КОЛЕДА 2023/2024

  • 123 852
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 564
Няколко идеи за украса на меденки. Тези са миналогодишните ми. Всички са слепени с конфитюр. Едните са с кувертюр и захарна поръска, другите с фондан и фонданови картинки /тези с фондан са гадни, но аз мразя фондана/ и другите само с фонданова картинка, които са и най-сполучливи, тъй като картинките са тънки и не дъвчеш захарно тесто. Картинките ги изрязвам с формичката с която режа меденките и лепя върху меденката с желатин разтворен във вода.



# 226
  • Мнения: 549
Може ли идеи за коледна украса на меденки, но да е без фондан. И дали според вас меденките на Ванчето стават да се правят с формички за меденки( елхички, сърчица) , вместо така на топчета.

# 227
  • Мнения: 17 116
Може ли идеи за коледна украса на меденки, но да е без фондан. И дали според вас меденките на Ванчето стават да се правят с формички за меденки( елхички, сърчица) , вместо така на топчета.
Скрит текст:
Ами зависи колко брашно сложиш, ако ги улучиш твърди стават за формички, иначе може да станат на барбарони. Украса с шоколад или подходящо тесто и пачати разни за шарки.

# 228
  • Мнения: 549
Ей това с брашното ми е най-трудно да преценям 🙁

# 229
  • Мнения: 1 709
Ето още видове от цедките за чай,които могат да са полезни.

сърце

мида и звезда

# 230
  • Мнения: 8 967
За ванилените кравайчета ми е въпроса. Ползвате ли форма за изпичането им?
По магазините са пуснали такава https://www.weltbild.de/artikel/deko-trends/vanillekipferl-backb … AcqhoCYnkQAvD_BwE
Чудя се, лесно ли се изваждат от нея?

# 231
  • Мнения: 1 709
Аз винаги ги правя на топчета.По-лесно и бързо става,без риск от начупване.

# 232
  • Варна
  • Мнения: 1 472
Аз имам, но я ползвам рядко. Оформям ги на ръка, ако бързам, праея топчета. Някой беше пуснал клипче как се вадят - чукваш формата в плота и после вадиш.

# 233
  • In transit
  • Мнения: 14 434
Pippi_, и аз ги оформям на ръка, но сега си поръчах от немския ДМ, силиконова форма. Grinning

# 234
  • Мнения: 11 001
И аз вчера се чудих за едни формички. В един антикварен магазин по случайност мернах дървена матрица за коледни бисквитки и много ми хареса, но толкова подозрително ми беше как ще станат с тези плитки формички и колко ще ми е играчка и не взех. Сега си мисля, че май трябваше да я взема.
Но още не сме започнали с бисквитките за коледа за да не омръзнат до Коледа. Още пазя есенното настроение в кухнята. Просто оглеждам и се настройвам Simple Smile

# 235
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз не ползвам форма за ваниловите кравайчета, от години не ми се и натрошават, но спазвам рецептата на Наталина до последната запетайка. Също и оформям както тя е писала.

# 236
  • София
  • Мнения: 3 332
И аз ги правя без форма, оформям на ръка. 2-3 счупени отиват в графа “за дегустация” на партидата. 😃

# 237
# 238
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 897
Аз преди ги давах на децата да ги овалват в пудрата захар, но нещо подозрително много се чупеха и трябваше да бъдат изядени на място Joy

# 239
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
За ванилените кравайчета ми е въпроса. Ползвате ли форма за изпичането им?
По магазините са пуснали такава https://www.weltbild.de/artikel/deko-trends/vanillekipferl-backb … AcqhoCYnkQAvD_BwE
Чудя се, лесно ли се изваждат от нея?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post.html
На ръка


Изрязани с ламаринена форма


Не се чупят , когато изчакам няколко минути да изстинат след изваждането от фурната.

Общи условия

Активация на акаунт