купим килим за детската - е успях да обиколя целия магазин без да ме заболи кръста.
Майка ми и тя е с болки в кръста от ученичка и каза, че за първи път не я боли. Но тя вече прави втора процедура, а аз първа. Не може да си въобразявам, защото тази болка няма как да изчезне ей така.
Препоръчвам ви боуен терапията, ако имате силни болки и неразположения.

Да си кажа и аз, че на 27.10 с планово секцио се роди дъщеря ни Кристиана - 2320гр.
Изписаха я 2160 и сега е възвърнала 100грама.
Беше трудно да се адаптираме с храненето и с това колко изяжда, но вдигна дебита Grinning
Трудно й е да се храни, изморява се лесно, заспива и едвам я събуждаме, яде дълго време.
Но, казаха, че е нормално за бебчетата с по-ниско тегло.
За сега и правим профилактика за колики и я слагаме по корем.
Давам и Биогайа D3, защото в началото не се беше изхождала 2 дни след изписването.
Но и педиатърката и акушерката (която извикахме на частно и ни води курс - само да спомена, че съм много доволна, изобщо не съм предполагала, че има толкова много особености при бебетата и как лесно можем да се справим с тях), казаха да включим пробиотик, защото бебка приема адаптирано мляко NanPre.
Сега вече е ок - има по 2 пълни памперса.

# 226
Аз също се сдобих с една (или поне си мисля, че е една) красота (хемороид) съвсем на финала. На теб какво ти дадоха да мажеш/пиеш?

# 227
Здравей! Честито бебче! 😍 Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Моя термин е на 23.11 и още съм в паника как да раждам, естествено или планово секцио - защото аз съм диагностицирана с улцерозен колит
При теб беше препоръчано секцио заради колита ли?
Изключително много противоречиви мнения чувам и чета кое е по-добро в тези случаи… ако може да споделиш твоя опит и ако има още някои тук, които има колит и/или хемороиди, как стой въпросът

Благодаря! Кураж на всички ❤

Здравейте и от мен.
Имах някои неразположения и нямаше как да пиша-изобщо не бях в час и в състояние.
Корема ми се прибра почти на 90%, но над самия белег от операцията имам болка, самата кожа ме боли.
Кръста! Ето това не го очаквах. Не можех да направя повече от 10 крачки и бях като прегърбена бабичка.
Днес дойде боуен терапевтката и отидохме до Айко да купим килим за детската - е успях да обиколя целия магазин без да ме заболи кръста.
Майка ми и тя е с болки в кръста от ученичка и каза, че за първи път не я боли. Но тя вече прави втора процедура, а аз първа. Не може да си въобразявам, защото тази болка няма как да изчезне ей така.

Да си кажа и аз, че на 27.10 с планово секцио се роди дъщеря ни Кристиана - 2320гр.
Беше трудно да се адаптираме с храненето и с това колко изяжда, но вдигна дебита Grinning
Трудно й е да се храни, изморява се лесно, заспива и едвам я събуждаме, яде дълго време.
Давам и Биогайа D3, защото в началото не се беше изхождала 2 дни след изписването.
Но и педиатърката и акушерката (която извикахме на частно и ни води курс - само да спомена, че съм много доволна, изобщо не съм предполагала, че има толкова много особености при бебетата и как лесно можем да се справим с тях), казаха да включим пробиотик, защото бебка приема адаптирано мляко NanPre.

# 228
Здравейте и от мен.

Честито бебче! Да е жива и здрава, щастлива и силна и обградена от добри хора! На мен в болницата ми казаха, че повечето бебчета родени с по - ниско тегло, после наддават по - добре, та спокойно, ще се случат нещата! ❤️

# 229
Момичета вчера с планова секцио се роди моето момиче, Минел! 3,350 кг 50см.

# 230
  • София
Честито на всички нови майчета. Да са живи и здрави рожбичките ви. А на вас бързо възстановяване.Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 231
Честито на всички мами. Пожелавам ви да са живи и здрави всички бебенца ❣️❣️
Бързо възстановяване на мамите.

