КОЛЕДА 2023/2024

• 123 730
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 390
  • In transit
Здравейте, ако не греша преди време се търсеше такава подложка, днес сутринта видях в Кауфланд 2 броя в опаковка за 8.99 лв
Скрит текст:
Не е такава. Вече го уточнихме. Тази е силиконова за печене. Мрежата, която се вижда на картинката е покрита със силикон и не става на квадратчета печивото.

# 391
Здравейте, мога ли да замразя настъргана сурова тиква за тиквеник на Бъдни вечер?Имам един много хубав резен и ми се иска да го запазя за тогава.

# 392
  • под тепетата
Да, аз редовно си замразявам остатъка. Ако е за крем супа не я настъргвам.

# 393
Здравейте, ако не греша преди време се търсеше такава подложка, днес сутринта видях в Кауфланд 2 броя в опаковка за 8.99 лв
Скрит текст:
Мики беше писала, че е купила от Змееборец, пък нещо не успях да ги открия на страницата и сега твоята информация ми идва точно навреме, благодаря! Ще променям маршрута на ММ довечера Simple Smile
Канех се, прочее, ако не намеря, да ползвам на Икеа силиконовите подложки против плъзгане на килими, че имам едно руло от тях и си режа за разни цели, не само за килими. Естествено, няма да пека бисквитите върху тях, а ще ги ползвам само да оформя решетка на дъното на бисквитите, като подложа формата под хартията, на която ще ги изрязвам и притисна тестото с точилката преди изрязването. По-сложно е като технология, но се надявах да се получи, не съм пробвала.
Ако взема подложки от Кауфланд, няма да се затормозявам с подръчния вариант, но някому може все пак да е полезно като идея.

# 394
Мъжа ми ходи до магазин с домашни потреби за нещо и видял тази форма за сладки. Понеже знае ,че събирам всякакви форми и резци ми я взел,но аз идея нямам какви сладки се правят с нея. Някой с идеи ?

# 395
# 396
Здравейте, мога ли да замразя настъргана сурова тиква за тиквеник на Бъдни вечер?Имам един много хубав резен и ми се иска да го запазя за тогава.
Можеш- настъргвам ,  вакуумирам и прибирам в камерата. Може и в обикновени торбички, ако нямаш вакуумираща машинка. Когато реша да правя тиквеник просто изчаквам малко да се размръзнат-  колкото да се ръсят равномерно .

# 397
Много благодаря! Пък аз миналия ден рових, рових и как не съм го намерила?! Поръчах си само шоколадите, пък за други неща, включително и за килимче, реших, че ще отида на място. Открай време обаче вече не работят в събота и през седмицата ми е почти невъзможно да се класирам в тяхното работно време. 
Ще взема и от тяхното, че гледам да имам почти идентично оборудване и в двете къщи, за да не разнасям.

# 398
Кубратова, не бързай защото се оказа, че не било същото май. Тъй като го купих сутринта, но е в колата на служебния паркинг, на обедната почивка ще я разопаковам и погледна дали е гладка повърхността или не.

# 399
Здравейте! Обръщам се към вас с молба за идеи. На Бъдни вечер сме в майка ми, на Коледа в свекърите. Естествено те са се подготвили хората, то аз винаги нося нещо допълнително към трапезата освен коледни сладки и подаръците им. И тук идва проблема ми, изчерпах се, не мога да измисля нищо, което е добавка към астията, защото основните те са си ги направили така или иначе. На Бъдни вечер съм носила ориз с маслини, чушки пълнени с боб и разядка с чесън и патладжан. На Коледа всяка година нося солена картофена торта. Дайте ми идея, моля, за нещо вкусно. Simple Smile))

# 400
  • Пловдив
Мъжа ми ходи до магазин с домашни потреби за нещо и видял тази форма за сладки. Понеже знае ,че събирам всякакви форми и резци ми я взел,но аз идея нямам какви сладки се правят с нея. Някой с идеи ?

За арабски сладки е Simple Smile
Ето за такъв вид е :
https://www.kulinarno-joana.com/2021/04/mamul-arabski-sladki-s-p … i-ili-shamfastak/

# 401
За подложката от Кауфланд, действително не е релефна. Като прекараш пръст се усеща неравномерно гладка, но явно това няма да се отпечата на тестото. Ами няма да я връщам ще си я ползвам за месене, разточване и печене. Мики, благодаря че ми обърна внимание и съжалявам, че съм пропуснала дискусията.

# 402
Кубратова, не бързай защото се оказа, че не било същото май. Тъй като го купих сутринта, но е в колата на служебния паркинг, на обедната почивка ще я разопаковам и погледна дали е гладка повърхността или не.
Благодаря!
И гладка да е, ще ми свърши друга работа, не се притеснявай Simple Smile
Видях и последния ти пост - замислих се, че бисквитеното тесто, когато се пече, омеква от разтопяването на маслото, така че напълно възможно е и да се получи релеф. Ще пробваме.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 15:29 от Кубратова

# 403
И тук идва проблема ми, изчерпах се, не мога да измисля нищо, което е добавка към астията, защото основните те са си ги направили така или иначе.
Може да направиш печени орехи с подправки за мезе, нямам рецепта, но може да потърсиш в интернет съвети и може да пробваш предварително да им улучиш времето защото много лесно изгарят. Но ако ги улучиш са супервкусни за мезенце и да се забавляват хората докато си пият винцето.

# 404
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Обръщам се към вас с молба за идеи. На Бъдни вечер сме в майка ми, на Коледа в свекърите. Естествено те са се подготвили хората, то аз винаги нося нещо допълнително към трапезата освен коледни сладки и подаръците им. И тук идва проблема ми, изчерпах се, не мога да измисля нищо, което е добавка към астията, защото основните те са си ги направили така или иначе. На Бъдни вечер съм носила ориз с маслини, чушки пълнени с боб и разядка с чесън и патладжан. На Коледа всяка година нося солена картофена торта. Дайте ми идея, моля, за нещо вкусно. Simple Smile))

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6251.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/06/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/10/blog-post_16.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/07/blog-post_30.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_12.html

Общи условия

Активация на акаунт