Какви бяха очакванията ви?

• 4 771
  • 83
  •   1
Отговори
Здравейте,темата ми е насочена към тези потребители във форума които са били във връзка с женен мъж/жена,били са любовници.Или са имали познати които са подържали такава връзка.

Интересна ми се гледната точка на любовница/любовника?
Дали всичко е било за секса,тръпката или с надеждата ,че ще бъдат нещо повече от любовници.Какви очаквания сте имали за развитието на такава връзка ?

# 1
  • Далечният изток
На мен ми е интересно кой/коя ще си признае за такава връзка и ще притърчи тук да си разказва...

# 2
  • Бургас
При женените мъже почти винаги става въпрос само за секс, тръпка, разнообразяване… до развод и брак с любовницата се стига по-рядко, обикновено ако съпругата не възприеме ролята на послушна домакиня, носеща рога или ако любовницата е много напориста и манипулативна… при свободните жени с женен любовник - те почти винаги се надяват извънбрачната връзка да прерастне в нещо повече, самият любовник ги лъже  и тях- не обичам жена си, не спя с нея, само заради децата стоя, ти си голямата ми любов…една позната има връзка с женен вече десетина години, той й е заявил, че няма да се разведе и на въпроса ми- не си ли начеса крастата вече и да го зарежеш и намериш някой свободен, а тя е хубава харесвана жена, отговорът е - ами обичам го….
По-голямата част от познати и приятели са имали извънбрачни връзки, някои се разведоха, някои си живеят така, мъжете са по-склонни на изневяра, за тях това е само секс…вече друг е въпросът какво биха жертвали, за да го получат

# 3
Не съм била в такава конфигурация - аз любовница, но имам позната, която беше, и страдаше много. Мъжът само я мотаеше, че ей сега ще се разведе. За мен такива мъже са големи хитреци. Преди много се дразнех на "третите жени", сега по-скоро ги съжалявам. Това е да бъдеш лъгана постоянно, да не празнуваш празниците с човека, да се криете като престъпници, не е живот. От това, което съм виждала, огромната част от тези жени наистина се надяват на развод и те да станат "официалната". Което много рядко се случва.

Познавам и мъж, който имаше кратка афера, около 5-6м, с момиче, което, по негови думи, направо го подлудяваше. Да, бил е влюбен много, но и той не се разведе с жена си.

Последен случай на човек, който не ми е толкова близък, но сме говорили - красива млада девойка, беше с женен. Тя не се надяваше на нищо, просто й харесваше вниманието и подаръците, и че няма сериозен ангажимент към мъжа. Но според мен тези породи жени по-скоро за рядкост. Повечето се влюбват и искат "нещо повече".

В заключение, попаднала ми беше статия на една терапевтка - Златка Михова, но ще видя дали мога да изровя интервюто с нея. Триъгълниците винаги са компенсаторни. Например, една жена, съгласна да е "трето колело", реално, но може би подсъзнателно, се страхува от истинска интимност. Затова я "устройва" такава непълноценна връзка. Болката и страхът да има истинска връзка често надделява над болката да бъде крита, покривана, да се съревновава за внимание и т.н. Струва си да се помисли в тази посока, защото колкото и гадно да звучи - да си в такива отношения не е нормално (от която и страна да се намираш на триъгълника).

# 4
Не може така да се обобщи кой какво очаквал - едни връзки започват само за секс, а други са голяма любов.
Познавам семейства започнали като любовници, познавам хора пробвали да станат семейство след като са били любовници, но се оказва, че не си пасват, познавам и такива дето са се лъгали "ще се разведа - няма да се разведа заради едикакво си".
Имала съм на младини връзка с женен мъж. Бях влюбена, вярвах в неговата любов все чаках нещо си там да станело. Мечтах как ще му гледаме децата "правилно", щото майка им нали ... Щях вероятно с години да чакам и да бъда размотавана, но за късмет баба ми ме спипа, че съм в такава връзка. Не ми се е карала, просто намери начин да ми даде възможност да погледна правилно нещата и да махна розовите очила със замах. Два месеца по-късно прекратих отношения, прибрах си любовта под мишница и ранена заминах за чужбина. Той хукна да се развежда, каза на жена си, почна да ни устройва дом, но за мен вратата бе затворена. Доколкото знам след време са се събрали /или поне силно се надявам да е така, защото не искам да поемем вина за тяхната раздяла/.
И ако преди, като малка сладка любовница, съм смята, че имам вина за разпада на онова семейство, то сега като зряла жена с брак от десетилетия ще ви кажа, че не любовницата разваля семейството. За да се появи трети във връзката то има сериозни разминавания в двойката, но е по-лесно да виним друг/а, а не да се запитаме къде оплесках нещата.

# 5
Аз имах позната, беше влюбена до умопомрачение, направи аборт от женения и в замяна получи спортен автомобил. Гони 40- те и съжалява за пропуснатото време.
Като цяло ми е чудно как може човек доброволно да се вкара в такъв филм, но щом съществува от библейски времена надали аз съм коректив.

# 6
До човек е. Има жени, които са “като мъже”, един женен мъж не ги ангажира с битовизми и етц., а си взимат само желаната част. Други изневеряват на собствените си мъже с женени, за да са сигурни, че никой няма да издъни работата, трети са глупави и вярват на 1000 лъжи в минута, пък на някои им се получава и заживяват с този човек.

В общи линии, не смятам, че проявяваш уважение към самия себе си, остави другите, когато се поставяш в така ситуация. Но, в края на деня, мъжът се е клел във вярност, а не непознатата, та, не намирам смисъл в обвиняването на любовници.