Момичета, вие как се чувствате? Как сте с ходенето до тоалетна и по двете нужди?
От три дена съм в тоалетната през 10мин в истинския смисъл на думата. Често вечер ме боли стомаха все едно съм яла неподходяща храна и съм пълна с газове.Тези неща, гестационния диабет и всички други неразположения ме побъркват. Аз все още работя, което ме разсейва (само от вкъщи, не ходя в офиса). Последния ми работен ден е на 17.11.23, освен ако малкият юнак не се появи по-рано. Още малко остана, но едвам се издържа. ❣️❣️❣️

# 232
Добро утро мами. Немога да разбера, какво става. Моля помагайте!
Снощи към 04ч много ме заболя корема ниското, все едно ми се ходи по голяма нужда. Опитах се, но нищо. Върнах се легнах си и след 10 Мин пак същото но този път успях да отида по голяма нужда. След това до сега още няколко пъти се събуждам от болка ниско долу, не съвсем лека щом ме събужда. Немога да разбера корема ми дали е достатъчно твърд. 🤷 И това чувство че ми се ходи по голяма нужда не отминава. Дали ми е раздразнен стомах нещо или имам контракции какво мислите? Започвам да засичам от сега вече 2пъти ме боли през 10 мин, но беше спряла болката до сега от 8ч

# 233
Снощи към 04ч много ме заболя корема ниското, все едно ми се ходи по голяма нужда. Опитах се, но нищо. Върнах се легнах си и след 10 Мин пак същото но този път успях да отида по голяма нужда. След това до сега още няколко пъти се събуждам от болка ниско долу, не съвсем лека щом ме събужда. Немога да разбера корема ми дали е достатъчно твърд. 🤷 И това чувство че ми се ходи по голяма нужда не отминава. Дали ми е раздразнен стомах нещо или имам контракции какво мислите? Започвам да засичам от сега вече 2пъти ме боли през 10 мин, но беше спряла болката до сега от 8ч

Аз имах същия проблем 3 дни и днес се поуспокойха нещата. И аз вече не разбирам какво става...

# 234
Аз вече преносвам 5 дни, така или иначе имам час за предизвикване в понеделник. Дано излезне по рано

# 235
Аз вече преносвам 5 дни, така или иначе имам час за предизвикване в понеделник. Дано излезне по рано

Дай боже да е по-скоро. Аз имам 15 дена до термин 😊

# 236
  • София
А термина правилен ли ти е? Защото според моя док и аз преносвам 5 дни и ме вика за индукция в понеделник, но според мен термина ми е грешно изчислен и в понеделник ще се водя преносила 5 дни, а не 10. Нямам към момента ниакакви индикации да си тръгнат естествено нещата, а правя всичко - качвам стълби, чистих прозорци, чистих и тъках загоряли тенджери и котлони. Много ми е притеснено, че избързваме. Пет дни ми се виждат малко Sad Второ раждане ми е и с първото преносих отново, но там търпеливо ме изчакаха до 42 седмица като да кажем 3 дена преди да чукна 42 седмица ми почнаха контракции разхвърляни из целия ден, нерегулярни и си отидох в родилното с контракции. Да, наложи се окситоцин, но поне родовата дейност беше започнала. А сега няма никакви индикации... Струва ми се много рано и опасно Sad

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 14:47 от г-ца Калина

# 237

Стяга ли те и кръста? С дъщеря ми контракциите които имах ме пращаха непрекъснато по голяма нужда... Докато вече нямах какво да изходя...

# 238

Същата история,само че аз преносвам 4 дни. Вече почвам да мисля че главата е прекалено голяма и не може да мине и за това не тръгва. Втора бременност ми е ,супер съм изнервена и напрегната. Всеки ден ходя на тонове с надежда да ме приемат , но са сега съм за приемане в понеделник...

# 239
А термина правилен ли ти е? Защото според моя док и аз преносвам 5 дни и ме вика за индукция в понеделник, но според мен термина ми е грешно изчислен и в понеделник ще се водя преносила 5 дни, а не 10. Нямам към момента ниакакви индикации да си тръгнат естествено нещата, а правя всичко - качвам стълби, чистих прозорци, чистих и тъках загоряли тенджери и котлони. Много ми е притеснено, че избързваме. Пет дни ми се виждат малко Sad Второ раждане ми е и с първото преносих отново, но там търпеливо ме изчакаха до 42 седмица като да кажем 3 дена преди да чукна 42 седмица ми почнаха контракции разхвърляни из целия ден, нерегулярни и си отидох в родилното с контракции. Да, наложи се окситоцин, но поне родовата дейност беше започнала. А сега няма никакви индикации... Струва ми се много рано и опасно Sad

Мисля че е правилен термина. Не се притеснявай не е рано дори и 5 дни да е след термин. След 39 седмица е добре да излизат, защото после старее и плацентата и не се знае дали успява да осигури всичко необходимо на беббето

Общи условия

Активация на акаунт