Отговори
# 645
  • София
за импланта - мама си слага миналата година. пие се АБ след поставянето му, седи между 3-6 месеца, в зависимост дали има някакви проблеми и чак тогава се облича с коронка. Според мен е рисковано да се слага преди трансфер.
Петифун, защо сменяш Опти ова-та?
Сенкова ми каза, че няма проблем да я пия 6 месеца.

# 646
Според мен няма никакъв проблем да се сложи импланта. Така или иначе има няколко месеца до трансфера. После отидоха поне още 2 години, ако настъпи бременност(стискам палци да се случи и вярвам в това ❤️). Консултирай се и лекарите ще ти кажат колко време след поставянето на импланта може да се направи трансфер. Погрижи се за себе си ❤️☺️☀️ Мисля, че 3-4 месеца са напълно достатъчни. Лекарите знаят как да процедират, има си успешни бременности и след ваксинации(пак с изчакване на нужното време), както и с донорски яйцеклетки, а там си е сложно, защото реално ти "трансплантират" ембрион, а не е обикновен трансфер, както и трансфери след органна трансплантация.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 10:08 от Kactus

# 647
  • Замък сред облаците
Аз не съм съгласна, при Салсера и възрастта е фактор…

# 648
Аз не съм съгласна, при Салсера и възрастта е фактор…
Не е така, защото вече има ембрионче и така или иначе няма да прави трансфер сега, а след няколко месеца. Нека говори със зъболекаря и репродуктивния. За 1 месец разлика няма да се промени нищо. Салсера не е чак толкова голяма 😁 Аз на нейно място не бих бързала след всички перипетии, болки, инфекции и т.н. Обаче бих се погрижила за зъбите си. В крайна сметка тя си решева, но и без друго си е в етап на изчакване. 🍀

# 649
  • София
Края на юли си сложих два импланта на горна челюст + синус лифт, повдигане на синуса. Имах оток и синини чак до окото (вероятно синус лифта допринесе) 7 дни, изписа ми се антибиотик превантивно. Имах много силна болка първите 24 ч., но си пиех оклис 600 мг и се тушираха нещата.

На 7мия ден ми свалиха конците. Трябва да изчакам още няколко месеца, за да ми сложат коронки, като първо се прави разкритие на импланта, т.е. отдръпва се леко венеца. Имах вече няколко контролни прегледа придружени от зъбни снимки на разположението на имплантите, всичко е наред и не ги отхвърлям.
Казаха ми, че ако до месец няма оплаквания, вероятността да се отхвърлят е нищожна. Според хирурга възрастта и оралната хигиена са голям фактор. Смятам, че щом от края на юли до сега нямам оплаквания, значи всичко е наред.

Това го направих, защото знаех, че скоро няма да има трансфер или стимулация. Трябва да се обмисли добре преди подобна стъпка. Всеки организъм реагира различно, чуждо тяло е.

За да се минимализира рискът от отхвърляне трябва да се лекуват, ако има болни зъби, кариеси, зъбен камък да се махне. Направих всичко това, за да сведа до минимум.

# 650
  • гр. София
Шантал, аз като цяло съм доволна от Опти ова-та, стартирах процедури с по 1 антрален и след техен прием стигнахме до 4 извадени яйцеклетки - три стигнали до 5ти ден. Нямах този резултат от FH pro-то например. Но ги приемам вече над година и предвид заспалия ми десен яйчник последните месеци, а само той е достижим за пункция, реших малко да побутна нещата, за да няма привикване.
ПС: Офтопик, но само да вметна, че не съм ви споделяла - самия Калчев на прегледа последния каза че в ляво е недостижимо. Ми на последната пункция имаше един единствен фоликул в ляво и благодарение на всички от екипа на Сенкова успяха да го пунктират. Там обаче, както се случва винаги, когато при мен попаднем на читава яйцеклетка, спермитата не са ни ок, ноооо, продължаваме. Та, за мен тези хора са герои!

# 651
  • София
имаме два фоликула сигурни за пункция и трети ако и той стане над 15мм, силно се надявам поне 1 бластоцид да получим накрая.

# 652
  • гр. София
Шанталче, стискам ти много силно палци и вярвам, че ще има поне едно ембрионче от този цикъл. Hug

При мен има 11 или 12 фоликула (не разбрах точно), но като слушах размерите им, ми се струва, че доста неравномерно нарастват. Имах по 16 мм, 15, 14, но и по 12 мм.
В събота ми е пункцията и ще видим колко Я ще извадим.

# 653
Шантал, Me, Myself & I, стискам ви палци всички фоликулчета да са озряли за пункция и да получите здрави и силни блатоцистчета, които да се превърнат в здрави и издръжливи ембриончета! Nature Sparkles Nature Star2
После свеж или замразен трансфер ще правите?

# 654
  • София
Фей, аз не знам какво ще правим.... изцяло се доверих на док и не съм и разпитвала особенно - мисля, че 4 цикъла ще събираме и после евентуално свеж или направо ЗЕТ.

# 655
Шантал, стискам ти палци! 🍀🩷🩷🩷🩷
Ми, майселф енд ай, стискам палци и за теб! 🍀🩷🩷🩷🩷

Правих генетични изследвания в Геника. Трябва ли да посетя лекар и можете ли да препоръчате в Бургас при кого да отида?

# 656
В Бургас, с никой 😅 Не знам дали доктор Тончев все още прави онлайн консултации(май медрес се казваше платформата). Звънни в МЦ Калчев и там ще дадат информация. Аз лично ходих на място в София.

# 657
Sisi_cat - аз съм с подобни без ACE. Води се нискорисков PAI, но все пак ми назначиха фраксипарин. Другата мутация е за неусвояване на витамини.
Хомозиготен озночава,че си наследила две хромозоми от вашите, а хетерозиготен- че една.
Аз се консултирах с хематолог и имунолог за тях, иначе АГ и генетиците ми обясняваха,че почти всички европейци ги имат и не са от значение.
Да, прави Тончев онлайн консултации.

# 658
  • гр. София
Фей, все още не знам за трансфер. Confused

Пуснах хормони сутринта и прогестеронът ми е 1.52 ng/ml. Чела съм, че трябва да е под 1-ца преди пункция, за да има после свеж трансфер, иначе лигавицата презрявала и шансовете за имплантация намалявали.

Странното е, че лекарката изобщо не коментира резултата.
Аз не посмях да я питам директно, само попитах дали има шанс за свеж трансфер. Тя каза засега да, но ще види в деня на пункцията как е лигавицата (явно основно по лигавицата се води).

Другото странно е, че в старите ми изследвания видях, че на предния свеж трансфер (успешен) дори не ми е изследван прогестерон, но тогава изобщо идея съм нямала, че трябва да се гледа. Сега съм шокирана, че тогава не е пускан дори и не знам какво да си мисля. А уж съм при добър специалист…

Ще говоря с лекарката на пункцията и ще видим как ще действаме, но съм доста разколебана и объркана в момента.

# 659
Чак сега стигнах до темата. Шанталче Късмет, ще стискам палци да имате поне 1 , дано 2 да са. От колкото ти беше часа днес?

И аз днес бях на преглед, показаха ми снежинките на снимка. Сенкова вече си е харесала кой ще връща, но няма да е този месец. Още има 2 не абсорбирани фоликула и ще ги чакаме да изчезнат. Било е нормално след стимулация. Боря си бацилите и ще пуснем контрола следващата седмица. Мислим да направим и надраскване на лигавицата за да имаме по-добри шансове.

Общи условия

Активация на акаунт