# 7
Това този жененият, който те возеше с колата и криеше от жена си ли е?

# 8
Това този жененият, който те возеше с колата и криеше от жена си ли е?

Темата няма нищо общо с него.С този човек аз не съм имала отношения освен приятелски.Дори съм говорила с жена му и тя беше запозната с абсолютно всичко,защото той й е казал.А возенето с колата беше дори нейна идея.
Темата е свързана с любовницата на мъжът ми.
Той се изнесе ,заживя с нея,запозна детето ни с нея.Искаше развод ,сега не иска вече,не иска да подпише споразумението,но продължава да бъде във връзка с нея.
Идва вкъщи уж да види детето и си тръгва посред нощите.Нищо не се случва между нас,най-накрая си говорим като нормални хора(като приятели ) без да се караме.Но постоянно ме търси и то не за да пита нещо свързано с детето,а за да ме пита как бил минал денят ми,да ми разкаже как бил минал неговият ден.
Но както казах е във връзка с нея.
Затова стоях и се чудих какво очаква тази жена от такъв мъж и защо стои в такава връзка?Като той самият явно не е толкова готов колкото твърдеше да напусне старият си живот и да гради нов живот с нея.

# 9
  • Melmak
Преди много години излизах с един мъж, който беше в сериозна връзка, после се ожени (след като вече не се занимавах с него). Не съм се надявала на нищо. Беше като секс с приятелство. Знаех, че си има жена, но и той имаше винаги и нужда от още нещо. Има си вече и дете от жена си, още е с нея. Понякога живеят в различни държави един от друг, той доста пътува, не му харесва да е на едно място. Та не съм само аз била.

Забавлявахме се, изживях си едно много готино лято, правехме мега як секс и толкова. Постепенно нещата се уталожиха, не бяхме в един град и без това, така че помогна да не се виждаме много често. Бях на 18-19. След това не съм излизала с обвързани/женени, защото тази роля не ми приляга за сериозно.

Моя приятелка ми разказа за историята на техните, баща й на дърти години хвана любовница. Майката на приятелката ми разбра, взе нещата в ръце и спаси брака си. Не са се развеждали, заедно са си. Тя му прости, но и той се постара това да се случи.

Постът на валери ми хареса много, точно е описала компенсаторните механизми.

Мирена, някои мъже искат да живеят между двете - любовницата и жена им. Това ги храни. Едната като се дръпне (както ти) искат да я придърпа обратно към себе си. Ако едната му бие шута, възможно е вече да не иска и любовницата.

# 10
Харесва си му на човека да е двуженец.
Това какво общо има с очакванията на любовницата?
Той явно пеперуди и с нея достатъчно.
Но и вас държи наблизо.

# 11
  • Пловдив
И ако преди, като малка сладка любовница, съм смята, че имам вина за разпада на онова семейство, то сега като зряла жена с брак от десетилетия ще ви кажа, че не любовницата разваля семейството. За да се появи трети във връзката то има сериозни разминавания в двойката, но е по-лесно да виним друг/а, а не да се запитаме къде оплесках нещата.
Може да няма никакви разминавания, а мъжът да си е такъв, шавлив. Може и да има. Може даже вината да е у жената, наистина да прави мъжа си нещастен. Но нааааай-често, според мен, не претендирам за автентичност - мъжът просто иска да си има И любовница. Без да има нещо особено проблематично във връзката с жена му.

# 12
Харесва си му на човека да е двуженец.
Това какво общо има с очакванията на любовницата?
Той явно пеперуди и с нея достатъчно.
Но и вас държи наблизо.
Защото тя е жена без деца,на 35+ години.Знам от общи познати ,че иска да създаде семейство,да има деца,че съжалява че до този момент не е намерила човека с който да го създаде това семейство.
От там идват и моите въпроси какви са очакванията ти?Защо поддържаш такива отношения с мъж който не знае какво точно иска и с който очевидно едва ли ще създадеш семейството което искаш?

# 13
Може да няма никакви разминавания, а мъжът да си е такъв, шавлив. Може и да има. Може даже вината да е у жената, наистина да прави мъжа си нещастен. Но нааааай-често, според мен, не претендирам за автентичност - мъжът просто иска да си има И любовница. Без да има нещо особено проблематично във връзката с жена му.

Абсолютно съм съгласна! Има хора, които искат ... хм, нека го наречем разнообразие. Те не намират проблем в партньора, нищо не им липсва, но ги кефи тръпката да кръшкат, нова любов и така нататък.
Обаче проблема пак е в двойката - защото единия не е видял какъв е другия.  Кофти е като има наранени.

Mirena00, влизаш в доста мръсни и отровни води. Желаеш тя да е наранена, а не тя ти се е клела във вечна любов. Това не е в твоя полза и не носи такова удоволствие, каквото ти се иска. Реши искаш ли този мъж  или не. И моя съвет е да премислиш кога пак ще бъде прикоткан и ти на никъде ...

# 14
  • Далечният изток
Не знам защо те интересуват нейните очаквания. Виж твоите. Какво точно очакваш да се случи? Той не бил искал споразумение... Така като гледам и ти май не искаш. Ако искаше, досега сто пъти да си подала молба за развод. А мъжът ти те държи за резерва. Ако нещо се прецакат нещата с другата, да има очи пак да се върне при теб. Ти решавай дали си окей с това положение.

Общи условия

Активация на акаунт