Отговори
# 630
АА ,вит б6 аз взимам на natural factor, усвоима форма е в бг цената е малко висока
Обикновено дебна из айхерб, и взимам количество

# 631
Аз днес си направих малко контролни изследвания. Има и приятни изненади, и не толкова приятни. От гликирания си хемоглобин и инсулина съм много доволна. Вит Д и Б12 съм ги вдигнала, обаче феритина е все така нисък и освен това желязото е паднало мнооого (юли месец беше 15.9). Фолиева не приемам от края на август, ама не очаквах фолата да е паднал толкова много. Явно пак ще почвам. И е крайно време да си изкарам курса сорбифер.
От другото, което пуснах, само холестерола не е ок, ама гастрото последния път ми каза въобще да не му обръщам внимание.
Скрит текст:

Все още имам и съвсем слабо зацапване след последното изчистване на матката, ако продължи още ден-два ще търся пак АГ.

# 632
желязото е паднало мнооого (юли месец беше 15.9). Фолиева не приемам от края на август, ама не очаквах фолата

Здравей. Желязото и феритина трябва да се изследват в ден далеч от кървенето. Например аз го изследвам на 21-22 ден.

# 633
Мерси, Фрида. Днес ми е 19ти ден от МЦ. Иначе феритина беше 9,3 и като го изследвах юли месец, тогава е било на 30ти ден, две седмици след кървене след ЦС.
Смятам, че честото кървене последните месеци е дало отражение и е време да взема мерки.

# 634
Извинявай, не съм разбрала. Пишеше за цапане и аз го свързах с менструация.

# 635
  • Замък сред облаците
Мерси, Фрида. Днес ми е 19ти ден от МЦ. Иначе феритина беше 9,3 и като го изследвах юли месец, тогава е било на 30ти ден, две седмици след кървене след ЦС.
Смятам, че честото кървене последните месеци е дало отражение и е време да взема мерки.

Не е кървенето, б12 е. Като приемаш б12 се свързва с желязото за създаване на хемоглобин. Затова и преди съм казвала, ако не искате да взимате едно, а две да падат в триадата б12, фолат и желязо приемате и трите.

# 636
Интересно ми стана, АА и досега се рових, ама не намерих някъде да е посочено, че приема на б12 понижава нивата на желязото. Обикновено доколкото виждам ниските нива на б12 може да водят до анемия или да се наблюдават заедно с ниско желязо, не обратното. Ако ти се рови някога, може да ми пратиш нещо по въпроса, защото честно - не намерих описание на такава връзка.
Мислех дали не е заради нолпазата при мен, ама изследванията показват, че PPI водят до желязо дефицитна анемия при прием години наред, а не при прием от един месец, та и това не е.

# 637
Идвам да ви кажа какво стана с моя Аг днес. Обясних аз за продължаващото зацапване и т.н. Прегледа ме, ембриона се развива, отговаря на 8 г.с, има сърчице и всичко е наред. Няма отлепяне и остава това зацапване да е от напрежение, аз така си го обяснявам. Записаха ме за хоспитализация за 4 дни, след което ще ми издадат 30 дневен болничен, а след това продължение на болничния и така живот и здраве до края. Честно казано точно от това имах нужда. Работата ме беше хванала за врата и не ме пускаше, имам си собствен малък бизнес отделно от другата ми работа и общо взето бях на две работни места вечер до след 20ч, от 2 години все така. Смятам, че сега ще мога наистина да се отпуска и да се наслаждавам на бременността без притеснения и натоварване. Колкото и да се опитвах да "бутам" и двете, тялото ми даваше сигнали, че трябва да се откъсна от работния процес в името на нещо мноого по-важно и стойностно. Simple Smile)

# 638
  • Замък сред облаците
Интересно ми стана, АА и досега се рових, ама не намерих някъде да е посочено, че приема на б12 понижава нивата на желязото. Обикновено доколкото виждам ниските нива на б12 може да водят до анемия или да се наблюдават заедно с ниско желязо, не обратното. Ако ти се рови някога, може да ми пратиш нещо по въпроса, защото честно - не намерих описание на такава връзка.
Мислех дали не е заради нолпазата при мен, ама изследванията показват, че PPI водят до желязо дефицитна анемия при прием години наред, а не при прием от един месец, та и това не е.

Мисля, че това ще ти отговори: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4375157/#:~:text=Af … (p%20%3C%200.0001).

Но принципът е простичък - при липса на б12 или желязо, хемоглобинът страда - дали ще е общо ниско ниво или нисък % на пренасяне - все някъде ще куца. Почне ли се суплиментация, примерно б12, почва веднага вдигане на хемоглобина, а той дърпа б12 и желязо. Като не взимаш паралелно с б12 желязо, процесът взима от серумните нива, ако и те са ниски - от депата. И изведнъж ти лъсват ниски резултати и се шашкаш Simple Smile

Имай предвид че и фолатът, заедно с желязото и б12 участват и в производството на кръвни клетки, така че и този процес се засилва при суплиментация, и пак излиза нещо извън релси, ако е с недостатъчно високи нива. А и фолатът и б12 са трудно задържими витамини, заради водоразтворимата си натура.

