Отношения с обвързан колега

• 17 716
  • 351
  •   1
Отговори
# 315
В темата се дават мнения от различни гредни точки. И точно най-обективните са на хора, които не са били в нито една от двете позиции.
Скрит текст:
Не знам защо се реши, че някой се идентифицира в някоя от ролите...? Единствено една потребителка писа, че е била излъгана от мъжа си, който я е напуснал, за да се ожени за любовницата.

Това значи ли, че жените, на които се е случило, са глупачки и са родили от боклуци? Невероятни простотии са това.

Е, това наистина е глупост. Но биха били глупачки, ако се примирят с подобно поведение.
Намирам го за нормално. Когато си бил лично засегнат от нещо, става трудно да го коментираш безпристрастно. И все пак би било добре да се въздържаме от крайни изказвания и обидни епитети.

# 316
Какво ще й тълкувате на съпругата като за нея няма никаква информация, освен че е родила две деца от него и се е обаждала да се прибира червея, защото имала нужда от помощ? Взехте много свободни съчинения да пишете..

Според мен няма абсолютно никакво значение каква е съпругата, дали не е някаква чума, която го прави нещастен и той затова си търси любовница. Зависи си от човека (мъж или жена) дали ще изневери, дали е склонен към подобни неща. Има хора, които не изневеряват, канализират си неудовлетвореността/скуката по други начини и няма значение какъв е настоящият партньор и какви жени или мъже се въртят около него. И както има мъже, които при проблеми, напрежение или скука се оглеждат за любовница, та да избягат от проблемите или скуката, без да е необходимо да ги решат, така има и жени, които започват да се оглеждат по колеги или си пишат с разни мъже с надеждата, че другият ще е принцът, който ще ги отърве от незадоволителния им понастоящем живот. От вътрешните граници на човек зависи, а не от външни стимули. Затова, а не защото има някаква карма, същият човек, който се е събрал с любовницата или любовника, ако види някакъв проблем или скука, отново ще реагира по същия начин. Спомням си темата за фитнес инструктора, който беше заразял жена си с детето заради любовницата, която му била клиентка, и след време, вече женени, отново се занимаваше с клиентки и изневеряваше.

# 317
  • София
Bell87 постоянно се опитва да измести фокуса на разговора от авторката, и нейните проблеми, към вината на кръшкащия мъж. Тя, ако има някакви вътрешни терзания, кой бил по - виновен в такива ситуации, да си пусне тема. Тук не сме в съда, вина не търсим. Опитваме се уж, да помогнем на авторката.

На авторката ще помогне да осмисли собствената си роля в цялата схема и другите роли, в които изборът й ще я вкара - днес например е в ролята на страдаща и наранена, но можеше да бъде и в ролята на нещастна възрастна жена, загубила шанса за семейство, прекарала живота си като номер 2 (минимум) и гледаща към самотни старини. Та всички обвинения може да са й от полза да си направи някои заключения. Но в крайна сметка, само от нея и нейния капацитет си зависи как ще си прекара живота.

# 318
Така или иначе темата излезе от релси, разбрахме, че мъжът търси "безплатен секс", че е такъв и онскъв, за любовницата също, ами я кажете защо според вас изневеряват масово омъжени жени? Нали деца, работа, грижи, че но от общи впечатления оставам с убеждението, че сред младите омъжени жени никак не е по-рядко срещана изневярата. А освен това, мъжете не изневеряват само със свободни жени много по - често се среща с обвързани.

