МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 646
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали специалист в гр. София за консултация поради лоша спермограма?

Също така при следните резултати (прикачвам снимка) има ли шанс за успешно инвитро?

# 661
Момичета, отчаяна съм и предварително се извинявам за дългия пост. Решихме с мъжа ми да правим опити за второ дете, след като дъщеря ни е вече на 15. Предвид факта колко трудно забременях с нея на 25, заради завишен тестостерон и отстранена маточна тръба (заради извънматочна бременност преди това) решихме да започнем от мен - хормони и ЦС. Хормоните ест пак показаха завишен тестостерон и запазихме час за ЦС на тръбата в Надежда. Да, обаче през това време мъжът ми получи жестоки болки в левия тестис и корема вляво. Веднага навързах - варикоцеле и посетихме уролог. Оказа се трета степен варикоцеле за спешна операция. И така го оперераха преди няколко дни, а аз звъннах в Надежда да отменя часовете. От там ми казаха да отидем след поне три месеца... Никой обаче не каза какво да пия аз през това време за тестостерона ми и какво той заради операцията от варикоцеле. Sad не очаквам особено положителни резултати след три месеца и се чудя поне имаме ли шанс за ин витро. Тръбата също ще бъде проверена тогава, но това е по-малкият проблем сякаш 😢
Моля Ви за мнения и съвети!

# 662
MatzeKitty, запишете си час пак в Надежда. Цветната снимка отнема 1месец, ако изникне проблем-много повече. Вкарването на хормоните в норма отнема няколко месеца, не виждам никаква причина да не действате своите неща, докато мъжът ви чака да минат 3м.
stellasm, по-назад в темата има препоръки за лекари. Общо взето в Надежда/Щерев/др Кацаров са най-обсъжданите. Не сте изследвали или поне не показвате морфологията, а тя е най-важната. Вижда се, че има добра подвижност и ниска бройка, но тя  е предостатъчна за инвитро.

# 663
Според мен също е добре да си запазите час, може и другаде където правят фоликулометрии и да проверите има ли овулация, това също си е 1 месец прегледи, освен това може да си пуснете и всички останали неща-хормони полови и на щит жлеза , витамини , кръвна, ако има дефицити да започнете да ги попълвате и ако излезе нещо друго да му обърнете внимание. 3 месеца не са толкова много време , ще минат бързо и ако всичко е наред (както се надявам да е ) ще си продължите нататък.

# 664
Според мен също е добре да си запазите час, може и другаде където правят фоликулометрии и да проверите има ли овулация, това също си е 1 месец прегледи, освен това може да си пуснете и всички останали неща-хормони полови и на щит жлеза , витамини , кръвна, ако има дефицити да започнете да ги попълвате и ако излезе нещо друго да му обърнете внимание. 3 месеца не са толкова много време , ще минат бързо и ако всичко е наред (както се надявам да е ) ще си продължите нататък.
Правени са всички, само тестостеронът е завишен интересното е, че и овулация имам на фоликуметрия. Благодаря 🤗

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 12:35 от MatzeKitty

# 665

Момичета мпже ли малко разяснение по тези спермогрями, тъй като двама доктори са на различно мнение?

# 666
Момичета, както ме посъветвахте, ориентирах се към Надежда за разширена спермограма + ДНК фрагментации.
От кол центъра ми казват, че ми предлагат СДИ тест и казват, че е същото.
Може ли да потвърдите, който е правил?

# 667
Sis, SDI е точно днк фрагментация, не се тревожи, същото е.

# 668
Здравейте, може ли дамите, при чийто мъже е установен нисък тестостерон, да ми кажат това личи ли си по някакъв начин външно? Моят приятел (37г.) още не си е пуснал хормонални изследвания, мотае се, а мен вече не ме свърта… освен че понякога има проблем със свършването, също е постоянно уморен, спи му се, напълня последната година, а най-подозрителното е, че няма никакви, ама никакви косми по цялата задна част на краката. Кожата е гладка, точно като на дланта или на стъпалото. Твърди, че винаги си е бил така. Останалата част от тялото му е окосмена и то завидно. Косата само му оредява все повече… Доскоро не ми правеше впечатление, но откакто се шашнах за този тестостерон, направо ми вади очите. Та може ли да споделите при вас има ли някакви такива външни прояви?

# 669
Не може да се съди по външни проявления за ниския тестостерон. ММ също е на 37 години и е с много ниски нива на тестостерон, но външно въобще не му личи, няма нито един от симптомите които изредихте. Само кръвно изследване може да покаже. По-добре сериозно седнете и поговорете като се опитай да разбереш какво го притеснява, мъжете са малко по-трудни на изследвания, но с правилния подход ще се случат нещата. Кажи му, че се притесняваш за него, за теб е важно да знаеш той как е, и че един истински мъж със сериозни намерения към жена си и семейството си не го е страх от изследвания.

# 670
Здравейте, може ли дамите, при чийто мъже е установен нисък тестостерон, да ми кажат това личи ли си по някакъв начин външно? Моят приятел (37г.) още не си е пуснал хормонални изследвания, мотае се, а мен вече не ме свърта… освен че понякога има проблем със свършването, също е постоянно уморен, спи му се, напълня последната година, а най-подозрителното е, че няма никакви, ама никакви косми по цялата задна част на краката. Кожата е гладка, точно като на дланта или на стъпалото. Твърди, че винаги си е бил така. Останалата част от тялото му е окосмена и то завидно. Косата само му оредява все повече… Доскоро не ми правеше впечатление, но откакто се шашнах за този тестостерон, направо ми вади очите. Та може ли да споделите при вас има ли някакви такива външни прояви?

Няма външни белези по които да се разбере, но това е елементарно изследване, да отиде да си направи един тест, щом е изморен и е напълнял вижте направо и нивата на щитивидните хормони и инсулина, поне с едно бодене всичко, ако там е проблема.
Иначе при нисък тестостерон изписват хапчета кломифен и много бързо се вдигат нивата, не е драма това.

# 671

Няма външни белези по които да се разбере, но това е елементарно изследване, да отиде да си направи един тест, щом е изморен и е напълнял вижте направо и нивата на щитивидните хормони и инсулина, поне с едно бодене всичко, ако там е проблема.
Иначе при нисък тестостерон изписват хапчета кломифен и много бързо се вдигат нивата, не е драма това.
Аз имам въпрос ако имате опит след прием на кломифен нивата на тестостерон запазват ли се?

# 672

Аз имам въпрос ако имате опит след прием на кломифен нивата на тестостерон запазват ли се?

Когато се спре пак падат, поне при нас е така. Между другото спортът много помага за покачване на нивата на тестостерон, но нека първо провери какви са, без изследване и коментар с лекар не ви съветвам да приема каквото и да било.

# 673

При нас беше в норма, но към долна граница. Два пъти за 6 месеца ММ е поставял тестостерон мускулно и сега е нормални стойности, само забеляза, че брадата му става по гъста.
Направете изследвания и след консултация с лекар ще се прецени дали има нужда от терапия.
За натурално покачване на тестостерон, а и не само може да се приема Шилажит паста, обаче не знам в България дали има.

# 674
Здравейте, моля за помощ за разчитане на спермограмата на мъжа ми.
Имаме 3 опита инвитро, предстои октомври месец за започнем подготовка за нов опит. Всички са завършили без имплантация. [url]
Добавям и предната:

Общи условия

Активация на акаунт