# 639
Идвам да ви кажа какво стана с моя Аг днес. Обясних аз за продължаващото зацапване и т.н. Прегледа ме, ембриона се развива, отговаря на 8 г.с, има сърчице и всичко е наред. Няма отлепяне и остава това зацапване да е от напрежение, аз така си го обяснявам. Записаха ме за хоспитализация за 4 дни, след което ще ми издадат 30 дневен болничен, а след това продължение на болничния и така живот и здраве до края. Честно казано точно от това имах нужда. Работата ме беше хванала за врата и не ме пускаше, имам си собствен малък бизнес отделно от другата ми работа и общо взето бях на две работни места вечер до след 20ч, от 2 години все така. Смятам, че сега ще мога наистина да се отпуска и да се наслаждавам на бременността без притеснения и натоварване. Колкото и да се опитвах да "бутам" и двете, тялото ми даваше сигнали, че трябва да се откъсна от работния процес в името на нещо мноого по-важно и стойностно. Simple Smile)

Лека бременност, мила! Мисли за себе си и бебчо, а работата ще почака. Успех 🍀

# 640
Не съм писала от много време. Ама то е, защото нямах какво да кажа. Успя мъжа ми да си направи спермограма. Гледахме малко по-рано резултатите. Заключението беше някаква спермия, но каква точно не успях да прочета, защото бях без очила. Grinning Сега  ще ходи на андролог. Само да види как ще си нагласи работните ангажименти. Трябва да води и баща си на преглед до София, че е след сърдечна операция.

# 641
Момичета, имам два въпроса, като единия може да е коментиран, но не помня вече Simple Smile

Та, след много дълго отлагане, ми предстои слагането на имплант на зъба. След колко месеца бих могла да направя трансфер и този имплант какво прави, компрометира имунната система ли? Док каза (доколкото помня миналия път) че трябва да стои около три месеца и после ще мислим за коронка, но вече минаха почти 10 месеца от ваденето на зъба и не искам да го отлагам повече. Поне импланта да сложи, другото ще го мислим по-натам.

И другия ми въпрос : На 31.10 имах положителен тест за Ову и много обилна цервикална слуз (аз й викам сопол, защото моята така изглежда), а на 01.11 бях на преглед и АГ каза, че имам доминантен фоликул  26 мм, т.е. предположи, че в рамките на деня или вечерта ще се спука и ще има овулация. Имах и много лекичко срязване, но като цяло нищо общо с ужасните болки преди пункцията и отминалите месеци. На следващия ден вече тестовете бяха отрицателни. Днес обаче забелязах пак нещо такова като сопол, само че доста леко и единично, а вчера с мъжа бъркахме кекс. Възможно ли е да е останало нещо от вчера? ....Преди малко направих един тест за Ову и по-отрицателен няма накъде. Микробиологията ми е чиста.

# 642
Такава слуз се забелязва понякога и в други фази на цикъла. Мисля че се влияеше от високите естрогени.
Често ми се е случвало покрай стимулации и трансфери, когато бях бъкана с хормони.
И 1-2 дни преди М съм забелязвала.
Според мен не си заслужава да ѝ се обръща някакво специално внимание.

# 643
  • Замък сред облаците
При мен тази слуз продължава когато съм бременна. Ако не съм, се сгъстява и губи белтъчната разтегливост.
Но не е сигурен индикатор, защото хормони 😅

За импланта - ново тяло е в организма и има шанс да провокира ИС е по-реактивна и оттам трансферът да е рисков. Отделно се пие и АБ след имплант, мисля. Та, едно минимум 3 месеца май трябва да минат, за да се изключи отхвърляне на импланта от тялото, дали не и повече. Бих попитала зъболекаря конкретно, те знаят в какви срокове се следи за реакции от отхвърляне от тялото и обичайно това е срокът за “успокоението” на организма.

# 644
  • гр. София
За имплантите - щото и аз имам нужда да слагам, не е само до имунната система. Сега точно не помня, но при подготовка за бременност и бременност не се слагат, независимо базални или конвенционални. Може да се разровиш в нета, със сигурност го четох и се допитвах до няколко места. Та ако има възможност да се изчака..., макар че, ако си като мен, чакам с надежда повече от 5 години....
Момичета, по ваши обсъждания, и понеже ми свърши Опти ова-та, сега минавам на друга схема, моля за коментар ако нещо не ви се струва ок:
- Сутрин Метилирана фолиева и B12 / в средата съм на референтните и не е лошо да се вдигне/, със закуската Убикванол на Солгар
- На обяд - Вит Д - 3000 единици
- Вечер Омега 3

И Глюкофаж 2х1000, макар че с тези електронни рецепти ми предстоят разкарвания до някой док, че не го дават вече без, а моята последна е от миналата година....

Общи условия

Активация на акаунт