Отговори
# 180
Е... И аз от днес, тази вечер, след 10 дневно закъснение ми дойде... Тропам си на народните танци и го усещам.... 🤣🤣🤣Поне дойде.... Че първо ще посрещам мъжо след 3 дена и час при Сенкова ще записвам...... Та.... Надявам се ноември да е успешен за всички ни....... 🍀
Предложение за следващата тема:

Ноември наближава, надеждата продължава, мами нас да ни направи за прекрасни коледни дари!!!

# 181
Bubble, Joss Stone благодаря момичета. Притесних се като видях толкова неща, още повече като никой не открива причината за БХ.  АГ иска утре да се чуем, ще видим какво ще каже.

# 182
  • Замък сред облаците
Пълнолуние, то зависи и от фазата на МЦ и дали приемаш стимуланти, знаеш 🤗

# 183
Честито на fearless и empathy - да сте здрави момичета и да не можете да празнувате от ревящи бебета догодина 😄

Караджова, толкова се радвам за теб! Сега се успокой, мисли положително, представяй си как бебето расте и се развива нормално и не се тревожи. От ❤️ ти желая всичко да е наред!

Аз днес бях на АГ и се съгласи да правим стимулация с кломифен ❤️ одобри и комбинацията от добавки и неща, които си миксирам. Не видя нещо, което да се оформя като доминантен фоликул, но каза, че е напълно нормално на яйчниците да им е нужно време да се разбудят от добавките, ако са били мързеливи толкова дълго. Съгласи се и да следим растежа на фоликулите. Почувствах се подкрепена и много го усетих - надявам се с негова помощ да се получат нещата.
Излезе и ЯМР-то - долклкото виждам всичко изглежда нормално, с изключение на киста на жълтото тяло с размер 22мм. Това, което четох е, че не е сериозно състояние или изискващо непременно действия с този размер.
Доволна съм от днес - още една крачка напред.

# 184
Караджова, страхотна новина, нека всичко се развива положително и занапред!
Реших да споделя някои неща, които си отбелязах от форума за автоимунни заболявания. Ако може да е полезно на някой, основно е за добавките.
Скрит текст:
Проучвания на нивата на цинк по време на бременност показват, че дефицита увеличава риска от неадекватно функциониране на имунната система на потомството след раждането;
По време на инфекция депата на витамин Д се мобилизират и се насочват към моноцитите, тъй като те са свързани с реакцията по време на инфекция и ако се изследва по време на инфекция, или непосредствено след, той ще излезе нисък.
По време на стрес правим още по-голям дефицит на микронуриенти. Цинк и селен са в преразход по време на хроничен стрес когато кортизолът се покачва.
Оптималните нива на вит. Д подобряват когнитивните функции, емоционалното състояние, подобрява физическата активност, намаля риска от инфекции. При Хашимото помага да се съхрани активната част на жлезата и да функционира по-дълго и по-качествено, както и при диабет тип 1, да се съхранят клетките на панкреаса;
По отношение на усвояването капките се използват основно при деца. По-щадящи са, но неподходящи за големи дози. Най-добрата форма на пазара е липозомната форма на вит. Д – златен стандарт – имат много висока бионаличност, сравнена с тази която би имала инжекционно. Толерират се добре и от хранителната система, при хора със сериозни заболявания и гастрит и оперирана жлъчка, или забоялване на панкреаса. За да се усвои добре вит. Д трябва да се произведат достатъчно храносмилателни сокове;
Когато изберем капки и перлички – трябва задължително да се приемат по време на хранене и то мазно!
Повечето витамини е по-добре да се приемат в първата половина от деня;
Завишено съотношение на калций и магнезий е отговорно за глюкозния ни толеранс и колкото по-дисбалансирани са оптималните стойности- толкова по-вероятно е развиване на метаболитен синдром или съответно диабет. Когато калцият е много по-голям от магнезия говорим за дефицит на магнезий. Ако човек започне да си допълва дефицита на магнезий, и подобрява съотношението калций магнезий, той постепенно приключва с глада за сладко;
От съотношението калций/калий може да съдим за ефекта от работата на щитовидната жлеза. Те са свързани с пропускливостта на клетъчните мембрани, колкото калция е по-завишен от калия, толкова мембраните са по-малко пропускливи;

# 185
Честито Караджова, много се радвам за теб! Дано продължиш така и до пухкавия край! И разбира се дано да поръсиш и нас със вълшебния прашец!

