Какви бяха очакванията ви?

• 4 775
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Щом аз ще съм зле, що пък на Вуте да му е добре. Wink

Вие е добре да се концентрирате над себе си и вие какво искате, за вас. Тя какво иска, очаква, не е ваша работа.

# 31
Преди години имах дълга сериозна връзка, бях малко над 20, а той напираше за деца, но аз не бях готова. Завъртяла се някаква жена и месеци ми изневерявал, накрая като се установи с нея ме заряза, аз малко след това разбрах за това, което ми се е случвало зад гърба. Та въпросната жена беше много щастлива и доволна, че ми отмъкнала "мъжа", говореше пред общи познати колко по-добра била от мен, а дори не осъзнаваше каква услуга ми е направила или го разбра, но след някоя година. Роди му тя дете набързо и също толкова набързо с дете на ръце един ден, докато той бил на работа, се изнесла.

# 32
Ами явно я е излъгал! Какво ти е чудно. Даже е направил и повече от доста като него, напуснал те е и живее с нея. Явно и е казал, че ще се развежда и тя това очаква. Може и като условие да му го е поставила, за да е с него. Вероятно и сега и казва че ще се разведе. Може да и разправя че ти не го пускаш, че страдаш, че ще се самоубиваш, има и такива случаи.

Ти си гледай вашите отношения и най- вече кое е изгодно за тебе.

# 33
  • София
Всичко зависи от конкретния случай.
Имам една приятелка, тя имаШе връзка. Уточнявам, че говоря за хора над 40, с деца. В началото тръгна уж всичко перфектно, тя сама с дете, той уж щеше да се развежда. Тя искаше сериозна връзка. Така и не я дочака, в смисъл писна й и се разделиха.
По последни клюки, жена му се е изнесла 🤣.
Не се знае дали са се развели юридически.
С две думи - не става.

# 34
Ти не си нечия собственост, че някой да те спира да се разведеш. Това е моя отговор. Ако не си разведена, това е, защото ти не го искаш.

# 35
  • София
Ти не си нечия собственост, че някой да те спира да се разведеш. Това е моя отговор. Ако не си разведена, това е, защото ти не го искаш.
Същото важи и за мъжете. Ако не се е развел или изнесъл, това е защото не иска. А не заради 999 оправдания.

# 36
Същото важи и за мъжете. Ако не се е развел или изнесъл, това е защото не иска. А не заради 999 оправдания.
Аз обясних относно развода как стоят нещата.
Стоях,самообвинявах се,молих се,ревах.
Мъжът ми само повтаряше трябва да се разведем,такива документи трябват,не знам какво си.Но нищо не правеше.
Един ден станах,отидох при адвокат,поговорихме и след пет дни изготви  споразумение.
Сега ще го съдя по исков ред тъй като човека вече не иска да се развежда.

# 37
А какво обяснение дава, защо не иска вече да се развежда?

# 38
E, защото е малоумник!
И кой иска да остави питомното, за да гони дивото. Тя тази третата е интересна само ако е в конфигурация на "трета", не "основна".

Мирена00, мисля,че всяка жена би се фокусирала на "третата", колкото и тук да ти се силят и начукват канчето. Човек си, нищо човешко не ти е чуждо, та дори и озлобяването към любовницата. Не си Буда, не си Исус, а нормален човек по всяка вероятност. От мен съвет - психолог, фамилна терапия, по-добре се отразява от форума...

Но макар и груби, потребителските все пак имат право. Мисли основно за себе си и майната ѝ на другата. Повярвай ми, положението ѝ не е по-добро от твоето, а дори в момента да бъде, надали след развода ще е. Просто така стоят нещата с подобен род drama triangles. Дълго е за обяснение,но просто се довери.

Съжалявам много за това,през което преминаваш.

# 39
А какво обяснение дава, защо не иска вече да се развежда?
Не ми дава конкретен отговор.Казва "ами не искам".

# 40
  • Melmak
Е, много ясно, че не иска. Така губи всеки шанс с теб, понеже той е най-добре с двете ви.

Имай предвид, че той пред другата сигурно е съвсем различен и обяснява как ти не го пускаш да се разведете. Сигурно й дава надежди, че приключва с теб, но ти го преживяваш тежко и заради детето гледа да балансира нещата. Направо подавай исковата молба!

# 41
Конкретно за кой етап в брака става въпрос? Продължават да живеят заедно и се бодват с други,или живеят отделно в процес на развод? За да се даде приемлив договор на въпроса

# 42
  • SF
Не съм била с женен мъж, защото очакванията са ми били............ лоши.
Много женени са ме сваляли, но на мене не ми е било сладко.
Колеги започнаха връзка докато и двамата бяха женени, без никакви очаквания. Бързо развалиха браковете си, въпреки общо четирите им деца и до ден днешен са си заедно и щастливи, години без брак но наскоро и тази работа свършиха.
10-годишни връзки на мои познати с женени мъже, завършиха с раздели, но не съм сигурна, че през цялото време са имали очаквания към приятелите си. Мисля, че по някое време свикваха с мисълта, че са само любовници и си го караха така, по течението,  удобно хем да си имат гадже, хем да нямат. Даже сериозно или шеговито са казвали "дано да не се разведе и да не му щукне нещо, че тая няма да я бъде. За приятел става, за съпруг - не." Чужди деца, квартири, издръжки, не им се занимаваше.
Познавам и разведени жени във връзка  с женени мъже. По-удобно им е сякаш, особено на тези, които имат дете или деца. Нямат възможност за "нормална" връзка, в която партньорите нон-стоп са заедно. Вероятно това е във времената, в които децата са още малки и настроението е "веднъж минах през това, втори път не ми трябва". Едната е с татко от детската градина, другата с треньора на детето си. И двете не дават признаци, че очакват повече, а минаха години.

# 43
На мен ми е интересно кой/коя ще си признае за такава връзка и ще притърчи тук да си разказва...
Като гледам доста са, обаче започват с "Една позната/един познат..." SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 44
Така набързо на ума ми идват 4 двойки от по-познатия кръг. 2 от двойките се ожениха, а другите 2 се сгаджосват, едните в дълга връзка, при другите има екшън.
Една от двойките са повече от 10 г. любовници, семейни приятели,  Другата двойка, 4-5  г. любовници. И двете двойки се развеждат, когато децата са над 16. И жените и мъжете в двойките са били женени за други. Първа се развежда жената, след това и мъжът. Едните се женят, имат си и деца, другите са гаджета.
При третата двойка мъжът се развежда заради любовницата си (свободна, по-млада жена), любовницата обаче го изоставя и той повторно се жени за бившата си жена. След година започва отново да изневерява на жена си, този път с две любовници.
При четвъртата двойка се отрича да е имало класическа изневяра, но двамата са се харесвали още докато мъжът е  бил в брак. Той се развежда. Скоро след това те се женят. "Другата" е приятелка на първата жена.
Така че не вярвам на тия, че не се женели за любовниците си. Моите наблюдения са, че ако мъжът е влюбен, а любовницата наистина поиска, тя дава тон и следва развод.
Знам и за жени, които просто правят секс и не искат да се занимават с разводи на мъжа и децата му.

А на какво се надяват - ами на същото, на което и двамата женени като са се гаджосвали - на емоции, преживявания, споделени чувства, на хубаво време заедно и вероятно някои накрая отиват и към брак.

По-скоро авторката трябва да се запита нейните очаквания какви са? Или чака любовницата да натири мъжа й или мъжът й да се върне при кроткия пристан.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 11:00 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт