КОЛЕДА 2023/2024

• 123 715
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 420
Без набухвател или яйца тези меденки няма ли да чупят зъби Rolling Eyes

# 421
Погледни рецепти за арменски сладки.Те са с парено тесто без яйца .

# 422
  • Варна
Не съм много запозната, но мисля, че по тази технология се правят руските пряники. Ама без набухвател... не знам.

# 423
Яйца със сигурност няма. Набухвател може и да има, най -вероятно е бил сложен предварително в брашното, поради което не съм видяла.
П.С. меденките бяха хем меки, хем леко хрупкави, с невероятен аромат на леко препечана захар и масло.

# 424
  • Czech Republic
Яйца със сигурност няма. Набухвател може и да има, най -вероятно е бил сложен предварително в брашното, поради което не съм видяла.

Аз знам рецепта за меденки без яйца и мазнина.

Заради алергия ли търсите?

Пс. Намерих ето този клип в YouTube:
https://youtu.be/KgxOAnRoqtM?si=I1uCcrJVheiUhQ_O

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 21:38 от natalyna

# 425
Не,не заради алергия. Просто бяха много вкусни меденки и искам да се опитам да направя. Ето продуктите
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 21:55 от metome

# 426
  • Czech Republic
Не,не заради алергия. Просто бяха много вкусни меденки и искам да се опитам да направя. Ето продуктите
Скрит текст:
[/spiiler]
Мисля че клипа който пуснах е точно това, което търсите.

# 427
# 428
Здравейте! Миналата година правих за първи път коледни сладки, като едните бяха какаовите напукани. Нещо не ми допаднаха, станаха леко сухи и някак безлични. След няколко месеца пак правих но с масло вместо олио и добавих парченца шоколад. Станаха много по-вкусни, но не си намирам рецептата. Моля ако някой има рецепта за напукани какаови сладки с масло, да я сподели. Благодаря ви предвалително! 😊

# 429
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Миналата година правих за първи път коледни сладки, като едните бяха какаовите напукани. Нещо не ми допаднаха, станаха леко сухи и някак безлични. След няколко месеца пак правих но с масло вместо олио и добавих парченца шоколад. Станаха много по-вкусни, но не си намирам рецептата. Моля ако някой има рецепта за напукани какаови сладки с масло, да я сподели. Благодаря ви предвалително! 😊

Тези са с краве масло.

# 430
Харесах Дженовези сладките на Марчева, но имам проблем с намирането на брашната 00 и семола. Вие от къде вземате такива? И колко сладки излизат горе долу, знаете ли?
И да питам, какво да приготвя със 7 белтъка Flushed

# 431
  • София

Силно препоръчвам, правя го всяка година и изчезват първи:
http://www.vkusnoteka.bg/2016/12/blog-post_18.html

# 432
  • In transit
Харесах Дженовези сладките на Марчева, но имам проблем с намирането на брашната 00 и семола. Вие от къде вземате такива? И колко сладки излизат горе долу, знаете ли?
Тези бадемови плочки са с 3 белтъка и са много вкусни.

Финансиерите също са само с белтъци и шоколадови

Освен тях се сещам за "брути ма буони" или ореховки.

За брашната, семола има в италианските магазини основно, това е двойно смлян пшеничен грис. А брашно 00 е идентично с нашето тип 500, освен, ако в рецептата не изрично указано, че е 00 за пица, примерно. Тогава ще търсиш брашно за пица.

# 433
  • София
Мики ти е отговорила ....
"За брашната, семола има в италианските магазини основно, това е двойно смлян пшеничен грис. А брашно 00 е идентично с нашето тип 500, освен, ако в рецептата не изрично указано, че е 00 за пица, примерно. Тогава ще търсиш брашно за пица." , но понякога семола пускат и по суперите, но не винаги, заглеждай се

# 434
  • София
Ето малко от маите произведения. Едните са с мед и джинджифил, другите с портокал и канела.

Общи условия

Активация на акаунт