# 186
Момичета, може ли мнение за тези резултати? Според личния всичко е ок и едва ли не да не взимам нищо, но аз искам да подобря каквото мога. Витамин Д не бях пила цяло лято, сега пръскам спрея на Better you с 3000 К2. Обаче мисля да взема и B12. Понеже съм с мутация за B витамините - methylcobalamin ли ми трябва и дали 1000 или 5000 микрограма? Благодаря предварително!
Също АГ ми каза, че стойностите на тестостерон, ЛХ и естрадиол са ми малко под долна граница, но ФХ бил ок и съотношението също и били нормални за 4 ден от МЦ и да не взимам нищо. Като ми изпрати точни резултати пак ще ви питам.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 187
Какво ще рече “Липозомна форма на витамин Д”? Може ли някой да постне линк към такъв продукт?
Пила съм всякакви витамин Д, никъде не съм виждала такава форма? Навсякъде пиеше във форма “cholecalciferol”.

Найсна, ако правилно се ориентирам витамин Д ти е на долната граница на референтните. Знам, че е хубаво да е по-близо до горната. За витамин Б12, да това е формата. Аз с 1000mcg го вдигнах на горна граница на референтните доста бързо, 3 месеца прием някъде. След последното изследване спрях да го пия.

# 188
Здравейте! Идвам да ви разкажа, про мен се видя в 5+1 плоден сак, след което вчера в 5+5 получих зацапване и леко прокървяване. Ходих на спешен кабинет е Токуда и ми казаха, че матк.е спокойна. Явно кърменето не е било обилно и беше спряло, видя се плоден сак и жълтъчно мехурче, но все още нямаше ембрион. Отново притесненията почнаха. Казаха да продължавам с приема на утрогестан, фолиевата киселина и не ми назначиха да лежа, което ми се стори странно.
При предишната бременност точно в 5сед са ми казали "вижда се сакче с малко ембрионче", а сега никой.. Надявам се, че е рано просто и малко се забавя. 🙏

# 189
  • Замък сред облаците
Найсна, за мен фТ4 е нисък. Останалото е ок. Вит Д продължавай.

Герка, като напишеш в гугъл излиза такова вит Д и къде можеш да го купиш.

Соня, стиснати палци.

# 190
А знаеш ли какво означава "липозомен"? Аз го разбирам, че е разтворен в някаква мазнина. Защото ето един такъв примерен продукт - пише, че е липозомен, но в съдържанието самият витамин Д е cholecalciferol.

https://www.iherb.com/pr/dr-mercola-liposomal-vitamin-d3-5-000-i … 30-capsules/67794

# 191
А знаеш ли какво означава "липозомен"? Аз го разбирам, че е разтворен в някаква мазнина. Защото ето един такъв примерен продукт - пише, че е липозомен, но в съдържанието самият витамин Д е cholecalciferol.

https://www.iherb.com/pr/dr-mercola-liposomal-vitamin-d3-5-000-i … 30-capsules/67794
Липозомите най-просто казано са микрокапсули. Витамин Д в случая е затворен в такава микрокапсула, което подобрява абсорбцията, защото директно се усвоява от клетките. Вече има много добавки, чиито производители използват тази технология, за да имат желания ефект. ☺️ Добавките на SmartHit са капсулирани в липозоми.
Аз ползвам такъв глутатион ☺️

# 192
Стискам палци и искрено се надявам всичко да бъде наред! Както са ти казали пий си лекарствата и си почивай колкото можеш повечко и всичко ще бъде наред! Чакаме да ни се похвалиш с хубави новини... Както се казва "Дано ти е лека ръката" на теб и Караджова😃 Поздрави!

Здравейте! Идвам да ви разкажа, про мен се видя в 5+1 плоден сак, след което вчера в 5+5 получих зацапване и леко прокървяване. Ходих на спешен кабинет е Токуда и ми казаха, че матк.е спокойна. Явно кърменето не е било обилно и беше спряло, видя се плоден сак и жълтъчно мехурче, но все още нямаше ембрион. Отново притесненията почнаха. Казаха да продължавам с приема на утрогестан, фолиевата киселина и не ми назначиха да лежа, което ми се стори странно.
При предишната бременност точно в 5сед са ми казали "вижда се сакче с малко ембрионче", а сега никой.. Надявам се, че е рано просто и малко се забавя. 🙏

# 193
Соня, стискам ти палци и всичко ще е наред. Кураж!
Момичета, може ли коментар на тези изследвания:

От всичко разбрах, че имам дефицит на витамин Д. На 37 съм, ако има значение...

# 194
И Б12 трябва да е в горните граници

Общи условия

Активация на акаунт