# 319
По мои наблюдения голяма част от кръшкащите мъже не само са страхливци, но и според обекта на „любовта“ си се делят на два вида.
Първият са тези, които много ги е страх жена им да не научи. Ако това стане, имат много да губят, затова залагат мрежите си на омъжени жени, водени от презумпцията, че те също така няма да искат да развалят семействата си и ще бъдат максимално дискретни. Освен това разчитат, че омъжените жени също искат просто да се позабавляват и да разнообразят „тежкия брачен живот“, че няма да се влюбят и да започнат да им създават неприятности от рода на претенции възлюбеният да се разведе. Обикновено това слага край на връзката, особено ако любимата вземе, че забременее.
Вторият са тези, които най-много се страхуват от конкуренцията и по-точно да не изядат боя, ако мъжът на възлюбената разбере, че между тях има нещо. Затова залагат на сигурно – неомъжени жени, без настояща връзка, желателно по-комплексирани, което ги прави лесна плячка. Напудрят им едно хубаво мозъците с намеци или даже обещания за бъдещ съвместен живот и си ги влачат с години на кукичката. Така де, жена му всеки момент може да му изневери или просто да го зареже, когато открие за що за боклук се е омъжила, но една такава надяваща се на брак наивница рядко ще намери сили да се откачи, защото сама се е вързала в неперспективната връзка с дебела верига от блянове и мечти. И колкото повече я лъжат и мотаят, толкова повече се оплита в мрежата, тип „Бий ме, обичам те“. Не не е любов това, не и истинска. По-скорро е някаква форма на саморазрушение на личността и самосаботиране на живота.
Защото да, на всеки може да се случи да се влюби в неподходящ човек, но когато го осъзнаеш, се включва инстинктът за самосъхранение и намираш начин да се отървеш. Тези, които не успяват, явно имат проблем с този инстинкт, нещо в психиката им е счупено. И ако това е серия, ако всичките им връзки са такива, явно имат крещяща нужда от добър специалист, който да им помогне да се преборят със себе си.

# 320
В2022, прочети още един път поста ми, който те е възпламенил толкова, че обиждаш и тези преди него.
Не е добре да се заклеймява с обидни епитети нито една страна. Да се укори морално да, не да се обижда. Това не води до нищо конструктивно.

# 321
  • София
Той е повече от ясно какъв е, но няма как да се мине без да се обсъди и каква е тя. Наистина е гнусно да знаеш, че си втора цигулка и минава друга преди или след теб. Иначе в форума е повод за гордост. 😃
Повечето тук явно пишат от гледната точка на съпругата и са на нейна страна. На мен обаче би ми било любопитно да разнищим и другите участници в историята, а и така ще бъдем максимално обективни.

Баш това и правим. Нищим любовницата. Съпругата каква е - не е наша работа. Мъжът й защо й изневерява - също.
Но авторката поради какви подбуди се е хванала с женен - това нищим. Какъв човек си, (жена) да се хванеш с обвързан - човек без морал, ценности и стойност! А в днешно време стана модерно да си такъв... А това е тъжно, много тъжно. Имате дъщери, дайте им малко ценностна система....

Така или иначе темата излезе от релси, разбрахме, че мъжът търси "безплатен секс", че е такъв и онскъв, за любовницата също, ами я кажете защо според вас изневеряват масово омъжени жени? Нали деца, работа, грижи, че но от общи впечатления оставам с убеждението, че сред младите омъжени жени никак не е по-рядко срещана изневярата. А освен това, мъжете не изневеряват само със свободни жени много по - често се среща с обвързани.
Пусни тема да ги обсъдим.
Аз толкова масово изневеряващи жени не съм наблюдавала. За щастие и повечето жени около  мен да с достойнство и не се хващат с обвързани.

# 322
Авторке, имаше тук едни мъже, които точкуваха де когото видят. Десетки, осмици, презрени тройки...
23-годишната жена е по подразбиране 10. Топ ъф дъ топ и може да има всеки мъж. Разбира се, само от гледна точка на възрастта. От там нататък идват качествата на тази жена, самочувствието и прочие.
Но лично за себе си, с твоите си качества, ти в момента си на върха. Имаш най-големият избор, който ще имаш когато и да е по-нататък.
Ето сега си представи, че те хващам за раменете, разтърсвам те и ти казвам: Момиче, не си губи времето, осъзнай се! Твоят ресурс - времето - се стопява! Не го прави! Не си длъжна на съпруга, на деца, на любовник, но към себе си ти си направила нещо непооправимо. Изгубила си време, самонаранила си се - защото онзи педал не ти е обещавал нищо, така че даже не те е излъгал. Ти си направила всичко, сам сама, и то, когато си в топ позиция.

