КОЛЕДА 2023/2024

  • 123 734
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 7 964
Да ви се опача какво сътворих днес. Доза меденки на Джули ще бъркам. Първо, включих миксера в контакта, а той се оказа врътнат на най-висока степен и в резултат всичко в брашно. Изчистих, ревейки, омесих, точихме с малката, почваме да печем, брей, първата тава меденките едини такива си остават, каквто сме ги изрязали. Грам не се надуват. А сега де. Не е като да ги правя за първи път. Чета пак рецептата, содата съм забравила. Голяма бяла птица съм. Сега имам една голяма кутия обикновени бисквите с вкус на меденки Sad Ама така е като почвам да правя, докато съм в супер гадно и подтиснато настроение. А така се надявах това да ме разсея и да ми дойде поне малко настроението. Другата седмица пак, втори опит.
Има такива дни, но да не вземеш сега да си хвърлиш бисквитите. Идеално ще стане с крем за медовик - просто ги начупи и объркай с крема и малко смлени ядки, може да ги направиш даже като малки петифури - кръгли или правоъгълни, да ги полееш отгоре с малко бял шоколад или карамелов сос. 
Ако не ти се занимава с фалшив медовик, може да го направиш с любим конфитюр, като преди това ги напръскаш с малко прясно мляко, след това залей формичките с шоколад. Може да станат и на бонбони, което ти дойде отвътре.

# 346
  • софия
  • Мнения: 3 065
Едни бонбони от мен. От другата събота почвам списъка с коледните сладки.

# 347
  • In transit
  • Мнения: 14 430
tanya_p, чудни са! Heart Eyes Точилка с печати имаше в Пепко преди няколко дни.

# 348
  • София
  • Мнения: 6 660
Кубратова, мерси много. Няма да ги хвърля, аз бая се чудих дали да не метна тестото след първата тава, ама толкова продукти. А и малката каз, че са си вкусни Simple Smile Сега установих, че и сол на мусаката не съм сложила. Просто... чуден ден. Ама тиквеникът ми е станал супер, за компенсация на всичко днес Simple Smile

# 349
  • под тепетата
  • Мнения: 11 314
Днес опитах една бисквитка Спекулус от тези, дето ги дават по  бензиностанциите. На Мики са много, много по-вкусни!
Danifin1, веднага си харесах идеи! Благодаря!
Mimi, чудни ръкавички!

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 21:43 от bilqna_69

# 350
  • Мнения: 7 964
Кубратова, мерси много. Няма да ги хвърля, аз бая се чудих дали да не метна тестото след първата тава, ама толкова продукти. А и малката каз, че са си вкусни Simple Smile Сега установих, че и сол на мусаката не съм сложила. Просто... чуден ден. Ама тиквеникът ми е станал супер, за компенсация на всичко днес Simple Smile
Малко да изплагиатствам и да стана кръстница на мусаката ти: "Мусака отмъщение" Simple Smile
В кулинарната си история имам такива кюфтета, спонтанно кръстени от ММ, че нещо се бяхме скарали и вечерта  сервирам аз кюфтета с гарнитура, той набожда едно, опитва и пита - Това кюфтета "Отмъщение" ли са? 
Вярно, не се ядяха, колкото и да ги солихме после. Ама пък поне конклудентно си призна с въпроса, че има защо да носят това име, макар и от моя страна да не беше умишлено Simple Smile

# 351
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
О, catty m, как те разбирам. Получих ужасна новина и нито ми се украсява, нито ми се правят сладки. Какво ли ще сътворя и аз...

# 352
  • софия
  • Мнения: 31 086
Първи опит за коледно пънче. Не всичко е по оригиналната рецепта, защото не успях да карамелизирам кафявата захар,  беше ме страх да не я изгоря и накрая карамелизирах бяла захар.
Скрит текст:





Може ли рецепта за това пънче, моля?

# 353
  • Мнения: 2 375
Ох, zvanche, сега като видите оригинала и моето пънче ще ви се стори, като "недодялан пън" Sweat Smile

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/12/puff-pastry-c … tmas-log.html?m=1

# 354
  • Мнения: 7 964
Ох, zvanche, сега като видите оригинала и моето пънче ще ви се стори, като "недодялан пън" Sweat Smile

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/12/puff-pastry-c … tmas-log.html?m=1
Благодаря! Чудех се къде съм виждала такова пънче, точно в този сайт е било, но миналата година.
Така и не стигнах до него, правих друго.
Твоето обаче ми допада повече в поне едно отношение - кремът е повечко и хем ще се споят повече корите и няма риск да се разпада при рязане, хем ще е по-вкусно. Аз бих го направила като теб.

# 355
  • Мнения: 96
Здравейте, купих си формички за сладки с отпечатващи се детайли, но не ми се получиха. Тестото залепва по резеца и когато се опитам да го избутам, остават следи. Ползвах маслено тесто, добре охладено. Имате ли някакви съвети или трикове за работа с подобни формички?
Скрит текст:

# 356
  • Мнения: 17 116
Здравейте, купих си формички за сладки с отпечатващи се детайли, но не ми се получиха. Тестото залепва по резеца и когато се опитам да го избутам, остават следи. Ползвах маслено тесто, добре охладено. Имате ли някакви съвети или трикове за работа с подобни формички?
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако тестото не е подходящо ще лепне. Пробвай да намаслиш формичките и не натискай много, тези ситни букви няма как да станат добре ако влязат надълбоко. Струва ми се и че самият текст идва твърде дълбоко във формичката, може би затова не се получава, но на снимката не личи много добре как точно стои.

# 357
  • под тепетата
  • Мнения: 11 314
Топни формичката в брашно и пробвай. Имам един печат със ситен текст и той също ми се отпечатва трудно.

# 358
  • Мнения: 559
Препоръчайте ми бои за айсинг в хубави наситени цветове, както и фина пудра захар, все ми стои зърнест айсинга, а искам тънки и равномерни линии без да се запушва поша.

# 359
  • Мнения: 6 362
Вчера поръчах от Амазон това нещо  което прави бисквитките спекулус още по автентични:


Може би ще позакъснее, но пък ще си я имам занапред .  Подложката от силикон за изпичане на тънка мрежа още си я чакам от Алиекспрес. Дано дойде до другата седмица, че почвам .

Общи условия

Активация на акаунт