Отговори
# 615
Какво мислите за тези резултати? Бихте ли отишли при хематолог за предписване на терапия при бременност?
Скрит текст:
Аз съм с една от тези мутации и без терапия минах през два аборта.На Фракси и @спирин бях до края.

# 616
sonityy , почивай щом имаш кървене,но с болничните преди 12 г.с е малко по-особено.
На теб досега АГ ли ти издава болничния за кървене?

Аз съм добре ,нямам никакви симптоми, освен умора, ама то и преди си го имах 😂 Ще видим занапред как ще е.
Записах час за ангиолог на 15-ти ,после съм на АГ и на 23-ти на кардиолог

Ако не си записана все още за женска консултация, може ли изобщо АГ да издава болничен? 🙄 Мисля, че в началото може да се взима от личния лекар, но нека и по-запознати да кажат
Личния лекар може да издаде до 14 дни,АГ може да издаде на база епикриза,трябва да те хоспитализира,иначе не може.Поне така беше преди години,но може и да има промяна.

Досега ЛЛ ми издаде само веднъж болничен, АГ се ослушва. Но утре със сигурност ще отида при АГ и директно ще го питам. Чух нещо за тези задължителни хоспитализации, но не знам какво ще ми каже. Предния път дори с кървенето не ми даде.
С предходната бременност още в 5 седмица при първото кафяво зацапване, АГ (не сегашния) ми издаде болничен веднага, та чак до края.
Ще видя какво ще каже утре, ако не иска ще взема от личната, при всички положения. Много ми е притеснено иначе и имам чувството, че не правя всичко възможно, ходейки на работа.

# 617
Сониту, ако имаш възможност си пусни неплатен няколко дни в краен случай. Макар че ми е доста странно да не дават болничен при зацапване/кървене. Едно време минаваше с 20 лева под масата за щяло и нещяло, сега може и да са станали по-сериозни 😒

# 618
Момичета, чета ви, но не ми остава време да пиша - много работа се насъбра, а малката кара поредния отит. Честито на всички с положителни тестове и успех на всички в процедури! На останалите разбира се също, една приятелка ми каза, че празнува всеки нов цикъл, защото е първият ден на бременността.

Аз още боря едни гъбички, първото лекарство не подейства. От години не бях имала.

Може ли да ви помоля за мнение за хормоните, 4ти ден от цикъл. Какво означават и може ли да се направи нещо (според АГ засега не)?

Скрит текст:

# 619
  • Замък сред облаците
Нисък естрадиол, висок ЛХ - звучи ми или потисната функция на яйчника, или като О да е непосредствено след края на МЦ. Като продължителност колко ти е цикъла и колко мунструацията?

Аз се разписвам с МЦ. Отново ми дойде на 30 дни и благославям добавките. От месец на месец малко ги променям като дози, че вярно са много хапчета и в един момент тотално забравях да пия (примерно 3 от 7 дни). Спрях Б12 и ще направя пауза от 1 месец, след близо 3 прием.
Сега съм на:
 - от М до О - сутрин миоинозитол 500мг, цинк 15;кг, бета каротен 10хил ед, метафолат 400мкг, вит Д 3000 ед; вечер селен 100мкг, омега 3 1 табл, магнезий и Б6 (сега ще търся форма с хубаво качество, досега взимах на валмарк).
 - от О до М - сутрин миоинозитол 500мг, цинк 15;кг, вит Е 100мг, метафолат 400мкг, вит Д 3000 ед; вечер селен 100мкг, омега 3 1 табл, магнезий и Б6.

Още не сме подновили активно опитите, ММ реши да сваля килограми първо...

Скрит текст:
Сетих се че трябва да търся метилиран Б6 и след кратка справкя в гугъл, харесах това. Не съм особен фен на марката ама като няма много алтернативи, пък не ми се пият отделно хапчетата: https://www.vitagold.bg/produkt/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D … 0%BD%D0%B0%D1%82/

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 10:53 от АА

# 620
AA, благодаря, и аз четох подобно тълкуване. Също ПКЯ, обаче не съм с такива. Цикълът ми е около 26 дни (между 24 и 27, един два пъти годишно 30), менструацията 4-5. Иначе ние още не ползваме ову тестове (то и опити не сме почнали като хората, с тия гъбички) и не знам кога е овулацията. Но при дъщеря ми бях засекла с лентички и беше сравнително късна. Ама то това си беше преди 3 години...сега на прегледа като тествахме хормоните АГ видя, че е имало ову вляво, ама кога не ми е обяснила.

Четох че и нисък витамин Д може да е причина, аз сега от месец пия.

Килограми и аз искам да сваля, ама мнооого бавно става. То и знам че не бива драстично, ама и не съм особено постоянна с храненто, само със спорта.

# 621
  • Замък сред облаците
Е, то няма как със задна дата да отгатне кога е О по УЗ преглед Grinning Помисли за храненето, една част от нещата са свързани с конверсията на стероидните хормони от надбъбречните в полови хормони, като за това е много важно храненето. Ако си с ПКЯ, може да видиш съвети за подходящите храни. Аз много харесвам ето тази таблица от Meals she eats: https://www.instagram.com/p/CK7m8j8jvRb/ Нямам С/ПКЯ, но въпреки това храненето според цикличните фази подобрява фунцията на яйчниците. Естествено, не всяка храна може да пасва на вкуса ти, някои ми идват много екзотични, но има достатъчен набор от варианти.

# 622
Получих становие от доц. МИхайлова
Нещата не изглеждат добре. Някой тук взимал ли е ЗАрзио? Чух че има кофти странични ефекти.

# 623
  • Замък сред облаците
Зарзиото подпомага имплантацията, мисля. Имали сме съфорумки с подобна терапия, на една специално (вече не пише във форума) й го назначиха не като имулогично, а за отлепяне и помогна. Иначе терапията даже е доста лека за имунологичен проблем.

# 624
Абсолютно същата терапия ми назначи и на мен доц. Михайлова. Нямах странични ефекти. Но и никакъв ефект при естествени опити. Иначе причината да го назначи е липсата на цитокина GM-CSF, който има отношение за имплантацията. По принцип в Надежда знам, че го изписват при повечето инвитро процедури.

Сенкова не му е фен и вероятно ще следваме терапията на нейната имуноложка при трансфер.

# 625
Чак на 28 имам разговор с доц . Михайлова. За това да попитам тук: някой има ли с подобен кир генотип и какво означава, че е неблагоприятен? В смисъл означава ли, че не можем да си имаме дете?

# 626
Здравейте момичетаа 🍀 Идвам да се оплача, защото в неделя ми дойде цикъла и много се депресирах.. имах кюретаж през месец юни в 7г.с. и сега подновихме опитите, но уви не стана.. пожелавамм успех на всички 🤗

# 627
Излезна ми цитонамазката 🫠

# 628
Освен това как така зарзиото се инжектира в деня на овулация и четири дни сред това? Тек има нещо сбъркано според мен 🤔

# 629
Empathy Най-добре е да пишеш на лекарката с въпросите си, тъй като тя е назначила терапията и вероятно е по-наясно от тук пишещите. На мен ми беше назначен на 3 пъти. В деня на О, 4 и 6 след О. Като дозата ми беше по 1/3 от инжекцията. Държат се в хладилник и за жалост иглата е само 1, не е много хигиенично, но се преживява.

Общи условия

Активация на акаунт