Купи си нови дрехи, боядисай си косата друг цвят и излизай навън. Там има живот! Не всичко е събрано в тези пусти офиси на вашата фирма.

# 323
Скрит текст:
Той е повече от ясно какъв е, но няма как да се мине без да се обсъди и каква е тя. Наистина е гнусно да знаеш, че си втора цигулка и минава друга преди или след теб. Иначе в форума е повод за гордост. 😃
Повечето тук явно пишат от гледната точка на съпругата и са на нейна страна. На мен обаче би ми било любопитно да разнищим и другите участници в историята, а и така ще бъдем максимално обективни.

Баш това и правим. Нищим любовницата.
Съпругата каква е - не е наша работа. Мъжът й защо й изневерява - също.
Но авторката поради какви подбуди се е хванала с женен - това нищим. Какъв човек си, (жена) да се хванеш с обвързан - човек без морал, ценности и стойност!
Скрит текст:
А в днешно време стана модерно да си такъв... А това е тъжно, много тъжно. Имате дъщери, дайте им малко ценностна система....

Пусни тема да ги обсъдим.
Аз толкова масово изневеряващи жени не съм наблюдавала. За щастие и повечето жени около  мен да с достойнство и не се хващат с обвързани.
Много е лесно (и обикновено грешно) да се съди само единият. Хайде да не бъдем чак толкова категорични кой има и кой няма стойност.

# 324
Животът не е само черно и бяло. Еле пък в днешно време.

# 325
В случая на авторката тези отношения са продължили доста време. Ако се бяха срещнали 2-3 пъти и после всичко да приключи, сигурно щеше отдавна да го е преодоляла.
Не съм на ничия страна, опитвам се да бъда обективна. Всеки от участниците в тази история има своя гледна точка и всеки е прав за себе си.

# 326
Ами моят бивш мъж беше от извънземните. Не само не изневерява, ами други жени не поглеждаше. И не само с мене, преди мене пак така е бил. Моногамен си е човека и абсурд да му се случи да изневери, докато е във връзка. Така, че има еднорози.

До човека опира, и аз мисля така. Характер и поведение, като за полигамията има солидни доказателства, че може да се предава генетично, при мъжете и при жените. Бях писала в друга тема (за джинса май) с конкретното проучване за рецептори в мозъка. Не е случайно, че всеки по-мъдър родител или баба/ дядо с опит в живота казва "Изневери ли веднъж, шансът е голям да изневери и втори път", както и тези, които започват връзки от статус на любовница, та на съпруга, често в един момент осъзнават, че новата връзка е с дата на срок на годност, и те се оказват на получаващия край като измамени съпруги или толерират изневери нон стоп.

# 327
Тя много удобна генетичната теория за премахването на отговорността от личния избор. Съчетано пък с приказки под шипковия храст "просто се случи", пък съвсем. Обаче, както при алкохолизма, който също е наследствен, има хора, които не стават алкохолици като родителите си и останалите си роднини алкохолици, така и за това.

# 328
А защо се твърди, че човек изневери ли един път, ще се повтаря постоянно?
Може да се е осъзнал, може да е оценил това, което има след такава случка, може да е преоценил целия си живот и всъщност да намери себе си, своите приоритети и ценности.
Никой, не е застрахован, че няма да му се случи през целия живот, по- важното е да осъзнаеш ти къде си, кой си и как да подобриш собствения си свят.

# 329
Така се случва във филмите Simple Smile

Ако веднъж е изневерил на някого, значи е имало различия, които не могат да се решат. Това е поне моето мнение. Няма как подобни разминавания да се оправят с магическа пръчица после.

Общи условия

Активация на акаунт