КОЛЕДА 2023/2024

• 123 698
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 435
Днес започнах с Коледното печене.Това са меденките с печатите от Лидл,за жалост след изпичането не са толкова изразени,но пак са хубави.😊

# 436
Не са сладкиши, но вече пека няколко пъти и уж за салати или чаша вино. Като се прибера от работа, в буркана има-няма 5-6 ядки. Ще трябва да ги крия. Стават бързо, но трябва да поръчвам вече орехи. Моите от дървото свършиха.

Пикантни печени орехи

# 437
А брашно 00 е идентично с нашето тип 500 
Ммммм, да ама не.  Двете нули са по-финно и с по-малко глутен брашно. Тип 500 е по-скоро еквивалент на "0".

# 438
Може ли рецепта за орехите?
От линка се отварят Тик ток простотии, което е доста дразнещо.

# 439
Бианка, каква е течността за орехите? Не ми стана ясно.

# 440
Марѝ, кленов сироп, кайенски пипер и сол.

# 441
Момичета , за сладкоправенето поръчах брашно тип 650. Мляно е на каменна мелница. От марката Медово. Ся почвам да се чудя...дали направих правилен избор ? Дали не трябва да си взема обикновенно брашно бъкано с избелители и подобрители?

# 442
Може ли рецепта за орехите?
От линка се отварят Тик ток простотии, което е доста дразнещо.
Ze-ze, странно. Сложих линк от ютюб клипчето. Извън темата- когато си направих канала в Тик-ток ( децата упорито ми повтаряха, че това е "новата медия") се дразних адски много на връхлитащите простотии, казвах си-това ли е България, къде живея, как е възможно такава простотия да се лее в пространството. Но си настроих фийда и ми излизат само неща, които ме интересуват. Мисля, че като последваш няколко профила с нещо, което харесваш и спира заливането с всичко, което се бълва там. Аз се интересувам от интериор, музика, изкуство, английски...Съответно ми излизат подобни клипчета по темите, които харесвам.

Бианка, каква е течността за орехите? Не ми стана ясно.

Момичета, ето това е линка в блога ми Печени пикантни орехи

# 443
  • софия
Канелени рулца.

# 444
  • Czech Republic
Здравейте:)

Както обещах, направих печеният чай. Стана бързо и е наистина много ароматен. Спазих точно указанията в рецептата,  но импровизирах малко с продуктите. Освен написаните в рецептата подправки, прибавих и парче пресен джинджифил нарязан на малки парченца , както и сушени кори от портокали и лимони, а плодовете ми бяха : портокали, зелени ябълки, замразени манго  и смес от летни дребни плодове - малини, вишни, касис и боровинки. За да не ми загори захарта, застлах дълбоката тавичка на фурната с целофаново фолио за печене.  Преди да сложа в бурканчетата, прибавих около 150мл. ром. Бурканчетета ми бяха за съжаление с различна големина.  Най-малките са около 150мл, другите около 200 - 250 мл. Мирише разкошно и макар,че не ям захар, опитах и е много, много вкусно.

# 445
  • софия
Започнах сладките за Коледа.
Меденки.

# 446
  • София
Харесах Дженовези сладките на Марчева, но имам проблем....
Не успях да открия рецептата... може ли линк към сладките?

# 447
  • София
Харесах Дженовези сладките на Марчева, но имам проблем....
Не успях да открия рецептата... може ли линк към сладките?
да, това е една разкошна бисквитка, забравила съм я и отидох да я търся, пускам ти я
ДЖЕНОВЕЗИ - СИЦИЛИАНСКИ ДЕСЕРТ ОТ ЕРИЧЕ- GENOVESI DI ERICE RICETTA MARIA GRAMMATICO
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/02/genovesi-di-erice- … icetta-maria.html

# 448
  • Euskal Herria
Марчева, ако не намеря семола, може ли да се замени с нещо друго?

# 449
  • Mostly in my mind
Туна, първата дъска ми легна на сърцето. Аз мога друго да не ям, освен нея. Grinning Само вино да има.
И аз!!!

Общи условия

Активация на акаунт