Отговори
# 690
  • София
аз те съветвам да пуснеш, и според мен две седмици са много

# 691
mommy, стискам палци на следващия преглед (когато и да е той), да си се види сакче, че и ембрионче!

Одри, MM комбинирани е пил само Profertil, ама не мога да кажа смислени ли са или не, защото при него така или иначе от добавки няма подобрение.

И минавам да помрънкам....
Скрит текст:
Така и не питах кога може да подновим сексуалните контакти след хистерото, ама реших да изчакаме поне един цикъл. Ама нали - хора сме, последно сме правили каквото и да е преди повече от месец, та сутринта си позволихме интимност (без пенетрация) и след оргазъм при мен освен, че пак почна кафеникаво зацапване, почнаха и пак болките в ляво.... Последно болки имах в неделя, всякакво зацапване спря в понеделник. Ако до още час-два не минат сигурно ще търся АГ. Зацапването ще го преживея, явно пак не ми е чиста матката и контракциите спомагат за това да изтече каквото има. Ама за болката обяснение нямам. Не виждам логика оргазъм да е обвързан със свободна течност по някакъв начин, че пак това да е причината, ама явно има нещо.

# 692
mommy ако реално си 5+2 си на поне седмица закъснение,нали?В тази седмица се засича и с коремен ехограф,обаче много зависи кой те гледа и на какъв ехограф.Аз лично не бих изтърпяла две седмици.
Засичала ли си овулация?

# 693
Имам 9 дни закъснение, но реално не съм засичала овулация. Би трябвало ехографа е е хубав, нямам съмнение в техниката.

Принципно се видя жълто тяло и “съмнение” за плоден сак.

# 694
И аз по същия начин бях притеснена на първия си преглед в 4+6. Нищо не се видя, просто уголемена матка, подготвящ се за бременност. Отидох много рано и точно като при теб каза-не мога да кажа нищо още и дали има бременност изобщо. Тогава си пуснах ЧХГ през два дни и видях високи стойности, следователно бременност имаше. След това в 5 г.с +5 се виждаше само плоден сак и жълтъчно мехурче и нищо друго-отново стрес. След 1 ден вече ембриончето беше там,т.е чак в 6 г.с. 🍀 Стискам палци. Аз постоянно съм на тръни, но доктора ме уверява,че всичко е наред и притеснението ми е в повече.
Според мен пусни ЧХГ и отиди след седмица на преглед отново. Нещата се развиват с часове.

# 695
Sonity, надявам се и при мен да е подобна ситуацията. Аз все още не съм крайно притеснена, защото е рано. Наясно съм, че всичко се случва в ранна бременност, така че съм подготвена и за по-лош сценарий. Само да не е извънматочна на всичко друго ще съм по-спокойна. Нямам кървене и силни болки. От време на време си усещам симптоми на ранна бременност. Последния ни опит беше на 15 ден от цикъла ми, така че може да е станало на 18 ден най-късно и примерно да съм в 5 г.с вместо 5+2 Grinning И като цяло този път късно ми се стори, че видях положителен тест.

Не си спомням дали изобщо някога съм ходила толкова рано на преглед. Наистина е излишно притеснение и не бих отишла без основание друг път преди 6 г.с. За ЧХГ не знам каква ще е ползата, освен за успокоение или по-голямо притеснение, дали ще изключи ИМБ?

Иначе поне взехме микробиология и пак ще пусна пакет за микоплазми за всеки случай.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 14:15 от mommy22

# 696
mommy, за мен стойност над 1000 без никакви оплаквания за остра болка би изключило вероятността за ИМБ. За по-сигурно второ ЧХГ след 48 часа, за да се види, че се удвоява правилно. Ако решиш все пак да не го пускаш поне отиди пак да те погледнат след седмица, ще е минало достатъчно време, за да се види.

# 697
Mommy22 ако пуснеш ЧХГ през 48 часа ще разбереш, че нараства правилно. Ако  не нараства ЧХГ, а обратното - пада, то тогава 2 седмици според мен са много да се чака и е добре да се консултираш с АГ.

Според мен щом се е видял плоден сак + жълтъчно мехурче или съмнение за такова/ембрион, то той би трябвало да се е видял в матката. Ако не беше там, в матката нямаше да се види нищо. Нека дамите, които са минали през това да кажат повече. Според мен щом са те видяли до колкото разбирам 2 пъти би трябвало да е изключена извънматочна бременност. По-скоро вариант ако падне ЧХГ остава може би кухо яйце.

# 698
Lygia, това беше първи преглед и се видяха в матката, да. Hug

# 699
При мен в 4+6 ЧХГ беше 1772, след 2 дена 2352. Момичетата тук ме успокоиха, че с тези стойности не е извънматочна, иначе аз само това си мислех. Може би ще се ориентираш ако си пуснеш. 🍀

# 700
Аз не бих пускала чхг на този етап. Бих отишла отново на преглед през новата седмица (понеделник/вторник). Доколкото разбрах се е видяла сянка в матката, не плоден сак. Ти сега си избързала за първи преглед, където нищо не се е видяло, пък за втори ще чакаш две седмици….. Нещо не намирам логика 🙄

# 701
Видя се нещо, което прилича на плоден сак, но не е потвърдено, че е това. Със сигурност имаше жълто тяло обаче.

Избързах, защото бях си запазила часа още преди да разбера и исках да пусна микробиология тогава. Следващите свободни часове бяха чак за след 2 седмици, та това е причината. Мога да отида при друг лекар, но не знам дали ще има голяма разлика в рамките на 3-4 дни.

# 702
В начална бременност 3-4 дена разлика са си доста. При мен беше точно толкова разстоянието между двата прегледа, в които не видяха нищо и после го намериха къде е. При теб и сега са видели нещо, въпреки, че не са определили със сигурност какво е, така че в понеделник със сигурност ще могат да ти потвърдят бременността. Питай лекаря си дали би могла да те вмести по-рано дори без час.

# 703
  • София
съжалявам ако ще прозвуча негативна, но... при мен ИБ започна с кървете 10 дена след датата на Ц, без болки. На прегледа се видя нещо като сак в матката. Уточнявам, че много често има псевдосак, и тук чхг-то играе съществената роля. Ако не ти се занимава с чхг - преглед понеделник-вторник, както е написала Алисън.

# 704
  • Замък сред облаците
Не може да се види жълто тяло пък сак не. То ЖТ е в сака. Или докторът не знае какво гледа (в кюретажната един видя два ембриона в 4гс+, а се оказа извънматочна), или….

Общи условия

Активация на акаунт