КОЛЕДА 2023/2024

• 123 877
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 240
Аз не ползвам форма за ваниловите кравайчета, от години не ми се и натрошават, но спазвам рецептата на Наталина до последната запетайка. Също и оформям както тя е писала.

Криси, специално към теб въпрос - какво нишесте използваш? Да търся в българския магазин или има алтернатива по местните магазини?

# 241
Въпрос към Пейч пак, за Коледните рулца по хърватски 😊 Замесих тестото, но гледам пише 12 часа в хладилник. Може ли по-малко, 3-4ч да речем, че нямам търпение и не ми се чака до утре чак.

# 242
Ванилените кравайчета оформям на ръка, спазвам точно рецептата на Наталина.
Меденки с печат правих по рецепта на FEDORCKA.BLOGSPOT.COM. Сполучливи бяха.

# 243
  • Русе
Скрит текст:
Въпрос към Пейч пак, за Коледните рулца по хърватски 😊 Замесих тестото, но гледам пише 12 часа в хладилник. Може ли по-малко, 3-4ч да речем, че нямам търпение и не ми се чака до утре чак.

Минимум 4 часа.

# 244
  • нейде там, където ....
Ванилените кравайчета оформям на ръка, спазвам точно рецептата на Наталина.
Меденки с печат правих по рецепта на FEDORCKA.BLOGSPOT.COM. Сполучливи бяха.

Ванилените кравайчета са във вечния списък за правене при нас, заедно с напуканите какаови сладки без шоколад. Със специалната тава, за мен, е по-бавно. Новото допълнение са speculacius, макар и без килимче. Чакам го да дойде другата седмица, намерих го на много добра цена в TEMU.

За първи път опитахме меденките с печати и ни идват доста сладки. Иначе пазят форма, чудесни са на вид, но ще се върнем към меденките на Джемма и Джули. Разточвам тестото до около половин сантиметър, после също може да се използват печати и всякакви други украси.
Скрит текст:
С рецептата на Джемма

# 245
  • Балчик
Аз пека ваниловите рогчета в такава тава,стават еднакви ,мънички и красиви. Има тънкости при оформянето и ваденето.

# 246
Джемма, сподели моля за тънкостите.

# 247
  • München, Deutschland
Аз не ползвам форма за ваниловите кравайчета, от години не ми се и натрошават, но спазвам рецептата на Наталина до последната запетайка. Също и оформям както тя е писала.

Криси, специално към теб въпрос - какво нишесте използваш? Да търся в българския магазин или има алтернатива по местните магазини?
Взимам от Кауфланд най-евтиното нишесте, води се Speisestärke, под 1 евро за 250г е, мисля отиваха 60-80г за една доза. Наталина не живее в България, та няма смисъл да търсиш специално българско нишесте. 😃

Иначе има.всвкакви нишестета, от на всеки магазин собствената марка, но пекарските неща на Кауфланд от години са най-хубави. Значително по-добри от Belbake на Лидл, просто нищо общо нямат печивата.

Уточнявам за останалите момичета, че говоря за Кауфланд и Лидл в Германия.

# 248
Ето ги на Пейч Коледните рулца по хърватски. Много са хубави, ако има мераклии да пробват. По ми харесват от нашите виненки. Рецептата ми се получи точна. Единствено си позволих да запека орехите, захар не сложих (стевия на прах сложих) и сложих малко повече галета (по точно добавих 2-3 бисквити смляни още, че ме достраша да не прецакам вкуса), че малко рядка ми се получи сместа за пълнежа.. Но с бисквитите оправих гъстотата. Пекох 25 мин при мен. Благодаря Пейч.

# 249
  • Русе
Скрит текст:
Ето ги на Пейч Коледните рулца по хърватски. Много са хубави, ако има мераклии да пробват. По ми харесват от нашите виненки. Рецептата ми се получи точна. Единствено си позволих да запека орехите, захар не сложих (стевия на прах сложих) и сложих малко повече галета (по точно добавих 2-3 бисквити смляни още, че ме достраша да не прецакам вкуса), че малко рядка ми се получи сместа за пълнежа.. Но с бисквитите оправих гъстотата. Пекох 25 мин при мен. Благодаря Пейч.

Благодаря за доверието! Чудесни са се получили!
Суровите орехови ядки поемат врящото мляко /течността/ и сместа за пълнеж стои относително гъста. Просто трябва да престои поне 2 часа.

# 250
Моят ден започва с кафе с бисквитки. Дано в петък да ми стане роклята за Бала Sweat Smile

Вторият опит се получи по-добре. Предният път ги правих с кафявата захар, която имах в нас
Скрит текст:
Сега си купих Мусковадо, понеже не намерих Панела. Тестото стана много по-различно и на вкус повече се одобриха.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 13:10 от vox

# 251
  • Балчик
Джемма, сподели моля за тънкостите.

Тестото се разнася със шпатула. Когато са готови, се изчакват 5 мин да поизстинат и тавата леко те тръска в плота. Сетила съм се да снимам накрая,с последното тесто.
https://youtu.be/JDwER6cLQmM?si=Tht-mkYvd2A1M1wt

# 252
  • In transit
Вчера разглеждах различни видове кафява захар, която да замести Панела в канелените бисквити. Мисля, че тази тъмна демерара е същата , като аромат и консистенция. Не е на зърна, като кристалната, Ами като пясък стои. На аромат е силно карамелена.

# 253
  • София
Да попитам, че не зная как да се справя с една захар Мусковадо. Много често след отваряне захарта се овлажнява, тя е много хидроскопична и става на камък, не мога даже да я разтроша хубаво, остават малки слепени парченца ,  ако я сложа в блендер може да се счупи блендера, как действате с тази вид захар, благодаря.

# 254
  • In transit
Марчева, в какво я държиш захарта? Моята стои в пластмасови буркани на винт и не се овлажнява, освен пудрата захар на Захира, която по принцип си е, като камък Grinning

Пробвай с тампер за кафе, ако имаш...ама от тежките.

Общи условия

Активация на акаунт